Моля за съвет за мултимедия за Фокус мк2, 2006год.

Започната от F Focus, 02 Септември 2023 13:09:21

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

F Focus

Здравейте,

Ще съм Ви много благодарен да дадете акъл каква мултимедия за Фокус-2, 2006 год. да купя от "Али"-то за цена около 300-400 лв., или малко по-скъпа? Гледах, зяпах-предложения много! Тази, която беше монтирана в колата, когато я купих си е остаряла (1 Gb нещо си, каквото и да означава, ама май си е лабаво), а и вчера на връщане от морето (нашето) след Пловдив спря да "пее" без да барам нищо по нея (на дисплея изписа Android и не изпълняваше никакви команди, като дори отказваше да се изключи), но понеже трафикът беше наистина ужасен изобщо не се занимавах с нея. Като се прибрах и изгасих двигателя при последвалото му стартиране джаджата заработи, все едно нищо не е било. Та, реших да се поглезя, а и добичето се държи достойно, и нека се поглезим взаимно! ^-^
Изискванията ми е да се изписват имената на радио-станциите(забравих как се наричаше тази опция), да е 9 инча, при който размер на екрана изчезва страничната част на обрамчващата рамка, да има връзка с камера за задно виждане, каквато имам и сега, и прочие полезни параметри, като чувствителен тунер и т.н., от които не вдявам-признавам си.
Рамката трябва в долната си част да е, като за климатроник, а не с 3-те кръгли отвора за климатик.

Благодаря много предварително на отзовалите се, когато намерят време и имат желание да се поразровят в "Али"-то, за да ме посъветват!
Както знаете цените в наше село са двойни, а и няма голям избор за модела.

F Focus

Привет-не, че някой отговори, за което не бих могъл да се нацупя щото явно питането ми е било странно да речем.
Та, след протичане на самостоятелна мисъл ( :-[ ) избрах от "Али"-то и платих 360лв. за някаква "Junsun" car smart navigation system 4Gb, 64Gb RAM, RDS, 9 inch, WiFi-4G и нам си още какво? ^-^ Джаджата пристигна днес след точно десет дни от склад във Франция и приемам съвети кой в София би я монтирал съвестно?
Сегашната по-стара едно гигабайтова мултимедия, с която купих колата я подарявам.

perun

Всяка прилична мултимедия стига да е за модела има подробна инструкция и всичко необходимо за връзване. Най-съвестно си монтираш сам. Елементарно е даже бих казал доставя удоволствие. И спестяваш пари за ремонти дето не можеш да направиш сам...

saggy

Пусни един линк от алито да я видим тази мултимедия. Джънсун Брадърс не ми говорят нищо, но махането на старата и слагането на нова не изисква особени усилия. Ако се чудиш кое как става, виж в Ютюб за клипче по демонтаж/монтаж. Групата Ford upgrade + ще тия монтират, ама според мен са грешни пари. Качи линка да я видим и да преценим.

F Focus

Новата е баш за модела уж-Фокус 2 и 2.5 от 2004г. до 2011г. Ще се напъна да кача линк, но ако се напише в "Али"-то мултимедия за Фокус-2 тази излиза като 3-то, или 4-то предложение, като има 36 color според параметрите.
Имам известни притеснения дали сегашната е била за модела, или е някаква универсална, та вероятно се е налагала намеса при клемите и преокабеляване, знам ли? Затова предпочитам да ползвам услугите на сведущ човек.

Жоро Петков

Е в нея все пак трябва да има някакво описание г/д преведено от китайски на английски с google translate.
Пробвай сам - ако не стане тогава ходи при някой... естествено сигурно ще ти вземе повече пари, че си опитал сам да го "оправиш" :))
Шегата настрана в ютюб наистина има толкова клипчета, че би трябвало да успееш да си направиш сам всичко. Най-често операцията е plug-and-play т.е. само боцваш кабелния сноп и всичко тръгва.
Ако не намираш линка качи снимка на мултимедията и кутията, в която е дошла.

saggy

Фокусе, оригиналното радио Сони има един голям квадратен кабелен накрайник и един кабел за антената, които се бодват в него. Само това, друго окабеляване от колата няма. Така че е много вероятно и двете ти мултимедии да имат нужда само от от тези кабели. Можеш да имаш проблем с махането на панела около радиото и по-точно трябва да е добре нагрят на слънце, за да излезнат шипките, без да се строшат. Само това то е зор. Виж в моята тема за сензора за температура на климатика - там съм качил снимки на разглабянето на радиото. Ако искаш на лично съобщение ми прати пощата си и ще ти пратя ръководство в word формат със снимки кое се разглобява.

F Focus

Благодаря за съветите!
В края на седмицата ще се пробвам и ще пиша, разбира се.
Новата рамка е с доста по-голям отвор, та и да счупя нещо по старата няма да е болка за умиране.

F Focus

Вече съм с новата медия-Ози ще постне снимки, които индианеца му изпрати на Вайбър.
Всичко е ок, но образа от задната камера (ако изобщо може да се нарече образ) е някакъв наклонен, накъсан, черно-бял, а екрана е разделен на три вертикални отсека, по която причина не съм захванал медията с болтчета отзад на рамката, за да се вади лесно. Не успях нищо да потроша! :)
Утре ще извадя блока на климатроника, за да се докопам до вентилаторчето и датчика, за да ги почистя.

П.С. Монтажна схема няма, но няма и нужда.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

F Focus

Благодарско от индианеца, Ози-да си жив и здрав за пореден път! Явно ще живееш дълго, дай Боже!
За протокола-това е 9-инчов екран, който е максималният размер за модела.

