Няколко въпроса за веригата на двигател на Фокус 1.8 бензин 125к.с. 2006г.

Започната от F Focus, 27 Септември 2020 19:14:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Здравейте и добре заварили!
Моля да не ме наритате, че задавам въпроси, които са дискутирани, но от два дни се опитвам да намеря отговори, но инфото е много, не видях, каквото ме интересува, а имам 24 часа да купя въпросният Фокус.
-на колко км. се сменява веригата?
-само в МП ли е добре да се смени и колко би струвало приблизително?
-има ли начин да се разбере разтежението на веригата?
Ще съм много благодарен за всякакви мнения по конкретния модел и двигател!
Благодаря Ви предварително!

Ozzie

Ако се откажеш от покупката, ще ти върнат ли капарото?  :-*
Конкретно на въпроса - гледах в AutoData, но не намирам информация.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

F Focus

Не Ви разбрах...Капарото бих го прежалил пред перспективата да купя несполучлив модел с несполучлив двигател!

zloster

За разтягането на веригата:
тук споменават следното "Если цепь растянулась фиксатор может не заходить в один из пазов, просто доверните нужный распредвал ключом и установите фиксатор." Ако веригата е разтегната, фиксиращата пластина на разпределителните валове може да не влезе в жлебовете, които са предвидени за това.

За интервалът на веригата: Форд ЕТИС също не споменава нищо. Играх си с няколко комбинации от години и пробези. Руския Форд Фокус клуб също не споменават нищо. Тук обсъждат 1,8 мотора. Тук обсъждат 2,0 литра бензина, но те с 1,8 бензин са почти еднакви.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

F Focus

Добро утро и специални благодарности на Злостер!
Колата е на 270 000км.(дано да са толкова), продавачът твърди, че я е сменявал, ама знам ли, та затова Ви попитах.
Идеята е утре да я купя и дано да имам повод да почерпя-нищо не казахте за модела и мотора! ::)
Хубав ден!

F Focus

За протокола, а и както е редно  да споделя-цена в МП за верига, болт колянов вал, успокоители и обтегачи-686лв. с ДДС.
За цена на труда на тел. ххххххххх
На въпросът ми на какъв пробег, или при какви симптоми се сменява веригата-на тел.хххххххххх... ???
Та така...Късал съм верига насред нищото преди 20г. и още треска ме тресе! (tooth)

ADiDimitrov

Верига според Форд се сменя на 200000 км. Иначе докато се разхлопа! Един колега я смени неговата беше на около 300000 км.

ADiDimitrov

Цитат на: F Focus в 28 Септември 2020 13:41:42
За протокола, а и както е редно  да споделя-цена в МП за верига, болт колянов вал, успокоители и обтегачи-686лв. с ДДС.
За цена на труда на тел. ххххххххх
На въпросът ми на какъв пробег, или при какви симптоми се сменява веригата-на тел.хххххххххх... ???
Та така...Късал съм верига насред нищото преди 20г. и още треска ме тресе! (tooth)
Колега с тия вихрови клапи шега не бива! Приготви си една сериозна сума за ремонт или не везмай тази кола! В друга тема ти писах и сега пак ти казвам, при Форд не може да ги премахнеш, а като се разбият не става за каране. Ако си сръчен и четеш руски форуми можеш да си оправиш колектора сам, но до сега не съм чул за читав майстор който се навива да рециклира колектор!

F Focus

Вярвам ти, ама ще скоча в тъмното!
Като по-млад бях авиомоделист, а тогава нямаше китове с почти готови модели и всичко се правеше от нулата, докато полети, и то добре, та се надявам да съм сръчен... ::)
Много ще съм ти благодарен, ако ми дадеш линк от руснаците за тия пусти клапи!

ADiDimitrov

F Focus

Първо добра вечер!
Второ и аз съм вече пълноценно в кюпа, барабар Петко с мъжете! ;D Преди малко докарах от Хасково колата-мача е свирен, а и не исках да се цепя от групата-нямаше да е мъжко! ^-^При скорост на магистралата 140-150км./ч.(4000-4500об./мин-дали не са и много?) разхода на газ отиде на 12,5л./100км.-не е ли малко множко...?Инак моторът е тих, дърпа добре, окачването е много стегнато, скоростите влизат леко, климатроника работи. Вече в София при работа на място понякога оборотите играят от 700 до 1100 и след 2-3 секунди отиват на 900.
Газовият инжекцион не е ясно какъв е-само видях, че разпръсквачите(или дюзите) са Херкулес.
Изненада бе, че клаксонът не работи, ама преди седмица бил работил-пробван на сватба...?!
Много благодаря за клипа, но съм стар човек и не бих искал евентуално да си разваля удоволствието, че току-виж съм се гътнал!:)
Казвам Ви наздраве-ще пийна за мое, Ваше и здравето на колата-дано не ме набута много!

П.С. Инак собственика е монтирал темпомат, който работи добре и камера за заден ход.
Колата я купих по женски-направо ме плениха формите на това комби, а и цвета ми хареса-sea grey, който видях, чак, като я измих!:)
       Тепърва ще разчитам на Вас, като първо ще чета!

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

F Focus

Много благодаря!
Ще пусна-дано не е трудно, че някак съм компютърно неграмотен-крайно неподходящо за тази кола, нали?:)
Сега ще видя "дневника" какво представлява!:)
Наздраве-пия от кеф и от...страх...! :-[
Упс-забравих да кажа, че предишният собственик е изтипосал една голяма мултимедия с Андроид на средната конзола(било важно), ама не показва нищо по работата и състоянието на колата, освен задната камера!:)

ADiDimitrov

Честито! Това з а играенето на оборотите може да почнеш от следното: вихровите клапи се управляват от вакуум маркуч който би трябвало да е в средата на колектора, провери дали е разкрачен. Намери човек с Елм или Форскан или Делфи и проверете показанията на МАП а. Напиши тук какво показва.

