От коя бензиностанция да зареждам?

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 11:59:58

« назад - напред »

0 Потребители и 33 гости преглеждат тази тема.

saggy

Специално софиянци ще купуват, докато не стане 3.00лв. После ще се усетят. Просто в БГ колата се е превърнала в част от начина на живот. На мен ми е далече да ходя пеша, но при 3лв ще се замисля сериозно за автобуса, с който ще пътувам 45мин повече и то не с един. Между другото, важно е, ако стане 3лв, доста хора да се откажат от колата временно, защото на спекулантите ще им хареса и няма да намалят цената, ако потреблението се запази.

ivchotr

У нас има достатъчно хора, които могат да си позволят цената на скъпото гориво. По ред причини. На мен също ми е по-удобно да пътувам с мое МПС, защото едно, че пътувам 3 пъти по-малко време и ми излиза същите пари, че дори и по-малко, без да ми се налага да се бутам гъз до гъз в претъпканите автобуси или метро. Но съм го правил, така че не ми е проблем пак да го правя.

Alexi

е то 3 лв е нищо .. докъм 5 лв болшинството ще си ползват колата

Petar 1966

Е това е!
До като мислим така,те ще си правят каквото си искат!
Един ще ползва градски транспорт,друг три лева му е екстра...
Петстотин години са ни се отразили супер.Робска психика!
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

Жоро Петков

Какво точно предлагате да направим?
Да крадем нафта от снегорини и после да сме "дейбъ разсипаха я тая държава?" (има новина, за откраднати 100л нафта от снегорин на Шипка).
Става като с тока - в цяла Европа цената на тока е нагоре заради спекулации, но ние си мислим, че само при нас е така. В цял свят в момента цената на петрола върви нагоре.
Друг е въпроса, че това са спекулации, но мислите ли, че можем нещо да променим?
В САЩ един от най-големите производители на петрол увеличението е доста усезаемо, а те си трайкат...

baibradar

Да се оплача от Круиз. Сутринта при -4 градуса едвам запалих. То едни пушеци то едно чудо. Помислих си че се е окотила някоя дюза. Извадих единия маркуч от филтъра и изненада нафтата станала на пача. Един познат бачка на круиза и го питах що така се получи. Момчето каза, че от известно време били сменили доставчика на гориво и нафтата била кофти. Имайте го в предвид като зареждате от Круиз.

Жоро Петков

Редовно го правят в КРУИЗ това. На 1 колега му се случи с нафта. На мен при -20 преди 3-4 години с бензина на чисто нов фокус играеха оборотите.
Най-вероятно са заредили лятна нафта, защото са си мислели, че времето се стопля, а то хах изненада - февруари минусови температури.

Alexi

това желе е от био дизела ,малко са се оляли с количеството му най вероятно ( щото е по евтин ) .. био дизела замръзва още при 0° .. аз не знам колко по евтино е на тоя Круиз че си правите експерименти с колите ..

ivchotr

Аз пък четох, че цената на петрола е паднала под 100$ за барел. Да не говорим, че шльокавицата, дето я купуваме сега, е изработена преди да се вдигне цената. Ама нашите тези неща не ги интересуват - вдигнат ли цената на петрола или размера на пенсиите, цената на горивото в бензинджийниците се вдига автоматично. Със сиренето, водката и черния хайвер е същата работа :D

saggy

Защото тук често се е говорило за бензиностанции Круиз, от следната статия се подразбират някои неща за веригата - https://www.dnevnik.bg/biznes/2022/03/14/4323917_komisiiata_za_konkurenciiata_vidia_kartel_mejdu_saksa/. Компанията майка Сакса е в топ 4 на най-големите в сектора на горивата. Купува гориво, както от Лукойл, така и отвън. Захранва вериги като Шел и Еко.

