Няколко въпроса за форд фюжън .

Започната от Jivko866, 10 Март 2021 16:38:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Jivko866

Здравейте имам няколко въпроса за форд фюжън 1.6 бензин 2007 г .

Първия е някой знае ли какво е средното гърне с камери ли е вътре или е преходно ? От време на време нещо резонира от към генерацията. На подемника като почукаме генерацията се чува някакво тракане в него участък.

Този двигател има ли ЕГР клапан и къде се намира той, има ли варианти за затапване без да пречи на компа или на мотора по някакъв начин ?

Някой слагал ли е спортно гърне двуцевка или стандартно от друга марка и модел кола със същата форма на гърнето ? 

Alexi

ако сега си купил колата първо провери дали катализатора и си е на мястото си ,че тия резонанси често се получават от махането му без да се сложи резонаторно гърне

Jivko866

Не съм я купил сега, септември 2019 я купих , видимо си е там катализатора (той е на едно с изпускателния колектор)  Но да ли е пълен е друг въпрос, няма как да го проверя това. А и той резонанса скоро почна преди няколко месеца. Понякога се чува като работи на място по някога не се чува.

ivchotr

Газова уредба има ли? Че заради нея доста ламарини из генерацията загниват по-бързо.

Jivko866

Да има газов инжекцион . От вън е поръждясъла генерацията :)) Ама вътре каво ще е не знам .
Та имате ли представа средното гърне какво е дали е с  прегради вътре като крайното или е проходно, права тръба само и около нея вата .

ivchotr

С тези генерации оправия няма. На мен ми сменяха преди година и малко мека връзка и в момента ръмжи като расова бегачка (tooth) Само дето не е :D
Ако не те дразни особено я заебавай докато не се разгърми и тогава сменяй каквото се е предало окончателно.