Предно стъкло?

Започната от To4kata, 15 Август 2024 20:36:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Днес установих пукнатина долу в левия ъгъл под стикерите. Малка е, не се вижда ако не се загледаш, но така или иначе ще трябва да се сменя. Някой да е сменял скоро, какви пари вървят, при кой? Ще съм благодарен за актуална информация. В Кобра имат съмо със сензори за дъжд, пък на мен не ми трябват /и подгрев няма/. Некви Автомаджик, май бяха, ми обявиха 450 кинта за St. Gobain. На стария Фокус сменях преди няколко години при Автостъкла Тани, дойдоха на място пред блока - доволен останах. Днес им звънях 2 пъти - не вдигат. Ака са навсякъде такива цените да слагам френското?

PS. Гледам доста фирми вече предлагат лепене на по-малки пукнатини с фотополимер, та се зачудих дали да не пробвам нещо подобно, преди да хвърля 400 лв. Един от сервизите е наблизо в Горубляне и виждам че човекът има доста опит https://spukanostaklo.com/.

F Focus

На твое място в никакъв случай (!!!) не бих сменял стъклото при такава малка повреда-вярвам, че новите технологии ще се справят добре.
Донякъде по темата, но основно за протокола-моето предно стъкло за Фокус-2/2.5 с ел. подгрев без датчик за дъжд е сменявано и струваше към 900лв. с такова полско п-во, което си работи перфектно. Е-финните реотанчета, вградени в стъклото при определен ъгъл на осветяване от слънцето проблясват, но не е дразнещо, като при предишни модели на "Форд"! Тогава реотанчетата бяха тип пчелна пита и заслепяваха зловещо нощно време при дори регулирани фарове от насрещно движещи се автомобили, Забравих името на фирмата, която пише на стъклото, но я проверих-оказа се, че произвеждат де-що джамове има за всякакви превозни средства с високо качество.

Жоро Петков

Ми колко пари струва лепенето?
Каско нямаш ли?

To4kata

Няма да стане ремонтът. Днес на светло видях, че пукнатината е голяма - просто е долу под чистачките и не съм я видял. Личи си и къде е ударило камъчето под лявата чистачка. Както и да е - ще се сменя. Засега намерих Пилкингтън с монтажа - 390 лв. Предлагат ми го с монтаж на място пред блока, както и в сервиз Мустанг Дружба. Тези, които монтират на адрес са същите, които споменах по-горе Автостъкла Тани. Чудя се, дали да не го правя на адрес - хем ще присъствам на място, хем колата няма да мърда от нас?! Каско нямам ...

Жоро Петков

Ми по-добре ще е да е на адрес, така или иначе като цената е еднаква, защо трябва да се разкарваш да оставяш колата и да се чудиш какво да правиш. Доколкото знам трябва и някакво технологично време, за да стегне новото лепило. Викай ги на място.

ADiDimitrov

Снощи ми пръснах моя преден джам. Едни псевдо футболист вместо гол направи предното стъкло на сол! Сега е в сервиза 280 лв. стъко със сензорите са дъжд и смяна. Ще питам какво е, но не ми се даваха повече пари за токова нелеп инцидент! Чудех се за оригинално от морга или катасторфирал фокус, но нямам нерви да се занимавам.

Жоро Петков

По време на пролетно-летните бури на тойотата на шурето му падна клон на стъклото.
И той избра някакво евтино, защото от Тойота му казали 700лв и 1 месец чакане и се оказа, че евтиното прави яко отблясъци и кофти рефлекции.
Дано при теб не се получи нещо такова.
А от морга... то повечето катастрофи, за да е до морга колата е челна катастрофа... шанса стъклото да е ок е минимален. По-добре ново.
p.s. Абе тоя шута му е бил като на топ бе... как с топка ще пръсне стъкло?

ADiDimitrov

Жоре и на мен не ми се вярваше, ама имам клипче от камерите пред входа! Явно и самото стъкло е било под напрежение, тъкмо се бях върнал от дълго пътуване и колата нагрята и силния удар го е довършило.

dragozow

Ако има лъч ще се пукне повече. Иначе аз сменях през януари, камък на околовръстното. На място дойдоха, 350 лв, моето е с датчици без подгряване, C-max 2009 г, телефона им е +359 87 966 3446 и +359 88 429 3064,за София иде реч, работят добре и сравнително чисто.

To4kata

Благодаря, вече го смених - Автостъкла Тани. Идват на място, свършиха си работата чисто. Вече минах и на мивка - няма течове, не пука, не трака. Ок е - Пилкингтън е стъклото, 385 лв. Ама що трябваше да става така ...

Жоро Петков

Е са... имало да става - станало.
И аз така се питам като трябваше да дам 500лв за ключ за мотора си...
Случват се такива неща - никой не е застрахован. Свиркай си. Пари се изкарват.

saggy

Точка, дай инфо как е на фарове да караш, как се отразяват фаровете на отсрещните автомобили.

To4kata

Саги, аз много много не карам на фарове та едва ли мога да дам меродавно мнение.

ADiDimitrov

Точка много скъпо у ваше село  8) същото сложих миналата седмица, 280 лв. с монтажа. Иначе и аз за сега съм доволен за сега вчера няма проблеми с отблясъци единствено май не е тонирано, а оригиналното имаше тонировка и лятото вършееш работа, но за тия 💸 толкова!

F Focus

Благодарско, Точка- в темата ти има ценна информация! Да не се налага, ама, ако се наложи ще съм подготвен от поста ти.
Пилкингтън е читава марка!

Водниядух1

Два пъти съм пукал стъкло- карах и двата пъти след офроуд джипове с големи грайфери на гумите- така,че внимавайте след кого карате...

To4kata

Скъпо, евтино, това е. Предложиха ми некви китайски по 200 и кусур, на предпочетох това. Вероятно много хора си карат и с китайски, но четох че някои били криви, пък те боли глава, лесно се пукали и така... Друго ми прави впечатление, като питаш за марка и почват всичките до един: имаме китайски или европейски!?  ???  Абе кажете марка бе хора: има 2-3 китайски завода, които си произвеждат читави стъкла за първоначално вграждане за техните пазари, ама знам ли какво се внася в БГ и какво ще ти лепнат. Едва ли тези от 200 лв са от най-читавите китайчета. Европейските производители също: френски, полски, испански ...

F Focus

Споко, Точката-с "Пилкингтън" няма да имаш проблеми.

To4kata

Абе няма как да съм спокоен, щото по наште магистрали непрекъснато хвърчат камъни. Saint Gobain, Pillkington всичко се троши ... Застраховка явно требе!

F Focus

За трошенето е ясно-имах предвид, че изкривявания на образа и вредни отблясъци няма да имаш.