Ford Focus mk3 basic audio - AUX или Bluetooth за телефон

Започната от gaberov.1993, 29 Август 2025 15:20:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

gaberov.1993

Здравейте, имам Focus 3 оборудван с най-базовото радио с 6 цифри отдясно, май се води Ford Basic Audio. В жабката имам само USB-A изход, който обаче не работи за телефон, без букса за 3,5мм жак. Четох по други форуми че този изход работел само за записани песни на флашка, и не може да предава директен звук.

Знае ли някой дали това радио може да предава директно от телефон, напр. с някакъв адаптер или USB бисквитка с Bluetooth? Обмислях идеята да сменям цялото радио с някое от SYNC навигациите но ми обадиха страшна цена и се отказах.

ivchotr

zz_stefanov

Това е изнесен дисплей на телефона + камера. Приемал бил разговори, но си представям какъв му е звука, ако не е свързан с уредбата.
Идеята е добра но не за това което иска Габеров.

gaberov.1993

Това не е лошо предложение, има и направо китайски мултимедии с тъчскрийн които заменят оригиналния касетофон. Просто не ми се дават 200, 300 или 400 лв. По скоро искам бързо и лесно решение.

petkomz

Преди години за Фокуса МК2 поръчвах този кабел и работи екстра. Разгледай твоето радио на задния панел дали има опция за такъв (по-скоро търси инфо в интернет), че за твоя модел нямам наблюдения но все си мисля че не може да няма AUX вход. Всъщност имаш ли бутон (или опция от менюто на радиото) за AUX? Ако имаш такъв, със сигурност имаш и вход за него.

Цъкни тук :)

Всъщност на снимката ясно се вижда че имаш AUX бутон. Само остава да намериш входа за него. ;)

petkomz

А пък тук даже колегата показва къде се намира AUX входа...

Цък тук...

zz_stefanov

Предлага се блутут за към AUX.
Може и да си заслужава.   Примерно: https://ventex.bg/bluetooth-5-0-modul-za-ford.html

Но пак трябва да се провери какъв е куплунга към радиото.

gaberov.1993

Добре, донякъде всички сте прави. Имам бутон AUX който работи със USB порт в жабката. До него има дупка за порт AUX която е празна (явно моя форд е ама най-базовия вариант и им се е досвидяло това).

Мисля да пробвам с преходник USB-3.5мм, но понеже радиото е направено да чете песните като файлове и не може да предава директно (както прави 3.5мм жак) e възможно да не работи.

Иначе ако сваля радиото най-вероятно може да се премости и AUX кабел към USB-то или CD плеъра в куплунга отзад (на старата ми кола го бях направил така).