Странно прекъсване при студено палене

Започната от MiroONFIRE, 18 Януари 2021 11:37:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MiroONFIRE

Здравейте, от скоро съм собственик на ford fiesta 1.4 HDI, но един от проблемите и е, че когато запаля сутрин колата прекъсва и все едно губи обороти докато загрее (https://vimeo.com/501681289 - линк към видеото на двигателя). След като загрее няма никакъв проблем. (Правил съм си тъпия експеримент да я паля и същевременно да я форсирам и по някога проблема се оправя по този начин). Карал съм я на диагностика, но там не могат да видят проблема и ми казват, че трябва да я оставя една вечер и човека да я пали когато е студена. Спроед вас какъв е проблема, дали е нещо сериозно и дали търпи отлагане?

ivchotr

Сигурен ли си в бензиностанцията, която ползваш най-често? Сменян ли е скоро горивният филтър? В студено време нафтата има свойството да замръзва, като образува едни съединения като парафин. Ако е кръщавана пък, смятай...
Аз бих почнал с това.

MiroONFIRE

Това за бензиностанцията беше и моята първа въпросителна, но не е от нея. Слагах добавка BDC на bardahl, зареждах от шел, лукойл, еко, петрол и все същото

ivchotr

MiroONFIRE

Нямам никаква идея, колата е нов внос, не знам дали предишния собственик я е сменял, понеже не съм толкова навътре с колите :D