FOCUS 1.6 TDCI изгасна в движение

Започната от Nicko, 15 Ноември 2020 19:24:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

Ми някой с диагностика, дето знае какво да гледа, да се качи и да я засече в движение какви ги върши.

Както описваш симптомите в момента, изглежда като ранна форма на прецакващ се датчик на колянов вал.

ivopolr

Дали пък не е износен потенциометър на педала на газта?! Потенциометъра се износва най-вече в участъка, който най-често е използван. От там не подава правилните стойности към компа и мизериите са налице.

ivchotr

При скапан педал пали без проблем и гасне като се позадържи известно време педалът в определено положение, където са износени пътечките. Иначе си ускорява без задръжки, глъхнене и прочие симптоми, за които говори колегата. Поне при МК 1, 1.8 ТДДИ 90 к.с. е така.

Nicko

Днес каратах с откачен дебитомер и глъхнето сякаш почти го нямаше. Със закачен се усещаше усезаемо.

ivchotr

Странно. Без дебитомер не би трябвало да работи нормално. Нали той казва на компа колко въздух е минал през него, за да знае колко гориво да пусне ::)

Alexi

без дебитомер си работи като взима някакви средни стойности заложени е ЕКУ-то .. ако е тръгнал може да е по зле с него .. ЕГР също е чест виновник за такива забивания и е слабо място ,може да се затапи за проба

Nicko

Цитат на: ivchotr в 13 Декември 2020 23:06:08
Странно. Без дебитомер не би трябвало да работи нормално. Нали той казва на компа колко въздух е минал през него, за да знае колко гориво да пусне ::)
Тя да ти каже,не работи кой знае колко по-добре без него,просто ЕКУ-то започва да чете по предварително зададена таблица.На сутринта като я запалих,бях забравил да го закача и като тръгнах колата заби муцуната и чека светна. Явно когато мотора е студен си му трябват данните от дебитомера.
Вчера я четох на живи данни в движение и забелязах,че когато заглъхне пада за момента налягането на турбото.

ivchotr

Ми може турбото да и е основният проблем. Имаме един служебен Нисан Х-трейл, който въртеше същите номера. Смениха турбото и се оправи.

sasko12345

Аз имах такъв проблем . Беше от датчик за налягане на горивото. Свалих го сложих нов после върнах стария ивсе ощеработи с него. Буксата ли се ебаваше незнам ама като загрее гаснеше а като изстине палеше от време на време