Нов във Форд света - Mondeo MK5 1.5 ecoboost, автомат, Titanium

Започната от Zhelyazkov89, 04 Януари 2025 15:22:51

« назад - напред »

0 Потребители и 7 гости преглеждат тази тема.

Zhelyazkov89

Тоест, според Вас действително слабият акумулатор може да рефлектира върху по-странен звук на парктрониците? Не ми направи впечатление да се е замислила преди да запали, не трябва ли първо там да усетя?

На предната ми кола имаше много удобна функция, следяща "здравето"  на акумулатора и то в реално време.

saggy

Колега, защо не отидеш до някой магазинче за акумулатори и безплатно да ти проверят АКУ-то с товарна вилка. Обикновено тази услуга е безплатна и така ще знаеш, че няма да те остави някъде на пътя. Все пак идва лято с доста пътувания. Иначе от различни теми във форума и други групи, като акумулаторът почва да си отива при новите Фордове (EFB/AGM акумулатори), обикновено има такива прояви като при теб. Най-накрая започва да отказва старт-стопа и да гази някои консуматори в купето.

Zhelyazkov89

Вероятно така и ще направя, благодаря за съвета!

Глупав въпрос, но къде мога да открия точната спецификация на акумулатора за моя модел и двигател?

Жоро Петков

Пак в магазина за акумулатори ;) - имат си каталог и ще ти кажат и размери и ток.
Иначе моя оригиналния умря от раз. Не е имало предизвестие. Стоя 3 дена в подземен гараж опитах да запаля и едва светна таблото, даже не се опита да завърти стартера.

Alexi

за странен звук не коментирам ,щото е относително понятие .. говоря за надписа който ти е дало като дадеш на контакт

Жоро Петков

Да не е само като във вица - бърках си с пирон в ухото и изведнъж звука на телевизора спря...

Zhelyazkov89

Цитат на: Жоро Петков в 07 Март 2025 18:17:53Да не е само като във вица - бърках си с пирон в ухото и изведнъж звука на телевизора спря...
Принципно съм съгласен, че е възможно такива неща да са субективни, но в конкретния случай съм сигурен, че чух звукът по различен начин. Дори си поиграх в гаража напред-назад, за да съм сигурен, че не ми се е причуло. При излизането от гаража има няколко остри завоя и всеки път чувах "разваления" звук от парктроника.

Да се смята за емпирично откритие при заминаващ акумулатор! :)

ivchotr

Цитат на: Zhelyazkov89 в 07 Март 2025 13:10:54... звукът на парктрониците е променен, като че ли микрофончето се разваля...

Говорителчето ли имаш предвид ::) Ако акумулаторът има връзка с този звук, не трябва ли и мултимедията да свири на умряло?!? И щом пали без да се замисли, при което стартерът харчи над 100 ампера, колко да е мощно това говорителче, че да му се отрази "слабият" ток на "умиращия" акумулатор?!?

Закарай колата да го премерят този акумулатор и ще стане ясно какво става.