За сведение-в дясната част на трилъчевият волан се вижда, че има авто-пилот, монтиран допълнително-инак фабрично само на четирилъчев волан понякога има авто-пилот.
Забравих да спомена, че долната част на китайската рамка пасна направо перфектно към модула за управление на климатроника! Споделям го, защото има рамки за климатроник на Фокус-2.5 при които бай Китай предупреждава, че ще се наложи пилене в долната част при Фокус-2, та бая размисли и страсти ми протекоха, докато избера какво-що и дали?
И още впечатления-при ярко слънце дисплеят на новата джаджа не се вижда добре-старата си я виждах ясно, не знам яркостта на новата регулира ли се, тепърва ще се обучавам.

F Focus

Въпрос за свързване на задната камера, която с новата медия не работи. Колегата, който помагаше при монтажа свърза плюса, излизащ от жака на задната камера с едно кафяво кабелче, на което имаше етикет "REVERSE"-правилно ли е?
От буксата в задната част на медията, от която излизат кабелчетата за жака на задната камера ( и не само за нея) стърчи едно самотно червено кабелче без етикет на него-да не би то да трябва да се свърже с плюса излизащ от жака?
Разбира се не смея да експериментирам, като не съм в час.
Благодаря предварително за отговорите!

F Focus

За протокола, а и, както е редно да споделя решението на проблема със старата задна камера към новата по-съвременна мултимедия.
След ръчкане из настройките относно въпросната камера се изписа, че трябва да е AHD-720P-25. Първият приятел, който се опита да я свърже с медията каза, че няма опции за друг тип камера. Днес ми посочиха кой друг колега е много в час с темата и същият след час заигравка с менюта и под-под-под-менютата (свят ми се зави, докато го гледах кВи ги върши!) след изписването, и пробване на нЕкви четирицифрени кодове, различни за всеки производител били се появиха още 11 типа камери, като едната пасна и се появи читав образ. Всичко това с непрекъсната сверка с инфо от телефона. Момчето каза, че подробно инфо по принцип няма в никой мануал (така е-изчетохме го, съвсем елементарен е и непълен ), и че малцина са в час по темата.
Така, или иначе ще сменявам дъртата камера, на която от осем светодиода за осветление при задействането и светят три с такава за нощно виждане, която няма нужда от осветление, 4К са новите  и още нещо си супер-дупер, но докато чакам доставка съм с камера-не, че 40 години съм паркирал със задна камера, де и няма да се справя и без нея, ама за пореден път се убеждавам колко е важно баш-специалист да бара, каквото и да е! Отделно момчето настоя да разтапицираме пластмасовата облицовка на задната врата на комбито и хвана много недоразумения от предишни намеси (прав е!), и настоя да се сменят два комплекта жакове, та му ги подготвих, които утре ще смени.
Надявам се да съм бил полезен.

ivchotr

Ако дадеш и координати на човека, ще си възможно най-полезен (fri)

F Focus

Няма проблем, но утре ще го питам съгласен ли е?
Занимава се и с програмиране и ремонт на хардуер,  автомобили, както и с още доста неща.
Въпреки, че сме колеги настоях да му платя цена, каквато би взел на клиент.

F Focus

Телефона на човека-Мартин, 0876343357.
Твърди, че много знае и може, но както съм казвал за никого не гарантирам. Аз съм доволен от това, което свърши за мен.

envo

От този търговец Junsun съм купувал 3 или 4 мултимедии за такъв фокус.
Всичките си работят без проблем.
Идват от Полша за няколко работни дни.
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

F Focus

Моята дойде от склад във Франция ( демек не се дължи ДДС и разни други такси, ако има ) за 8 дни и също работи безпроблемно-дано да е така поне следващите 15-20 години! (tooth)
Всъщност много напича отзад, че и вентилаторче има-къде ли са намерили място за него, явно е миниатюрно.
Инструкцията за ползване, или мануала, както вече е модерно да се казва е съвсем елементарен и изобщо не указва стъпките към под-под, че и още под менютата за настройките! >:(  Пример-за настройката на часовника също се влиза в съответното меню и после в още няколко подменюта!?
Инак бай Китай изпрати точно тази с параметрите, които избрах, щото цените на производителя за 9 инчова медия за модела започват от 160 до 600 лв., както и точната рамка, която, както се вижда на снимката пасна перфектно.

П.С. ОБАЧЕ-няколко дни след получаване на медията получих мейл от производителя , че печеля една от пет предложени от тях награди, като изрично подчертаха, че доставката до наше село е за тяхна сметка. Веднага избрах камера за заден ход и им писах какво съм избрал. На следващият ден получавам мейл, че ще изпратят камерата, но трябва да платя 10 Евро за доставката...?! (tooth) Разбира се не продължих кореспонденцията-баси елементарните тарикатлъци!

ivchotr

A самият подарък колко струва без доставката?

F Focus

"Подаръкът" струва малко над 10 Евро с безплатна доставка-камера за задно виждане тип AHD-720P-25.

ivchotr

Ако беше много над 10 евро, да ѝ платиш доставката си струва. Ама в твоя случай си е жив таш@к работата :D

F Focus

То е ясно-въпросът е как търговецът може да си позволява подобен таш-к?!
Има бая супер-дупер камери последно поколение за около 20 Евра с безплатна доставка, каквато ще поръчам скоро-просто не ми остава време да поръчам баш за модела, която е вградена в едното плафонче за осветление за задният номер, като го има и осветлението-има за Фокус-2 седан, ама дали става и за комби? Бай Хой дава и подробни размери, та ще измеря за какво иде реч.