Тест драйв на Капри и Мустанг ГТ

Започната от Alexi, 20 Октомври 2025 22:29:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

имах удоволствието да покарам тези две електрички на тест драйв за което благодаря на Васко от МР Шумен( той членува и тук но рядко влиза ) .. Капри е на шасито на ВАГ и по точно ID5 - голям кросовър купе доста просторен ,новата моторизация 340 коня 4х4 - много приятен тих автомобил ,за разлика от ВАГ тук имаме истински one pedal drive .. 340 коня вървят много прилично на това купе ,колата е и много стабилна на пътя - беше мокро ,въпреки усилията ми не успях да я накарам да превърти гуми или да поднесе ... спирачките също са подобрени ( сравнявам с Енияк преди фейса който е на същата платформа ) - няма го гуменото усещане и несигурността като удариш спирачка .. като цяло останах с добри впечатления от автомобила ,Форд са успели на тази платформа да направят по добра кола от самите ВАГ премахвайки редица недостатъци ...
Мустанга ГТ - това е топ моторизацията с 500 коня и 880 нютона някъде - съвсем друг автомобил спрямо Каприто - колата е нервна ,много динамична ,тракшъна не е така агресивен и при рязко подаване на газ веднага тръгва задницата .. има въведени режими с имитация на звук от двигател,относително добре направено за любителите на ръмжене на осмак примерно .. спирачките са Брембо ,по мое лично мнение колата спира по добре и от БМВ М5 - изключителна чувствителност и модулация ,много сила съчетано с регенерацията от моторите която сработва моментално при удряне на спирачка .. също много просторна кола ,става и за семейна .Вози отлично . Тук цената обаче е доста по нагоре от Капри и за мен лично Каприто е по добър избор като цена качества .. на същата платформа има и една малко по евтина оферта - Експлорър - малко по къса база ,спестено е от багажника но е приемливо голям пак . Същата моторизация се предлага .

saggy

Експлорър успя ли да подкараш? Добре е че даваш тези мнения. За съжаление цените им са доста високи и трудни да се заложи на Форд при такива цени.

ivchotr

Китайците правят вече батерии с около 1000 км пробег и набиване на ток за 10 минути, с който бричката ще мине към 400 км. Ако понапреднат у нас и със зарядните станции по пътищата, направо им ставам фен :D Макар, че с 1000 км в запас няма да ми трябват чак толкова зарядни станции, ама да има :D

Alexi

Експлоръра е 1:1 с Каприто като интериор платформа и моторизация ,леко скъсена задница като само багажника е по малък в купето е същото ( подобно на Шкода Енияк и Елрок ) за това не го карах ,ще се държи като Каприто но визуално по ми допада Експлоръра де ... за зарядните - скоро ОМВ влиза в играта с 2х300кВ с по 2 куплунга ,като ще си плащаш на касата без да ти трябва отделно приложение ( част от досадата е че има да речем 5 оператора всеки със собствено приложение )

ivchotr

Последната информация е, че въпросните батерии на китайците позволяват пробег от 1300 км без дозареждане.

Alexi

ще ги видим ,това са все още екзотични неща уж доста вдигнали плътността но една технология за да влезе в експлоатация и да се докаже като надеждна минават години .. да не забравяме ,че подобна батерия примерно 150кВ/ч трябва и да се зарежда ,ако не искаш да видиш по 2 часа на чарджъра трябва доста висока скорост на зареждане което може да е проблем при висока плътност поради греене

Ozzie

освен това, тестовия метод на китайците е твърде различен от европейския и често и те не могат да покрият или доближат обявения пробег (към настоящия момент)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Май бяха измислили и как да не прегрява при бързо зареждане. Но поне вървят в правилната посока, струва ми се.