Ъпгрейд към SYNC 3

Започната от Фокус 3, 31 Януари 2025 14:00:11

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Фокус 3

Здравейте! Моят Фокус 2015г е със SYNC 2. Реших да го сменя с оригинална мултимедия, вместо някоя китайска. Предлагат ми модул SYNC 3, но вариант без навигация. С добавянето на още една джаджа ще може телефона безжично да се свързва с мултимедията и така ще ползвам Андроид Ауто и съответно Гугъл карти и Waze. Според вас струва ли си, или ще се усеща липсата на вградена навигация?

April

Според мен не си струва.
Нали така и така си имаш телефон, на който можеш да си гледаш картата.

Моя даже е със Sync 1 - прости информационни дисплеи, но си стриймвам музика и не съм чувал радио на тоя Форд никога. Оттам насетне - козметики...

Ненужен разход, но така мисля аз.

Жоро Петков

За какво точно ти е вградената навигация? Аз никога не съм я ползвал.
Слагай смело Синк3. И аз съм с андроид ауто уайърлес донгълче и за в града е чудесно.
Качвам се в колата и ми тръгва уейз директно.

Фокус 3

Не съм карал автомобил с вградена навигация, затова нямам никаква представа как работи, и кое е по-добре,в сравнение с Гугъл Мапс. Навигация на телефона е по-неудобно, друго си е на голям екран. Освен това ще сложа и камера за заден ход, оригинална за модела.

Ozzie

И аз искам SYNC3, ама като ми обявиха цената.... предпочетох да ги дам кинтите за нафта.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Жоро Петков

Цитат на: Фокус 3 в 31 Януари 2025 16:38:20Освен това ще сложа и камера за заден ход, оригинална за модела.

Не прави тази грешка - аз я направих. Струваше ми ок. 1000лв за Мондеото.
Почти всички в момента камери за заден ход могат да се вържат с инфотеймънта.

Единствения плюс на заводската навигаця са т.нар. breadcrumbs - т.е. показва ти откъде си минал. Ама това мисля, че вече и уейз и гугъл го имат.

Каква цена ти обявиха за Sync-a ако не е тайна?

Ozzie

Цитат на: Жоро Петков в 31 Януари 2025 16:49:59Единствения плюс на заводската навигаця са т.нар. breadcrumbs - т.е. показва ти откъде си минал. Ама това .... и гугъл го имат
Поддържа се в Гугъл карти, както си предположил, но трябва да се разреши.

За SYNC3 ми обявиха цена която е долу-горе 10% стойността на колата, че даже може би и малко над 10%. Не съм гледал как вървят в момента цените на модела. Съдя по моята кола.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Фокус 3

Цената на мултимедията, оригинална камера(комплект с ръчката на багажника), плюс още някакъв модул за безжично свързване, монтаж и настройка - 1500лв. 10% от цената на колата са 1590лв. Значи падат цените 😜

Жоро Петков

Ми ако ще ти го направят кадърно не е лошо. Ест. има по-евтини варианти ама.. не са много по-евтини. Китайските мултимедии са 400-500лв, 100лв камера и 150лв ти е донгъла за  wireless AA.
Добре е цената, според мен.

ivchotr

Китайският вариант излиза на половин цена. А някой интересувал ли се е оригиналният с какви части е направен ::)

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 31 Януари 2025 22:00:02някой интересувал ли се е оригиналният с какви части е направе
не са китайски, ако това ти се върти в ума

P.S. На мен ми обявиха цена от 1300 лв. Не питах само хардуер ли е или включва и монтаж.

Жоро Петков

Цитат на: ivchotr в 31 Януари 2025 22:00:02А някой интересувал ли се е оригиналният с какви части е направен
Много ясно, че са китайски.
Обаче между китайско китайско и европейска/американска марка правена в Китай има разлика... казва се контрол на качеството

ivchotr

Китайска електроника за 100 - 150 кинта няма как да е смотана. Личен опит. За 400 - 500 кинта пък да не говорим. До сега са ми се скапвали само китайщини за под 20 лева :D

Alexi

Цитат на: Фокус 3 в 31 Януари 2025 20:37:1710% от цената на колата са 1590лв
вероятно имаш предвид като си го купувал ,в момента 10 годишен фокус е доста под 16000 лв ,така че тази навигация е по скоро около 1/6 от цената  :D