За какво последно си даде парите?

Започната от Vas, 01 Декември 2011 18:49:21

« назад - напред »

0 Потребители и 19 гости преглеждат тази тема.

Жоро Петков

Аларма за колата и мотора.

Ozzie

Понеже темата не е само до разходи по автомобилите:
- 43 кв.м. дЪски;
- малкия брат'чед на R2D2
- капаро за почивка / екскурзия със слънцето през юни в Италия
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

Цитат на: Жоро Петков в 03 Февруари 2023 13:53:48Аларма за колата и мотора.
Жоро, тези пушкала истински ли са, че, ако са истински, ще почна да говоря по-любезно с теб?!:)

ivchotr

Приличат на въздушни реплики. Ама от близко разстояние пак са опасни.

Жоро Петков

ivchotr

И къде продават автоматична карабина с боен патрон, да ходя да си купя и аз една, че скоро може да потрябва?

Жоро Петков

В Оръжеен комплекс ВИП продават.
Но първо е полуавтоматична (автоматична на цивилни не се продава/предоставя) и второ си има ред и закони, по които се придобива.
Силно се съмнявам, че ще ми се наложи да я използвам срещу нещо повече от картон.

ivchotr

Явно си авджия.

П.П.
Тези дни взех две странични огледала за дизеляка, че нещо станаха консуматив в последно време :D

saggy

Вандалска проява или шофьорът е невнимателен?

ivchotr

Лявото някой го беше обърнал наобратно с удар и хлопаше яко в шарнира, заради което го бяхме бинтовали с монтажно тиксо. А дясното си загуби капачката след подобен удар, но афтърмаркет капачката не пасна като размер и не лягаше плътно. Ама а днес, а утре и чак сега :D Надявам се поне капачките на старите да паснат на новите, че са боядисани в цвета на купето и са без забележки, обаче вероятността да паснат е тревожно ниска :D И май няма да ми се размине да се правя пак на бояджия (tooth)

Жоро Петков

Цитат на: ivchotr в 12 Февруари 2023 21:33:47Явно си авджия.

Ако откинеш диво праси с 5.56 даже няма и да разбере, че си го уцелил - ще си умре "спокойно" след час-два от кръвозагуба. Има и други легални начини да се сдобиеш с "американски" играчки.

ivchotr

На IT специалист е малко трудно да му разрешат такова оръжие. Даже късоцевно е под въпрос.

saggy

Нови амортисьорчета за багажник - Stabilus. 78лв за двата, като реших да взема по-скъпия избор в магазина. Старите в студеното не държаха и беше смешна гледка как трябва с ръка да си държиш капака. На снимката с картонената опаковка се виждат старите, а не новите :). 1676495797052.jpg1676495797049.jpg 

F Focus

"Стабилус" е марката-добър избор! Моите засега са бетон, но когато съм имал проблеми с такива амортисьори е било при голяма жега, докато при студ се държаха перфектно.

П.С. М/у другото съм с гумена стелка на багажника от същата марка-много съм доволен!

Ozzie

След като във вторник, зареждането сгъна хептен, вчера беше ден за демонтаж, днес за покупка на нови части и монтаж.
- Регулатор за зареждане MOBILETRON - 38 лв.
- Четки на алтернатор CARGO - 10 лв.
Хубавата част - всичко може да се извърши без да се сваля алтернатора от колата (в "Косер" ми обявиха цена от 120 лв. демонтаж / монтаж на алтернатор + всичко друго), като единствено демонтирах топлинния щит около катализатора и стойката му и едно гумено съединение след турбото.

ФордЪ отново е в движение.  ^-^ 
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

saggy

Ozzie, и при теб ли сгъна алтернаторът. Става заразно. :) Виждам, че си се оправил бързо, което е добре.

Ozzie

Алтернатора е наред, поне се надявам да е така. Възможно е, проблема да е бил основно в четките (прикачам снимка), а стария регулатор да е изправен, но нямах време за проби, затова смених и него.

F Focus

Цитат на: saggy в 04 Март 2023 17:14:22Ozzie, и при теб ли сгъна алтернаторът. Става заразно. :) Виждам, че си се оправил бързо, което е добре.

Като чета и започва зорлем да ме сърби тук-там! (tooth) Все повече ми протича мисъл ( (tooth) ), макар и без да имам индикации да се провери алтернаторът, за да не ме остави евнтуално в средата на нищото- в градът е лесно.
Много съм изненадан, че "Косер" във Варна предлагат услугата ремонт на алтернатора? Четките сменяват, регулатора, ами колектора, лагерите...?