Жоро Петков

От 140 долара петрола пак падна на 100 долара, а на бензиностанциите продължава да си гони 3лв.
Класика....
Друго интересно - трафика в София не е налекнал хич. Явно софиянеца има пари за нафта!

saggy

Цените не могат да паднат веднага, защото горивото по бензиностанции е направено от скъпия нефт. Ако цената на нефта остане около 100$, би трябвало горивото да падне след известно време, но в БГ може и да не стане точно така. :)

Alexi

а защо се вдигат на мига тогава като се вдигне петрола ,като имат наличности за 3-4 дена  :D освен това гледате сорт Брент ,който няма нищо общо с нашите горива .. сорта Урал е едни 20$ надолу

pantulov

Не зареждайте от малките бензиностанцийки в или около Пазарджик - голям ментак са. Разни производни на Инса ойл са и продават бензин боклук.

pantulov

Цитат на: Георги Петков в 01 Март 2022 13:59:53Редовно го правят в КРУИЗ това. На 1 колега му се случи с нафта. На мен при -20 преди 3-4 години с бензина на чисто нов фокус играеха оборотите.
Най-вероятно са заредили лятна нафта, защото са си мислели, че времето се стопля, а то хах изненада - февруари минусови температури.
Това от Круиз идва от Русия, не помните ли през Март, когато започна лудницата с цените, точно те и Инса вдигнаха първи цените и цялата патардия започна точно при тия две марки бензиностанции?
Още помня, връщайки се в Германия заредих на Лукойл защото при бензиностанцийките на Инса и на Круиз, цената на бензина беше с 20ст разлика в полза на Лукойл, та за сефте видях в България евтин бензин при тях...

Жоро Петков

Кой бензин не идва от Лукойл Нефтохим (Русия) в България? Уж премиума на Еко/ОМВ/Ромпетрол, но с роящите се франчайзи и това е съмнително.
Гледам на Круиз цените се поуспокоиха с чипа и пак си сипвам там.
В България съм се примирил, че няма оправия.

Petar 1966

Айде честито! Вече 3.22 нафтата,3,01 бензин!!И с градския транспорт ще е трудно, намаляват автобусите да се пести метан.
За това пеша, че не друса  (rofl) !

Alexi

колкото и да стане пак ще слагам за 30 лв  :D

Petar 1966

Как е тръгнало 30лв. ще са 4-5л.
Нищо, ще се тъпчем в градския транспорт.Времето се затопля, жените ще са ефирно облечени,тъй ще е удоволствие да се возим в автобусите

Жоро Петков

Ем може пък най-накрая да почне да се кара с ограничението... На мен Мондеото като карам със 120км/ч на магистрала и 100 извънградско до Русе и Обратно ми даде 5.5. Значи ако намаля на 90 извънградското... доста добър разход ще има хахаах

ivchotr

Миналата седмица се наложи да се движим компект с един бус. По магистралата с 90 км/ч. Бордкомпът показваше моментна скорост около 5 - 6/100. На моменти и по-ниска. Направо го докарах на заводския разход :D

saggy

6.3 среден разход София-Търново по Хемус, което не бих нарекъл магистрала. После 6.3-6.4 Търново-Шипка-София през подбалкана. Това по борд. Изцяло спазване на ограниченията.

Vesel

Скоро не бях влизал в темата и видях, че е писано за Круиз. Преди години Круиз имаха добра нафта и добри отстъпки, но напоследък май имат сериозен проблем с качеството. По-точно ние имаме проблем, защото на два пъти ми се случва да ми светне чека и чак втория път се усетих, че предния ден съм заредил на Круиз. Чека сам си угасна на другия ден, но причината явно е скапано гориво и то от Круиза на Бяла Слатина. Явно повече няма да правя грешката да зареждам там. Вече се чудя къде да зареждам при тия цени, защото иначе бих зареждал от скъпия дизел от Шел или ОМВ, но стана твърде скъп и един резервоар си е към 300 лева, което хич не е малко за нашия стандарт.

