Не свети ляв стоп на форд фиеста 1.4 дизел

Започната от kras55, 01 Ноември 2024 13:17:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kras55

Здравейте колеги.Имам форд фиеста 1.4 тдци -2003г.От извесно време не ми свети левия стоп.Десния и на вратата светят.Проверих с мултицет крушка работи.Замерих за 12в към нея -липсват.Замерих първия куплунг към цели стоп -добре е.По нататък кабелите отива към прага на задната врата и под задната седалка.И сега накъде?Не мога да се ориентирам къде да търся а и нямам ел. схема

ivchotr

Така както си го написал, излиза, че напрежението се губи между куплунга на стопа и фасунга на крушката. Защо търсиш навътре в колата ::)

Фордовете от тези години страдат от скапани метални шини в корпуса на тялото със задните светлини. Прегледай ги обстойно и може би ще намериш някоя, дето не прави добър контакт. Ако съм те разбрал правилно, де.

Иначе, в бушониерата мисля, че левите и десните светлини са предпазени от различни бушони. Погледни и тях. Ако се окаже, че връзките в корпуса на задните светлини са здрави, но има изгорял бушон, значи някъде по окабеляването нещо дава на "късо". Тогава ще ти се наложи да ровиш по кабелния сноп.

dragozow

Като имах таква Фиеста имах подобен проблем, стоп машинката се оказа, в един сервиз го разгадаха след като и аз гледах букси, сменях лампи и др.

ivchotr

Стоп-машинката управлява стоповете по две вериги ли?

Обаче колегата казва, че има ток до куплунга на стопа. Ако наистина е така, кабелите, машинката и бушоните остават извън подозрение.