Автоматична скоросна кутия

Започната от Тончо, 10 Ноември 2025 18:33:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Тончо

Здравейте, група! Карам Ford Focus с автоматична 6 степена кутия PowerShift от 6 месеца. Колата  е на 108.000 Но от скоро време забелязвам, че съедините на скоростната кутия буксува. когато започвам да набирам по-ряско, когато карам на определена скорост, с определени обороти, оборотите играят и се чува  как буксува. Искам да попитам дали някой знае колко ще ми струва един такъв ремонт и дали си струва или да сменям колата.

AngelB

Здравей, мога да споделя, че карам Mondeo с автоматична 6 степенна кутия PowerShift. Когато я взимах от човек тук, в БГ, колата мина проверка и ремонт на скоростна кутия в специализиран сервиз. Цената беше солена, но за сметка на продавача, а за мен имаше гаранция. Близо 6 години от тогава съм минал без проблем около 100000km. Разбира се, редовна смяна на маслото на АСК.

Жоро Петков

Потърси малко повече във форума. Има много писано по темата. Кутията на мондео е с мокър съединител, а тази на Фокуса е сух.
При фокуса може да си изтеглил късата клечка. Ремонт няма - кутията се сменя и няма гаранция, че проблемите няма да се повторят.