ivchotr

Сипвам смело всички горива на Еко. Дизелякът харчи около 6/100 извънградско, като по магистралите се придържам към скорост 140 км/ч. Извън магистралите, без допълнителни ограничения, карам в диапазона 90 - 99 км/ч. Щото горницата под 100 км/ч е ненаказуема. С бензинката на газ карам по същия начин. Цената на газта на Еко последния път, когато зареждах, беше с 10 стотинки по-висока от тази на Лукойл, но колата върви по-добре с нея, отколкото с лукойлската.

saggy

Поради тези цени всички обясняват, че в сервизите за слагане на газова няма никакви часове. Аз зареждам бензин на Лукойл заради по-ниската цена с 7-10ст. от другите бензиностанции. И поради тази цена чакам по 10мин, докато стигне моят ред на колонката. Но това има обяснението, че и София стана пренаселена и колите са прекалено много.

Жоро Петков

Цитат на: Vesel в 24 Ноември 2022 22:14:38Скоро не бях влизал в темата и видях, че е писано за Круиз. Преди години Круиз имаха добра нафта и добри отстъпки, но напоследък май имат сериозен проблем с качеството. ...
Поне в София качеството си е постоянно на нафтата. Сипвам почти само там, но слагам и добавка на Бардал.

Nikifen

Didooo

и аз зареждам за сега само от Шел и съм доволен като поведение на колата на пътя и румоленето на двигателя  :D
"Не може да се държиш с колата като с човек - колата се нуждае от любов"
- Валтер Рьорл

F Focus

В София зареждам газ и чат-пат бензин от "Еко" в началото на "Ботевградско шосе". "ОМВ" съм ги забравил отдавна-да не се повтарям защо.
НО от около две години много добро впечатление ми прави "Лукойл" на магистрала "Тракия", който е на около стотина километра от София в посока Бургас, където колата се оказва рекордьор по разход на газ с под 10%! :-[ , та като знам, че ми предстои пътуване в тази посока не зареждам в София продължително време, а там.
Относно газта на "Шел" отдавна ми е направило впечатление, че много "бакшиши" зареждат там, които най-много гледат да не ги излъжат, та ще ги пробвам скоро-досега не съм го направил, защото не са ми по път. Инак, където из страната да заредя газ добичето върви добре-или щото е много мощно и не се удържа, или защото скоростите му са къси!  :'(
За да стигнеш до истината по питането си зареждай на различни места, проверявай и сравнявай. Аз през годините смених няколко бензиджийници, които стартираха добре и след време се осраха тотално-имай го предвид, и ако нещо-някъде не ти хареса, или те усъмни го зарязвай веднага-нека коректните търговци имат предимство!

gras

Да се включа и аз по темата .Относно газ-та мнението ми не е актуално(не карам от няколко години), затова ще пиша само за бензин. През годините надали има верига бензиностанции от които да не съм зареждал и винаги съм сменял веригата когато се е появявал някакъв проблем. В ОМВ не стъпвам , освен ако не съм на път и наблизо няма нищо друго. Преди основно зареждах в ЕКО, докато,след поредното зареждане не почнах да паля сутрин от втория опит....По съвет на един от най-добрите елконаджии в града смених бензиностанцията с Шел и  чудо сутрин проблем нямах. От Шел зареждах около 2 години без проблем като карах основно с 95 V-power, епизодично с 100 Vpower(да вметна ,че това според мен е най-добрия 100 октанов бензин на пазара) и накрая с 95 Fuel save. Е и там заредих бензин с който имах проблеми с първото палене....От миналата пролет отново по съвет започнах да зареждам в Insa . Учудващо дори за мен горивото им се оказа ОК . Засега съм доволен. Често ме питат откъде да зареждам.  На всички отговарям откъде според мен да не зареждат: 1.Лукоил . Не .че горивата има са кофти ама периодично  чистят държавния резерв.Имат сключен договор за това и хич не ми се играе тото , кога ще ми сложат калпаво гориво.Като почнат да го чистят резерва редовно при мен се образува опашка от клиенти да им чистя бензиновите дюзи : ) ) 2. Бенита - защото си смесват горивата с Бардал , а аз лично имам излючително негативно мнение относно добавката им за бензин.