Fiesta 1.6tdci авариен режим?

Започната от Sevastiqn, 15 Февруари 2025 17:39:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Sevastiqn

Здравейте колеги. От два месеца имам фиеста 2006г. 1.6тдци и първия месец нямаше проблеми от около седмица две, всеки ден по време на движение ми излиза въпросната грешка на таблото и колата леко забива. Някой запознат ли е какъв би бил проблема?  П.с като спра и изгася двигателя, пак го запаля и грешката изчезва.
Благодаря Ви! ^-^

Ozzie

Без да се знае, какви грешки има записани в паметта, няма как да се каже със сигурност от къде идва проблема.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Колата си е казала да ѝ се погледне сервизното ръководство. Там би трябвало да са описани всички причини за грешка в системата на двигателя. Това, докато се прочете с диагностика, естествено.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 19 Февруари 2025 00:25:42...сервизното ръководство...
ко речи?  (rofl)  (rofl)  (rofl)
В упътването (което е далеч от сервизно ръководство), единствената полезна е информация е, как става подаването / приемането на ток с кабели, ако акумулатора е изтощен.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Добре, де. Нека да бъдем по-точни. Колата си е казала да се погледне в ръководството за експлоатация. Ако си го чел на този конкретен модел и няма такава информация там, хубаво. Ама, ако не си, какво смешно има?!? В много ръководства са описани случаи с подобно влизане в авариен режим и причините за тях.
Аз например бих казал, че ако педалът на газта е електрически, е твърде възможно причината да е в него. Все пак и той е част от системата на двигателя. А и начинът, по който се появява и изчезва проблемът, е типичен за педал с поизтрити в някаква част от дължината си пътечки на потенциометъра му.