Съгреших, с ново Пежо!

Започната от To4kata, 20 Февруари 2025 15:59:08

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

To4kata

Еми изневерих, с Пежо 2008 GT от магазина (за онези които не са чели предисторията)! Но ... оставам с най-добри чувства към форд и към форума и мисля често да ви навестявам. Пичове сте!

Ozzie

Е, честито! Ще се срещаме и в другия форум, евентуално.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Жоро Петков

Браво.
Безаварийни много километри!
Като посвикнеш вътре дай и от там някоя снимка.
Сподели и после опита си с регистрацията как е минало.

zz_stefanov

Честито, само гориво да наливаш :)

To4kata

Ей, голям кеф си е! Пожелавам ви го! Возия, тишина, 3D инструментално табло, таблети, технологии, персонализиране, 8 цвята амбиентно осветление, режими на шофиране - спорт, еко, нормален, хибрид, автоматик, парктроници, перфектна задна 180 гр. камера, безключов дотстъп! Зарежи! Бях си рекъл, че ако ще е гарга, ще е рошава! Е, не е от най-рошавите, но определено за мен е голяма стъпка. Е ще трябва да се привикване, щото тръгва като тролей, като пусна спирачката, а и често посягам към "ръчката"  :)). Засега обаче ще се кара по-рядко защото първо е с летни гуми и второ с тея транзитни номера малко ме е шубе. Надявам се до 2-3 седмици да мога да пътувам до Враца за регистрация. Ще има и повече снимки скоро ...

Дребните ми забележки са многото пиано лак по централната конзола и черната тапицерия на тавана - явно е мода някаква и в Дъстъра беше така. Светлото създава повече простор според мен, но това са дреболии.

Между другото, вярно ли е че тези с транзитните номера ги крадат повече? Тя си е с валидно Каско вече де, пък и засега ще я държа на служебния ни охраняем паркинг, който е на 5 минути от нас.

saggy

Честито, То4ка! Много безаварийни километри и вярна служба на френския лъв! Изглежда много добре визуално, постарали са се Французите.

ivchotr

Честито! Със здраве да си я караш!

П.П.
При кражба каското каква стойност покрива?

To4kata

Ивчо, честно, не знам точно. Подписах и прибрах документите. Обясняваха ми половин час кое как е, покарах половин час, хванаха задръстванията и я прибрах. И нещо се разлях на дивана, щото много емоции, много информация ...

Pyrhel

Честито и безаварийно и от мен. Най-после е време за отдъхване след толкова лутане.

Да отделим темата от поста ти със снимките насам в нова в дневника? Цъкни ми на ЛС какво да е заглавието ѝ, за да го променя във всички публикации при преместването.

Още веднъж честито най-вече заради това, че сте решили да си направите подарък!

Едит: Готово, тази тема е продължението на: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=12848.0
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Точка, да не забравяш да даваш по някой отзив от време на време за новата кола (fri)

Alexi

айде безаварийно и много хубави преживявания с нея .. красавица е

To4kata

Цитат на: ivchotr в 20 Февруари 2025 22:00:23Точка, да не забравяш да даваш по някой отзив от време на време за новата кола (fri)

Бъдете сигурни! Като за начало, мога да кажа само суперлативи за отношението в Пежо на Цариградско шосе. Вярно, че темата стана 20 страници, но в Пежо всичко приключи гладко и за 2 седмици. Не че съм обикалял много, но в Рено и Шкода, са доста далеч още. Може би в Хюндай беше нещо подобно, но пак нещо ми липсваше. Може и да се лъжа де. Ще видим по-нататък.

Alexi

сега загледах ,че ако го вземеш ръчка и някоя екстра надолу е 46к те направо утрепват Дачия

To4kata

Така е Алекси, колата която аз взех е близо 1500 лв по-евтина от Дъстър хибрид (ако си избираш цвят). Вярно, че той като габарити е по-висок клас, ама все пак. Иначе бензин и ръчка, да цената е перфектна. Само дето на чистия бензин още монтират стария мотор, който е със славата на Екобуст, че и масло харчел. Ама има много хора, които и от него са доволни, при това ремъка може да се инспектира и смяната му е на нормална цена.

И да добавя, Пежо предлага 3 цвята безплатно - бял, син и този, който аз избрах.

April

Браво! Колата е яка, а пък вие сте щастливи. Евала!

To4kata

Я дайте акъл как да постъпя с гумите? Последните 4 г. съм със всесезонни и съм доволен като цяло. Сега обаче колата идва с летни Continental ecocontact 215/60/17. Мислех да ги карам това лято и да ги сменя отново с всесезонни на есен, а тези летните да продам. Гледам обаче че са си маркови гуми и едва ли ще мога да им взема парите. От друга страна ако взема зимни, трябва да търся и джанти и да ги въртя по сезони, което хич не ми се иска. Стария собственик на Форда ми въртеше летни/зимни на един комплект джанти, но пък май не е добре за гумите. Чудя се как е най-добре?

