Тропане на мотора при изгасяне

Започната от Водниядух1, 16 Декември 2023 17:37:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Водниядух1

Колеги ,мотора изхлопва като гася ,даже и като запалва пак. Горния тампон е сменен,но тези отдолу не са .Всъщност той единия се води на ск. кутия ако не се лъжа. На коя марка да заложа и мога ли да се справя сам- мотора е тдди

perun

Ти си добре.При мен тампона се скъса и мотора буквално изпадна.Като марка смятам да заложа на LEMFÖRDER...

ivchotr

Ако ще се занимаваш сам, трябва да имаш оборудван сервиз. Че аз така преди време залягах пред блока да си сменям сам тампоните на двигателя на Фиатката и ми се отели вола. От тогава си карвам колите в сервиз да се мъчат майсторите  :D За някои неща си трябва по-специфично оборудване.

Ozzie

Цитат на: Водниядух1 в 16 Декември 2023 17:37:47...и мога ли да се справя сам...
За този, който е под акумулатора ще можеш, стига да има с какво да подпреш двигателя. Сваляш акумулатора, демонтираш кутията и ще видиш тампона.
За другия, който е зад скоростната кутия - на паркинг не става. Трябва канал или подемник.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

perun

Ако задния на скоростите е т.нар. осморка то само леко трябва да се вдигне колата отпред. Аз го правих като качих на един бордюр. Работа за няма и 20мин.

Alexi

това изтропване може и от маховика да е

perun

Може, но винаги се започва от най-простото...

Водниядух1

До колегата Alexi- не съм се замислял,но мисля,че моя маховик не е демпферен.Ще изчакам хубаво време и ще я тактисам на канала. Ще накарам някой приятел да пали и гаси.Потропването го чувам и усещам в краката ми или малко по-напред-но определено в ляво.

saggy

А за също не пробваш следното - заставаш на отпред при отворен капак, а някой друг пали моторът. Ако има протриване на мотора ще го видиш и ще знаеш, че е тампон.

perun

При печка това не работи.Даже всички тампони да са наред при палене като го гледаш все едно ще излети от коша..

ivchotr

Те затова са им сложили ключалка на предния капак  :D

Водниядух1

Днес смених двата тампона .Единия явно беше добре-този под възд.филтър. Той беше по-лесния-само подпрях ск.кутия и за 20мин. го смених. Другия наподобяващ кокал го сменях на канала. Той беше разбит в предната си част ,но за около 1 час го опатках и него .Всъщност кората бави-видии,копчета...Сега няма блъскане и вибрации. Не съм гледал марката,но тампоните бяха запечатани в найл.кесии. За двата дадох 105лв без отстъпки.

ivchotr

Те понякога изглеждат като здрави, но когато им се втвърди прекалено гумата, престават да обират вибрациите и започва тропането.

perun

Цитат на: Водниядух1 в 29 Декември 2023 20:04:11Днес смених двата тампона .Единия явно беше добре-този под възд.филтър. Той беше по-лесния-само подпрях ск.кутия и за 20мин. го смених. Другия наподобяващ кокал го сменях на канала. Той беше разбит в предната си част ,но за около 1 час го опатках и него .Всъщност кората бави-видии,копчета...Сега няма блъскане и вибрации. Не съм гледал марката,но тампоните бяха запечатани в найл.кесии. За двата дадох 105лв без отстъпки.

Браво колега! Важното е ,че сам си се справил.Както видя няма нищо сложно.И най-важното знаеш какво си направил без да гадаеш дали някой "майстор" не си е оставил ръцете...

[/quote]

Водниядух1

Цитат на: perun в 29 Декември 2023 23:13:40Браво колега! Важното е ,че сам си се справил.Както видя няма нищо сложно.И най-важното знаеш какво си направил без да гадаеш дали някой "майстор" не си е оставил ръцете...

То,хубаво,ама ми предстои май наистина смяна на съединител,щото от един месец ми вдигна педала много и като качвах колата на канала имам един винкел ,който трябва да преодолея и замириса на феродо. И там няма на къде- трябва си майстор... но да кажем той си ми е добър познат и не съм имал драми с него. Просто имаше много работа и за това си смених тампоните сам