Лашкане при висока скорост

Започната от mspirovv, 26 Юли 2022 12:13:54

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

mspirovv

Здравейте , колеги

карам Mondeo MK 4 2.0 TDCI 140 к.с. от около 2 месеца... Наскоро ми се случи карайки по магистралата когато тръгвам да изпреварвам ( давам всичката газ) при скорост над 120 км/ч колата ускорява , но малко ме лашка , прави впечатление , че ако ускорявам плавно ( без да съм натиснал газта до долу ) го нямам този проблем.
Някой сблъсквал ли се е с това и от какво може да е проблема ?

F Focus

Лашкането напречно, или надлъжно е-т.е. колата се ускорява, после лееко забавя, пак леко усилва...или клати странично(напречно)?

mspirovv

Цитат на: F Focus в 26 Юли 2022 19:04:28Лашкането напречно, или надлъжно е-т.е. колата се ускорява, после лееко забавя, пак леко усилва...или клати странично(напречно)?

Усеща се все едно клати напред-назад , въпреки това ускорява .

Pyrhel

А като вибрация ли го усещаш (по-интензивно) или по-скоро като губене на мощност и после да тръгва пак на тласъци?

Да не бъркам, но има във форума тема със симптоми като вторите, оказа се че е затлачена топла част на турбото. Не помня дали геометрията не можеше да се завърти докрай, но се оправи с чистене. Ако е второто, да потърси темата, мисля, че във Фокус раздела беше.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

mspirovv

Цитат на: Pyrhel в 27 Юли 2022 11:50:01А като вибрация ли го усещаш (по-интензивно) или по-скоро като губене на мощност и после да тръгва пак на тласъци?

Да не бъркам, но има във форума тема със симптоми като вторите, оказа се че е затлачена топла част на турбото. Не помня дали геометрията не можеше да се завърти докрай, но се оправи с чистене. Ако е второто, да потърси темата, мисля, че във Фокус раздела беше.
По-скоро като губене на мощност , сега ще  разгледам Фокус форума.

Alexi

може и ЕГР да е ,подобни са симптомите

mspirovv

Цитат на: Alexi в 27 Юли 2022 12:47:29може и ЕГР да е ,подобни са симптомите

При ЕГР няма ли да го прави винаги във високите обороти ?
При мен това се усеща само като изляза извънградско и карам по-бързичко.

ivchotr

В по-ниските предавки и скорост на движение, като удариш дъно на газта, проявява ли се този проблем?

mspirovv

Цитат на: ivchotr в 01 Август 2022 22:47:25В по-ниските предавки и скорост на движение, като удариш дъно на газта, проявява ли се този проблем?

Не , усещам го само на  6-та скорост ( колата е автомат , ако има значение)

Жоро Петков

А може ли да е от кик-дауна това - при сваляне от 6та на 5та?
Сменял ли си маслото на кутията, кога за последно е сменено?
Има вариант да си преобучиш кутията на ново. Става с форскан.

mspirovv

Цитат на: Георги Петков в 02 Август 2022 15:58:26А може ли да е от кик-дауна това - при сваляне от 6та на 5та?
Сменял ли си маслото на кутията, кога за последно е сменено?
Има вариант да си преобучиш кутията на ново. Става с форскан.
Не съм го сменял , майстора който ми обслужва колата ми каза , че нямало смисъл тъй като филтъра на кутията се намира вътре в нея и не може да се смени и едва ли не ако смени 5л масло без филтър би било безсмислено.