Ford focus mk2.5 1.6 tdci 110

Започната от alex_1111, 31 Юли 2024 07:21:42

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

alex_1111

Здравейте, след доста чудене се сдобих с фокуса по-долу.
До сега никога не съм имал форд, но след доста хвалби от познати за модела реших и вземах.
Амтомобила е 1.6 тдци 110 коня титаниум с доста високо оборудване.
За сега предстои обслужване, регистрация и вкарване в боя.

Pyrhel

Добре дошъл във форума и в групата. Безаварийно!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

April

Много яко. Ако ти липсва вертикалната щора - кучкарник в багажника - моята ми остана - бих се разделил с нея на много нормална цена.

Ozzie

Честито! Да имаш само положителни емоции с модела и марката!  (fri)

P.S. Аз съм със втори Форд след 2016 г. Първия беше Ц-макс със същия двигател като твоя, но EURO III, само с катализатор.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ilian Petrov

Честито и от мен! Доста добре изглежда! :)
Качи и някоя снмика отвътре да го видим.

alex_1111

Здравейте, направих няколко бързи снимки на автомобила, най интересното и че прозорците за фабрично тонирани, като кола от този клас не съм очаквал да разполага са тази екстра.

Pyrhel

Вече е рядкост бутоните на климатика да не са обелени, идеална е!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

alex_1111

Повечето които видях на обява бяха изтъркани.
А тази ми хареса заради високото си оборудване, по добре в началото малко повече пари да се дадат, отколкото после да затъмнявам прозорци и да взимам комплект лети джанти.
А да не си помислите,че държа на прозорците е така за гъзария ^-^  ^-^  ^-^ , държа на тях заради лятото много помага на климатика.

Ilian Petrov

Все едно гледам предницата на моята. :)
Прав е Pyrhel за бутоните. И при мен бяха така, ноо бутона за намаляне на вентилатора се обели.
А джантите 16-ки ли са или 17-ки? Ако си 205/50/17 си е тегав размер.

alex_1111

Цитат на: Ilian Petrov в 01 Август 2024 08:28:04Все едно гледам предницата на моята. :)
Прав е Pyrhel за бутоните. И при мен бяха така, ноо бутона за намаляне на вентилатора се обели.
А джантите 16-ки ли са или 17-ки? Ако си 205/50/17 си е тегав размер.
Единия който гледах беше със същите джанти но 17ки, а този е със 16ки, което е подобре за мен.

saggy

Като я гледам е чист Титаниум като ниво на изпълнение - моята е същата, но хечбек. Има "зимен пакет", което ще рече , че е с подгрев на предното стъкло. Явно не е италианка, а някъде от централна Европа (Германия, Швейцария), където има истинска зима. Жабката над радиото отваря ли се нормално?

alex_1111

От италия е внос колата, по точно от североизточната част.
А подгрева отпред и аз го имам.

alex_1111

Цитат на: saggy в 01 Август 2024 14:26:25Като я гледам е чист Титаниум като ниво на изпълнение - моята е същата, но хечбек. Има "зимен пакет", което ще рече , че е с подгрев на предното стъкло. Явно не е италианка, а някъде от централна Европа (Германия, Швейцария), където има истинска зима. Жабката над радиото отваря ли се нормално?
Жабката над радиото си беше счупено зъбчето, и сега ще търся парче пластмаса, за да го залепя.
А колкото до радиото, то е брутално, не се губи никъде, дори станции, които не покриват нашия град ги хваща.

Ozzie

@alex_1111
Преди време някой ми беше прати снимки, как е отремонтирал въпросната жабка с мебелен магнит и стоманена пластина. Качвам част от тях (леко изрязани) в мнението. Ако ги искаш в пълен размер, пусни мейл адрес.

P.S. Силно се съмнявам, стъклата да са затъмнявани в завода. По-скоро го е направил предния собственик.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Струва ми се, че ще е по-добре, ако металната пластина е лепната от долната страна на капака и не се вижда. Лепила има всякакви. Ако капакът позволява, може да се хване дори и с някакви малки видийки. А пък стъклата може да са поръчани тонирани при сделката с дилъра и без да са включени в стандартното оборудване. Няма да е първата кола с подобни екстри.

alex_1111

Здравейте, за жабката, ако не стане с възстановяване на зъбчето точно така го бях измислил, само че да сложа една метална пластина отвътре капака, а отдолу да лепна магничте пластинка от старите шкафове, но ще опитам да го направя както е било първо.
А прозорците, като сваля задния прозорец и протъркам с нокти фолио не хващам та затова, мисля че са фабрични прозорците.

Ilian Petrov

Фабрично затъмнени са стъклата, не го мисли.

perun

А някой може ли да каже как се отразява чипосването на този 1.6 TDCI 110к.с.Едни умерени около  135к.с. и 290Nm биха го превърнали в перфектната машина...

Ozzie

Мощността не му е кусур, но липсата на 6-та предавка е.

ivchotr

Изчакай да видиш каква ще е новата наредба за прегледите, да не се окаже, че на дизелите няма да им мерят само димността :D

alex_1111

Аз не мисля да я пипам колата, даже докато мога ще карам с дпф, все пак точно заради това преминах на ппо нов автомобил, ако исках повече мощност на пазара има и 2.0 хди .

ivchotr

Писах го за в случай, че решиш да я бараш :D

alex_1111

А колкото до еолиса, как ще разбера, дали има нужда от доливане?
И има ли нещо особено в допълването?

Ozzie

Нашите двигатели я нямат тази химия. Поне така мисля.
Моят е EURO5b и в упътването нищо не се споменава за това.
Виж в упътването за твоя пише ли нещо по въпроса.
Упътвания --> https://fordbg.com/forum/index.php?topic=9884.0

alex_1111

Според ауто датата трябва да има, но тази вечер,понеже я оставих за обслужване и отново слезнах на канала и такова казанче не видях, не знам дали нещо е премахвано, но не вярвам, дори да правят нещо по дпф казанчето няма защо да го премахват.

saggy

Малко се позабавих с отговор за жабката, но има ремонтен комплект за капака на централната жабка в английският ebay и включва залепване на ново захващащо "зъбче", като старото преди това с изрязва. Като пари беше някъде 20лв май, а цял нов капак се продава за цена в същият сайт за 80лв. Доставката се извършва с някой от българските фирми за превози от Англия или направо DHL.

Ozzie

след като има ремонтен комплект за жабката в ebay UK, то вероятно ще има и в алиекспрес :)

@alex_1111
Kакъв е кода на двигателя знаеш ли? G8DA или G8DB?

alex_1111

Здравейте, кода на мотора е G8DD1S и euro 5a.

saggy

alex_1111

Обаче в алиекспрес май го няма този ремонтен комплект