Форд Фокус МК4 1.5 екоблу тропане в ходовата част

Започната от choko77, 18 Ноември 2024 17:54:41

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

choko77

Здравейте колеги.Нов съм във форума и марката.Преди месец се сдобих с един много красив Форд Фокус 1.5 дизел комби 2019г.от Германия.Колата е в много добро състояние,дори обслужена в Германия.Не след дълго каране по нашите пътища започна едно тропане като чукане желязо в желязо.Дори на място като клатиш колата го има.Днес я качих на канал и свалях всичките кори и се оказа стабилизираща щанга,по точно тампони.Като я хвана и дърпам се чува чукането.Та питането ми е имал ли е някакви такива проблеми и колко излиза ремонта,че като гледам си е сложно за ремонт.Благодаря!

Alexi

:D сложна работа човек .. стабилизиращи щанги .. хвърляй я в някой гараж да ги сменят и се радвай че не е рейката че тя е от кашкавал на тоя модел .. и задължително си провери веригата между валовете дали е от новия модел ,ако е от старите - смяна веднага

choko77

Цитат на: Alexi в 18 Ноември 2024 20:39:04:D сложна работа човек .. стабилизиращи щанги .. хвърляй я в някой гараж да ги сменят и се радвай че не е рейката че тя е от кашкавал на тоя модел .. и задължително си провери веригата между валовете дали е от новия модел ,ако е от старите - смяна веднага
За веригата за валовете знам,проучил съм предварително,гледах да видя номера но трябва да се свалят малко пластмаси,а не съм имал време.Иначе за рейката не  съм чел и чувал нищо.Благодаря за инфото.

saggy

Е, ти пък, Алекси, какво го изплаши човекът. Дай малко повече информация какво да гледа за веригата и какъв е проблемът с нея? Те рейките на кой Форд са добри, че този да е първият?

Ozzie

Цитат на: saggy в 18 Ноември 2024 21:47:12какво да гледа за веригата и какъв е проблемът с нея?

https://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?f=54&t=128909

Не знам дали снимките са достъпни за хора без регистрация във въпросния форум. Аз и Алекси имаме. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

като знам политиката на Мото Пфое може само да мечтае да му направят подобен скъп ремонт без пари ... особено ако колата е внос ,няма шанс

choko77

Благодаря за информацията за веригата на валовете.Аз бях проучил предварително тези неща, доста четох и гледах по разни руски клипове и форуми.В Мото Пфое питах за обслужване на ангренаж,филтри и масло но забравих за веригата.Ще видя какво ще ме офертират.Сега искам да оправя това тропане,че е много изнервящо.

choko77

А между другото днес се рових малко в колата и погледнах за тая прословута верига на валовете..и...оо йес...новия модел е сменяна е в Германия,номерата съвпадат с новите,както и самия капак.

Alexi

само че се гледа преди покупка ,а не след това  :D че отива на 2к това "обслужване" както сега е модерно да се наричат разни основни ремонти по двигателя

choko77

Цитат на: Alexi в 19 Ноември 2024 17:53:09само че се гледа преди покупка ,а не след това  :D че отива на 2к това "обслужване" както сега е модерно да се наричат разни основни ремонти по двигателя
Ясно е ,че се гледа преди покупка,ама нямаше как.Беше по поръчка и не съм ходил в Германия.Рискувах но пък всичко си е Ок.Колата я гледах само по снимки и доклади.

saggy

А защо купи колата от Германия, а не върната от лизинг в България примерно? Искал си повече екстри, по-малък пробег (дизел в Германия навърта много км) или е имало голяма разлика в цената?

choko77

Цитат на: saggy в 20 Ноември 2024 12:33:46А защо купи колата от Германия, а не върната от лизинг в България примерно? Искал си повече екстри, по-малък пробег (дизел в Германия навърта много км) или е имало голяма разлика в цената?
Гледах и в България.Но нямаше това ,което исках.Имаше 3-4 коли нов внос.Реших да пробвам в Европа.Хората на които се доверих бяха много учтиви,коректни и точни.Гледах оферти от цяла Европа почти.Тази в Германия отговаряше на критериите ми,реални км 179 000 ,сервизна история,също върната от лизинг,взета от лизингова компания.И колата реално на живо ми хареса повече от снимките.Дори маслото нямаше и 1000 км от смяна.В доклада които получих при огледа на колата имаше всичко,дори размера на грайфера на гумите.В България едва ли,чак това ще ти представят.

Alexi

не са много тия км .. добре е че веригата е сменена комплект с новия модел ,при този ремонт е сменен и ангренажа комплект както се прави по спецификация ,та можеш да не го мислиш скоро и него