Мнения за тампон на двигател на Фокус МК 2,5

Започната от Ilian Petrov, 10 Декември 2020 19:22:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ADiDimitrov

Някой колега по горе беше писал че е сменил с Феби и е доволен. На мен оригинално Феби ми предложиха на цена от 135 лв., но заложих н а друго. Все пак не планирам дълго да се задържам на Фордакиса.

Ilian Petrov

А може ли линк за тампона на Феби или е нещо чрез познат?

ADiDimitrov

Ами чрез познат е Магазина е Старс 94 но мисля че ги има само в Варна.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ilian Petrov

Цитат на: ADiDimitrov в 05 Януари 2021 18:48:44
Някой колега по горе беше писал че е сменил с Феби и е доволен. На мен оригинално Феби ми предложиха на цена от 135 лв., но заложих н а друго. Все пак не планирам дълго да се задържам на Фордакиса.

Този ли тампон на Феби ти предложиха? - https://chastite.com/bg/okachvane-dvigatel-febi-bilstein-43746-y49382287.html

ADiDimitrov

Ами не ми го показаха, но то няма друга разновидност, но като гледам разликата в цената направо се хващам за главата.

Bizu

Аз съм си записал, че съм го купил с намаление от ТехКо за 83лв, та като гледам цената на този явно е същия.

Ilian Petrov

Погледнах в Тех Ко, но не успях да го открия.

В този сайт - https://automix.bg/tampon-dvigatel-za-ford-focus-iii-20-106504-p2147435.html,  се вижда в описанията, че на Феби го дават хидравличен, а на Топран и Мейле са гуменометални. На SASIC е доста по-скъп и не пише какъв е, но най-вероятно е хидравличен.
Ами ще пробвам на Феби, но ще е началото на следващия месец. Да мине дългият и малко тегав януари :)

Bizu

Ако проявяваш интерес мога да ти го покажа на живо директно монтиран на колата, както се виждахме веднъж в Младост  ?

Ilian Petrov

Ами добре, да се видим. Тъкмо и да чуем на кой потропват повече клапите на колектора. Но съм сигурен, че ще са моите.  ;D
Ще ти пиша на лично.

Направи ми впечатление, че в списъка за приложение на тампона на Феби, изрично е споменат
FORD   C-MAX (DM2) 2.0 LPG   06/2008 - 09/2010   SYDA   107 kW / 145 HP   1999 cm3   Бензин/Автогаз (LPG)
но Фокус комби с двигател SYDA липсва. Иначе ги има бензиновите варианти 1.8 и 2.0.   ::)

ADiDimitrov

От днес съм с новия тампон. Направо съм изумен каква разлика  8) все едно не е мойта кола. Няма го досадното потропване в вратата и всички досадни шумове докао е студен мотора  (rofl)! Зщо го бавех още незнам. Стария беше гумено метален и беше омекнал, марката не можах да видя, защото от сервиза много бързаха да ме изпратят. Новия ще видим колко ще изкара. Не му давам много тъй като е от евтините но каквото такова!

Ilian Petrov

Ами честито  :D 
Наистина е много е приятно усещането с ново тампонче.
Дано да изкара поне 2 години.

ivopolr

Моя съвет е да погледнете в какво състояние е и задния тампон на двигателя.