Няколко въпроса за веригата на двигател на Фокус 1.8 бензин 125к.с. 2006г.

Започната от F Focus, 27 Септември 2020 19:14:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopolr

Цитат на: F Focus в 03 Октомври 2020 20:23:29
Пластмасовата кора под двигателя е с липсващо парче отзад в дясно и се халтавее, та я махнах, дано нова не е майка си и баща си, защото втора ръка такава е трудно да се намери запазена.
https://www.avtosklad.bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-ford-focus-2004-11-2008-1
Когато се регистрираш в този сайт позваш отстъпка от цената, мисля беше 20%, то се вижда и на снимката. Имам и познат с читава оригинална кора от дизел, обаче не съм го питал за цената.

Alexi

кората я възтанови освен ако не искаш зимата да ти гори 2 литра отгоре  (tooth)

ADiDimitrov

Цитат на: Alexi в 03 Октомври 2020 21:30:40
кората я възтанови освен ако не искаш зимата да ти гори 2 литра отгоре  (tooth)
Това с двата литра ме застреля 😂😂😂😂

F Focus

Здравейте, фенове и собственици на марката!
Тук съм, жив съм и не съм Ви забравил, а и никога няма да го направя!
Просто след узаконяване на газовият инжекцион, пререгистрацията в КАТ, минаването на преглед, търсене на безплатно място за паркиране в зелена зона, каквато е около мен каталясах, а и тези дни бях на работа(в авиационната поддръжка).Тепърва ми предстои одобрение за паркиране в зелена зона-инак не мърдам колата!Сега съм я намърдал, като куче в каруца! (tooth).Затова не съм звънял на никой, но като се случи задължително ще Ви пиша!
Ама май тези перипетии трябва да ги пиша в "дневника"-ако е така няма проблем, ще напиша една страница с параграф 22!
Имам и едно много важно питане за нивото на двигателното масло и обезвъздушаването на охл. система, ама май не им е мястото тук-кажете моля къде да питам?
Да сте живи и здрави и наздраве!

ivchotr

Питай спокойно, ве. Нали темата си е твоя. Теми за масла и антифризи бол, няма нужда от още една. Поне според мен, де.

F Focus

Цитат на: ivchotr в 05 Октомври 2020 19:54:13
Питай спокойно, ве. Нали темата си е твоя.
Абе моя си е, уж,ама някои неща са дискутирани, та да не настъпя мотиката! >:( Имал съм и имам регистрации в Мерецедес-форуми, Тойота, Рено, оффроуд-форума(готин е), Фолксваген...и съм притежавал такива коли, мо отношението във всеки форум е адски различно-някъде те правят на маймуна за нищо, и то от някакви нищо и никакви разбирачи-комплексари!Дотук нямам подобни впечатления, което много ме радва! И ще кандидаствам за член на Клуба на Форд-никога не съм робувал на марки-що ли толкова е недолюбвана?

ivchotr

locke

Цитат на: F Focus в 29 Септември 2020 19:09:36
Първо добра вечер!
Второ и аз съм вече пълноценно в кюпа, барабар Петко с мъжете! ;D Преди малко докарах от Хасково колата-мача е свирен, а и не исках да се цепя от групата-нямаше да е мъжко! ^-^При скорост на магистралата 140-150км./ч.(4000-4500об./мин-дали не са и много?) разхода на газ отиде на 12,5л./100км.-не е ли малко множко...?Инак моторът е тих, дърпа добре, окачването е много стегнато, скоростите влизат леко, климатроника работи. Вече в София при работа на място понякога оборотите играят от 700 до 1100 и след 2-3 секунди отиват на 900.
Газовият инжекцион не е ясно какъв е-само видях, че разпръсквачите(или дюзите) са Херкулес.
Изненада бе, че клаксонът не работи, ама преди седмица бил работил-пробван на сватба...?!
Честито, дано е читаво фордчето. За разхода – ами такъв е, колко да гори със 150.
Качи снимка на компютъра на газта ако се вижда, или документация някаква ако има за да може да се ориентираме за сервиз. Примерно, ако е ланди ренцо, повечето сервизи ще ти откажат, но ще загубиш време докато проверят, че е такъв
Оправи ли се клаксона? При мен отказваше 2-3 пъти, но работи като сваля бушона и го обърна

Пс - като ходиш при Фордманиака мини по Луй Айер, а не по Васил Стефанов  ;D

F Focus

Цитат на: locke в 06 Октомври 2020 10:17:47
Честито, дано е читаво фордчето. За разхода – ами такъв е, колко да гори със 150.
Качи снимка на компютъра на газта ако се вижда, или документация някаква ако има за да може да се ориентираме за сервиз. Примерно, ако е ланди ренцо, повечето сервизи ще ти откажат, но ще загубиш време докато проверят, че е такъв
Оправи ли се клаксона? При мен отказваше 2-3 пъти, но работи като сваля бушона и го обърна

Пс - като ходиш при Фордманиака мини по Луй Айер, а не по Васил Стефанов  ;D

Привет!
Днес и утре почивам, но не карам колата, защото чакам одобрение за паркиране в "зелена" зона-инак е страшно! Впоследствие тръгвам при препоръчаният от Вас специалист и благодаря за съвета откъде да мина.
Днес имах амбициозни планове да се занимая с ръждата тук-там, но времето беше гадно преди обяд-така духаше, че беше опасно да се отварят врати и капаци, и се отказах. За протокола-100гр. боя, 100гр. лак, 50гр. втвърдител за лака и 100гр. разредител-30лв. Щях да използвам четка с финни влакънца(от косъм на катерича опашка, или от опашка на пони-те са най-добри!). Не е, като пръскане на цял детайл, но при опит става прилично и предпазва.
Проверих маслото по "сложният" начин-след загряване и изчакване десетина минути-показа ниво малко под средата.
Фокусникът демонстрира поредният си фокус-ключа за отваряне на предният капак се въртеше свободно и нищо не се случваше, та с голям зор го отворих 2-3 пъти, за да проверя предпазителя на клаксона. В корубата има няколко мощни(60А) и една дузина "въшки" по 10А и един 15А. Мерих ги с мултицет без да ги изваждам, ама ми протича мисъл, че май не това е точният начин-как мислите? Операцията с меренето гледах да я приключа максимално бързо, защото вятърът опасно напъваше вдигнатият преден капак.

zloster

Колега,
погледни и пробвай да намериш ръководството за твоята: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=9884.0
На български почват след 2008 година. Най-вероятно ще трябва да пробваш на английския сайт. Номерът е, че при избор на 2006 година, не се появява "Фокус" като модел. Има поле по ИНА (идентификационен номер на автомобил)/VIN да се търси. Използвай него.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Alexi

тази тема я заклювам след като я поразчистих ,явно няма какво повече да пишете за веригата почна се за клаксони поздрави и наздравици !