Фън, спам, шитня, тр, тд!

Започната от Bobi, 18 Септември 2011 20:29:53

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Pyrhel

За почитателите на летните гуми
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Можеше да е и големият стълб 8)

Жоро Петков

ivchotr

Е как да се бъзикат с тази извънземна технология ::) Сърце не им дава :D

Жоро Петков

Май ще се окаже, че Форд са най-малко зле от други компании..
Пак са много зле ,но явно има и по-зле...

ivchotr

При Форд е като в статистиките за заболеваемостта и смъртността при населението. Примерно смъртността от дадено заболяване е да речем 15%. Ама като пукне човек, за него си е 100% откъдето и да го погледнеш :D

Жоро Петков

А това не важи за другите защото...?

Alexi

1.2 на ПСА според мен е една идея по читав той е по късно поколение и някои грешки на растежа са поправени ..няма проблеми с охладителната система като първите поколения Екобуст, маслената помпа се върти от верига а не от ремък в масло,смяната на ремъка на ангренажа е далеч по елементарна и струва наполовина на Форд ,имат и инструмент с който да го провериш през капачката на маслото .. след 2023 все пак е заменен с верига с което мотора вече Gen3 е относително надежден ( като на Точката 2008цата ) .. между другото Стелантис връщат дизела и ще пуснат редица нови модели с евро7 дизелов двигател

ivchotr

Цитат на: Жоро Петков в 24 Февруари 2026 21:51:43А това не важи за другите защото...?

Загубих връзката нещо. Кое за кого не важи?

А колкото до това защо китайците не се ебават с Форд, отговорът може да е банално прост - да биеш паднал човек не е много спортсменски. А и със Стелантис може да си имат някаква закачка по принцип. Нали в групата има и китайско участие.

Жоро Петков

Стелантис продават 5 марки и са едва с 1млн повече продажби от Форд. Не бих нарекъл Форд умрял кон.
Колкото до 1.2 пюртек - колко да са оправили проблемите щом все още има дела и китайците се бъзикат с тях.
За сметка на това доста отдавна няма негативи за 1.0 екобууст.

Иначе единственото смислено, което стелантис ще направят е ако наистина успеят да пусна дизели. Разработката е дадена на италианците от Алфа така, че има шанс и да НЕ СЕ осерат.

Започва да ми се върти в главата конспиративната теория, че всички СЕО-та на европейски и американски брандове са на заплата при китайците с една единствена цел да унищожат автомобилостроенето им така, че да дойдат китайските тоалетни.
Интересно ми е обаче дали кЕтайците са се замислили, че като унищожат тези от които крадат технологии какво ще правят...  (rofl)

Alexi

Форд в момента нямат модели в клас А ,Б , С и Д .. реално не знам какво всъщност и на кого успяват да продадат .. имат една Пума и една Куга в европейския си асортимент ( Бронко и подобни екзотики не ги броя ,изключвам и лекотоварната гама там си е отделно подразделение което мен лично не ме вълнува ) .. крепи ги единствено американския пазар ,там имат разни модели които продават добре начело с Ф150 .. ето ги и пазарните дялове в Европа за миналата година :
VW Group - 26,3%
Stellantis - 15,2%
Renault Group - 9,9%
Hyundai Group - 8,2%
Toyota Group - 7,8%
BMW Group - 7,1%
Mercedes-Benz - 5,4%
Ford  - 3,3%
Volvo - 2,9%
Tesla - 2,5%

Жоро Петков

Информацията ти е стара - дори кугата ще я спират,
НООО за сметка на това ще пускат ФИЕСТА на базата на рено...  (rofl)   (rofl)   (rofl)
Но щяло да бъде форд..

риба ама цаца... цаца ама риба

ivchotr

Цитат на: Жоро Петков в 25 Февруари 2026 09:27:06За сметка на това доста отдавна няма негативи за 1.0 екобууст.

Е как ще има, когато хората масово са се отказали да го купуват :D Тук - там някой препатил си трайка, за да може да го разкара и някой друг да си блъска главата в стената. Последният и той ще си трайка докато го шитне. И те така...

П.П.
Само да отбележа, че Хавалът скоро ще врътне 40000 км и му няма нищо. Ти беше предрекъл да стане тоталка на 25к. Е ми добра си е колата. Много повече е кола в сравнение с повечето Фордове, да не казвам с всичките.

ivchotr

A тази вечер мернах в квартала един BYD Dolphin surf с полска регистрация. По спецификации му дават да минава около 510 км с едно зареждане на батерията, която пък се пълни от 10 до 80% за 30 мнути. Не знам от коя част на Полша е дошъл у нас, ама ми е интересно колко ли време му е отнело.

saggy

Ивчо, кога стана такъв китайски почитател? Азиатските автомобили са японски и вече корейски, това са фактите. Китаецо сега прохожда. Ще им видим тепърва номерата, докато при Форд нещата са ясни - 100-годишна история.

Ozzie

Китайците почнаха да прохождат още някъде през 90-те години, т.е. преди едни 25-30 години. Та бих казал, че вече са минали пубертета и влизат в горната група.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

Цитат на: Жоро Петков в 25 Февруари 2026 09:27:06Иначе единственото смислено, което стелантис ще направят е ако наистина успеят да пусна дизели. Разработката е дадена на италианците от Алфа така, че има шанс и да НЕ СЕ осерат.
не само връщат дизела ,ами връщат 2.2 дизела - един от най читавите им мотори за всички времена - не мисля че ще е разработка на Алфа ,те имат железен блок просто ще му присадят екологии за евро 7

ivchotr

Цитат на: saggy в 26 Февруари 2026 22:03:02Ивчо, кога стана такъв китайски почитател...