Ozzie

От много години ремонтират алтернатори и стартери, поне във Варна. За намотки или колектори не знам дали пренавиват / ремонтират, но лагери сменят, ако има нужда, също и задвижващата шайба ако е фрайлауф.

ivchotr

Смених маслото, филтрите и свещите. Свещите "Шампион", които работиха без проблеми повече от 80 000 км, бяха с леко увеличен просвет между електродите. Новите са Беру, мейд ин Франция. Преди години ползвах такива на Фиатката и имам добри впечатления от тях. Сега ще разбера дали качеството им е все още така добро. Макар, че онези бяха джърмански.

saggy

Иридиеви ли са или други, че държат толкова много. Аз съм с Денсо иридиеви, но ме съмнява да издържат толкова много, а ти дори си на газ. Интересна работа! Явно горивната система е добре настроена на газ, щом толкова изкарват.

ivchotr

Шампионките са най-обикновени. Беру-то и те. 30 лв. излязоха Беру за 4 броя. Шампионките не помня за колко съм ги вземал. Аз и на предишните коли, които съм карал на газ, не съм слагал нищо по-различно от обикновени свещи. А карам на газ от пролетта на 1997 г. и се чудя що не почнах по-рано.

saggy

Хах. Аз повече от 40хил км с обикновен и свещи не съм изкарвал. А все сюбяхя оригинални за Форд. На толкова км почва да придърпва леко колата и като ги сменя се оправя. Затова се учудвам, ама колите са различни.

ivchotr

Ами аз си рекох, че е време да видя на какво дередже са и се оказа, че не е лошо да ги сменя. Ама старите ги запазих за зор-заман :D

F Focus

Последно днес си дадох парите за всички филтри (без горивен) на "Филтрон", че най-накрая се наканих да залея "Равенол"-а 5/30 FDS. Струва ми се, че моторът утихна още повече! (tooth)  Този на купето за има-няма 8000км. пробег основно в града беше бая мръсен! Писал съм, но да припомня, че задръстеният филтър на купето товари повечко вентилатора. Върнах и кората под двигателя на мястото и, че да пази новият компресор.
Предпоследно дадох 1300лв. за нов компресор, дехидратор и радиатор на клим. с-ма + фреон и труд-всичко на "Нисенс". Цената към днешна дата ми се струва нормална, и която беше постигната след сериозен разговор относно цените на компонентите и с напомняне на добрите ни отношения, откак съм купил колата. Интересно е, че радиаторът (абе, кондензатор ли му се казваше?) не е гол метал на хАлуминиевата сплав, ами е покрит с нЕкво интересно блестящо покритие мязащо на прахово боядисване-дори майсторът беше учуден. В авиацията има една светло-жълто-зелена химия, която била най-доброто за алуминиеви сплави, ама била изключително много отровна и изисква най-висок клас химическа маска при използване, та затова не се продавала свободно. Ако хАлуминиев радиатор се топне при производството му в такава ще изкара доста по-дълго, но не това е целта явно.

ivchotr

Самолетите работят в доста по-екстремна среда от нашите таралясници и там не бива да се допускат сривове заради някоя пробита част. Долу на Земята каквото и да стане, поне няма да паднеш от високо. А, че производителите на автомобилни части акцентират донякъде и върху оборота им, си е живата истина.

П.П.
С новите свещи колата в началото не вървеше както трябва, но това може да е било и заради горивото. Сега не се удържа :)

To4kata

Аз пък хвърлих близо 1000 лв за спининги и такъми. Наканил съм се на щуки и бели риби тази година. Миналата година разбих кефалите по Искъра. Много пари са вярно, но пък рибата е полезна! И на ЦНС действа добре риболова, че София изнервя, ама яко ...

ivchotr

По кое течение на реката ги ловиш? Че след Панчарево рибата ще е като Менделеевата таблица. Не знам дали си наясно, че рибите имат способността да поемат 10 пъти повече токсини в сравнение с нас, преди да обърнат коремите над водата.

To4kata

Ловя предимно по р. Искър в района Мездра - Роман. На Пънча ходя да се забавлявам, тя рибата там се пуска задължително. Тази година мисля да посетя и близките язовири Искър, Бебреш, Огняново и др. За отровите съм наясно, с това се занимавам.

ivchotr

Преди време имах приказка с кмета на Елисейна. Та човекът каза, че не е много разумно да се яде риба, хваната в реката след София, камо ли пък след Елисейна. Не вярвам нещата с екологията да са се променили много от тогава. Ама щом си наясно, значи няма смисъл да дудна повече.