Alexi

тия Екоконтакт са боклуци и ако можеш да ги продадеш както са чисто нови е най добре .

Ozzie

Намираш си още един комплект 'жанти, обуваш ги със зимни гуми и като дойде време ги менкаш. Това може го направиш и на по-късен етап. Така или иначе, Фокуса едва ли си го продал, а предполагам е с гуми, адекватни за сезона, т.е. има какво да караш, ако се налага. Контита твоя си работа дали ще ги караш или ще ги продадеш. Скоро снеговете ще минат, така че и тяхното време идва. Само не знам, как седят нещата, ако имаш датчици за налягането.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

Ако нямаш гараж да държиш вторият чифт джанти и го държиш на хотел, цената за смяна на гумите+хотела ще е същата като да въртиш  гуми на едни джанти. За мен не е оферта да мъкна джанти с гуми по мазетата - правил съм го, не си струва удоволствието. Ако трябва да вкараш пари за втори чифт джанти, дори и метални-черни, пак ще са сума за нова кола. Най-практичните решения са две за мен - въртиш гуми на едни джанти и си плащаш цената или караш само с всесезонки. За първият вариант няма какво да им стане на гумите, така и така ще изкарат 4-5 год. и ще са за смяна. С всесезонните гуми е най-лесно, но ако пътуваш повече през зимата, най-добре да се кара със зимен модел. Ти си от северозапада и живееш в София, виждаш какъв е климатът и какви са пътищата по тези краища.

To4kata

Абе не ми се занимава вече с 2 комплекта. Не карам много, преко сили 12-13к, половината че и повече са градско. По планини не ходя. Четири години ми беше екстра със всесезонните. Е, тази зима бях по-внимателен, но не съм имал проблеми, с Вредещайн карам форда. Може би съм склонен да се съглася с Алекси. В OLX гледам точно такива карани 1 седмица, свалени от нов автомобил ДОТ 2022 на цена 750 лв. Хайде моите вероятно са с по-пресен ДОТ 24, ако им взема преко сили 800 лв ще е екстра (нови комплекта е над 1000 лв). Макар, че няма да се намери лесно купувач да се изръси толкова точно от OLX. Така че вариант Б е да ги карам лятото и да се разделя с тях на по-ниска цена догодина по това време. Ще го помисля ...

ivchotr

A бе ти не ходиш по планини, ама жена ти ще рече да иде някой уикенд с приятелки и с всесезонките ще бере ядове. Аз лично такова нещо на моя кола повече няма да сложа, както съм заявявал многократно. Измъкването на втория комплект колела от мазето си е форма на фитнес, сиреч полезно. Освен това поддържа уменията за смяната им в някои ситуации на пътя. И те така. Ама в случая не мисля, че чуждото мнение ще е от полза. Важното е какво на теб ти е най-удобно и изгодно.

Alexi

има добри всесезонни гуми които нямат слабости в зимни условия примерно Мишелин Кросклимат

To4kata

Абе с Ксарата и Фокус 2 преди години и аз се гъзих и пъшках пред блока, ама ми писна. Взех до ходя по гумаджии ... пак влачене, пъшкане, цапане, и това ми писна. Преди 4 години вземах Вредещайн Кватрак и се родих. Но пак казвам, карам с едно наум, без изцепки.

Сега гледам, че новия Вредещайн отстъпва леко на Клебер Квадраксер, а последните са си жив двойник на Мишлен Кросклаймат, е една идея по-бюджетен.  На тях съм хвърлил око.

ivchotr

Обаче заглавието на темата при бърз прочит звучи като "Сгреших с ново Пежо" :D

saggy

To4ka, като поръчваше колата нямаше ли възможност да избираш гуми или тя е била на склад и с каквито е дошла? Доколкото знам, гумите си ги плащаш и би трябвало да можеш да избираш.

To4kata

За съжаление не, както се окомплектова конкретния модел и ниво, така. Опитах разбира се, но не стана. Странно, насред снега да ти продават кола с летни гуми. Даже ми предложиха да я остане при тях, докато се постопи снега. Само моделите с грип контрол като екстра идват с всесезонни.

Ozzie

Това за гумите ми е малко странно. Преди време бях попаднал на изказване от автомобилен журналист, че по някаква евродиректива, всички нови МПС-та продавани в ЕС, трябва да стигат до купувачите със всесезонки, ама в наш'та територия.... Хем сме, хем не в ЕС.

Alexi

не знам дали има такава директива .. всички наши служебни идват с летни гуми дори през зимата

To4kata

Още малко снимки (интериорните снимки не са баш от моята, но тя изглежда по същия начин - волана при мен е спортен, с перфорирана кожа, GT лого и педалите са алуминиеви):

Alexi

като го разтъпчеш направи едно клипче да видим на какви обороти е при магистрално каране ,120-140