Ами имам пред очите си такъв от година и половина. Навъртял съм му някой и друг километър, карал съм го на периодичното гаранционно обслужване. Специално за обслужването на Хавал мога да кажа, че в "Митвас", макар и да не е перфектно, е класи по-нагоре от Мотопфое. И като сложиш на кантара безпроблемната механика на автомобила и по-ниската цена на придобиване и обслужване, Фордовете олекват яко. А и всички двигатели, които съм заглеждал в китайските модели, са взаимствани от японски производители и то от здравите им поколения. Е, китайците също се стремят да откликнат на желанията на клиентите за повече мощност, но надуват кубатури от 1.5 литра нагоре. Не като повечето европейски въшки с еднолитрови изтормозени моторчета, по-слабички от 40+ годишния ми карбураторен атмосферен мотоциклет. Електрониката на китайците не е бъгъва като на френските каруци. Обслужването на двигателите им не е като това на БМВ, което си е едно към едно с основен ремонт :D
А пък колкото до историята, какво значение има дали Форд са на 100 г., щом едва успяват да продадат някой и друг автомобил, докато Донгфенг примерно, развиващи дейсност от 55 години, продават по около 4 000 000 автомобила годишно и имат модели за всеки вкус.
Такива ми ти работи.

ivchotr

Нещо и извън двигателите, които изобщо не е маловажно:

Жоро Петков

Alexi

трябва да има такива дела ,и да се печелят .. че взеха да прекаляват с икономиите напоследък .. този проблем мисля е решен при Gen3 на мотора ,но той пак е песен .. 3.0 тфси там вече гориш - надрани цилиндри на блока поради натрупан нагар по сегментите и кофа .. или доливаш по 3-4л на 10к км

Ozzie

егати бездарния превод...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

zz_stefanov

Неща които си ги знаем, но.....
За три години половината от цената на електричките се изпарява.
Сега остава да дадат статистика какво остава в тях на десетата година (като за българи) :)

https://www.24chasa.bg/biznes/article/22402697

Alexi

цената на втората ръка напоследък е малко по различен като изкривяването му идва предимно от собствениците които не им се разделя реално с колата .. 3 годишна шкода примерно ,на 60к км струва около 85% от нова ,че и към 90% особено когато шкода пуснат -20% на някой празник .. виждам обяви за октавия 4 преди фейс на по 25к евра че и нагоре .. важи и за други марки ,коли до 5г като цяло у нас са на такива цени ,че по добре нова + имаш гаранция ,изгоден лизинг и т.н.

ivchotr

До какво може да доведе страхът от добър и не толкова скъп автомобил :D

https://www.vesti.bg/sviat/kitajskite-avtomobili-shpionirat-li-ni-6253117

zz_stefanov

Ми за да си върши работата и да издава трафик предупреждения GoogleMaps когато го ползваме непрекъснато ни 'шпионира'. Не са само китайците :)

ivchotr

Иронията е в това, че дори страните членки на НАТО, респективно на ЕС, независимо че имат достъп до повечето си тайни по отношение на критична инфраструктура, въоръжение, бойна техника, личен състав и т.н., пак се шпионират една друга. Но пък китайците са им най-големият проблем :D

Жоро Петков

Абе колеги забелязвате ли нещо много интересно.
Нафтата и бензина гонят 2.80 лева дори прескачат. Естествено всички спекуланти говорят за войната с Иран, но Европа е доста слабо зависима от Ормузкия проток. Да оставим спекулантите на страна - наблюдава се и нещо интересно. ПРеди година две, когато горивата почти удариха 3лв цяла България се вдигна и доста рязко цените спаднаха с 20ст. Сега някак си май по-лесно се преглъщат цифрите 1.4 и на хората не им дреме особено, че заплатите им са делено на 2...
Особености на територията.

Pyrhel

Тук пак е добре, снощи заредих на 1,23, а преди това - 1,16. В Германия тия дни бензинът е над 2 евро.
Иначе особеностите на територията са грандиозни. И отчайващи.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Oрмузкият проток е само част от пъзела. Израел мята ракети по хранилища и рафинерии на Иран. Иран млатят де кого сварят от съседите си, а пък те са все производители на петрол. Украйна и Русия също дънят по рафинериите и складовете на противника. Но тази суровина не е безкрайна. Ако си гори ей така на воля без да се ползва, скоро ще свърши и тогава и на 10 евро литъра ще се радваме, ама няма да има. Тръмп е бизнесмен. Може да не е от най-добрите, но със сигурност знае какво е монопол. А тези, дето му дърпат конците от сенките, имат изгода този изчезващ ресурс, от който е зависима голяма част от икономиката, а и битието на няколко милиарда население, да им е на директен контрол. Затова и удариха Венецуела, сега Иран. Русия им е трудна, но пък колкото повече ѝ намалява капацитетът с горивото, толкова по-малко ще им се явява като проблем. Затова и наливат средства в Украйна.