F Focus

Благодаря Ви за съветите, г-н Димитров-занапред ще Ви слушам, въпреки, че се издъних веднъж с покупката! ^-^
Ама ми трябваше нова кола, а и това купе е най-красивото комби в средният клас-за мен, какви ли не други гледах!А, ако колата не ми харесва, като визия изобщо не я поглеждам-всеки луд с номера си! (tooth)Още повече старите хора сме с принципи! (tooth)
Тези дни трябва да сменя собствеността, да направя каско, след което започвам да търся диагностик и специалист с фордовска насоченост, ако може в София, че тази хасковска сделка беше голям зор! >:(Пък и клаксона не работи-тВа направо ме шашна, щото в Сф. си трябва!
И, разбира се ще пиша за всичко-не съм от тези, които питат за проблем, и след като решат изчезват!

zz_stefanov

F Focus

Цитат на: zz_stefanov в 29 Септември 2020 20:28:32
Честито, само гориво да наливаш :)

Много благодаря-дано!

П.С. Брех-варненци сте най-съпричастни, още веднъж Ви благодаря на всички!

F Focus

Само за протокола-застрахователната оценка на това возило е  3400лв. по Шваке, а го купих за 4300лв. плюс 175лв. нотариални такси.Предишният собственик купуваше следващата си кола за 12000лв.(Мерцедес) и трябваше да плати 550лв.-тези суми за Хасково, зависи от общината-на някого може да му е полезно.

ADiDimitrov

Щом си от София директно търсиш Фордманиака, човека знае какво да прави с Форд!!! Ще ти пратя тел. на лични

F Focus

Ще съм ти много признателен, благодарен и задължен! Никога не забравям доброто отношение!
Вече си пийнах и страхът ми попремина щом и ще помагате! ^-^
Работя на смени и следващите два дни може да не съм много активен винаги, но ще следя всичко, доколкото мога и тръгвам по препоръчани от разбирачите!
Засега Ви пожелавам лека нощ, че утре ще ставам в 6ч.
До скоро и не ме забравяйте!

ADiDimitrov

Цитат на: F Focus в 29 Септември 2020 21:53:02
Ще съм ти много признателен, благодарен и задължен! Никога не забравям доброто отношение!
Вече си пийнах и страхът ми попремина щом и ще помагате! ^-^
Работя на смени и следващите два дни може да не съм много активен винаги, но ще следя всичко, доколкото мога и тръгвам по препоръчани от разбирачите!
Засега Ви пожелавам лека нощ, че утре ще ставам в 6ч.
До скоро и не ме забравяйте!
Пратил съм ти телефона! Не забравяй да споделиш след посещението при майстора!

F Focus

Ето ме отново-наздраве! ^-^
Нямам съобщение...
Инак, разбира се, че ще споделя подробно всичко-никой да не се съмнява!
С фокусника ходя два дни на работа-добре се държи, но на бензин работи перфектно-на газ се замисля и присецва при тръгване от място, като иска по-премерена игра със съединителя.
Доколкото имах време(почти никакво) се пулих и зяпах тук-там...колата ми се видя прилично запазена, а километрите близо до 300 000, както бяха обявени.
Опитах се да открия предпазителите-да не би да е изгорял този на клаксона, след сватбарското свирене, ама я докарах до кривата круша и се отказах, докато някой сведущ не ме просветли по този, а и по много други въпроси.
В събота ще сменявам всички възможни течности и филтри, както и свещите-те май са всяка с отделна бубина?
Сега ще прочета какво се препоръчва за този модел и двигател на газ.
До скоро!

Ozzie

За повечето бушони ти трябва гъвкав кръст, 'щото са наврени под жабката. Някъде имах схема, кой бушон за какво е, ама пусто ЕГН и аз забравям.
Като не знам, кой бушон за къде е, хващам мултицета или лампата и меря. Отнема минута- две.

F Focus

И, аз имах такова подозрение, след като под предният капак нищо приличащо на кутия с предпазители не видях и си заврях пръстите под жабката, но нищо не установих-само дето една жълта пластмасова кръгла щипка ми остана в ръката:), та реших да не барам повече, като не вдявам! Инак съм гъвкав-все още, и добре работя с мултицет ^-^
Много Ви моля за инфо какви свещи са подходящи за този двигател на газ-наясно съм, че е писано много в темата, ама съм каталясъл а инфото ми трябва за утре. Спомням си, че имаше доволни от NGK-и, аз съм им фен.

ADiDimitrov

Имаш ЛС! Бушона за клаксона е отпред при двигателя. Кутията е между филтъра и акумулатора, номера на бушона беше R нещо си, провери в гоогле! Другите бушони са под жабката но ти трябва фенерче и гъвкав кръст!

ADiDimitrov

Свещите трябва да са иридиеви! Аз съм с Дензо и съм доволен.

ivopolr

Кутия за предпазители на пътническия отсек (2004-2007 г.)

Не.   А   Защитени компоненти
37   10   Ляв фар (дълги светлини)
38   10   Десен фар (дълги светлини)
39   20   Запалка за запалване на цигарите, спомагателен захранващ контакт
40   20   Плъзгащ се покрив
41   20   Модул на вратата (врата за пътници)
42   7.5   Външни огледала за огледало за обратно виждане
43   10   Електронни модули (захранване от батерии)
44   10   OBD II (бордова компютърна диагностика)
45   10   Дневни светлини
46   10   Инструментален блок, GEM модул
47   15   Помпа за измиване, нагрети дюзи за миене
48   20   Фарове за къси светлини, дневни светлини
49   15   Ключ за фаровете
50   20   Чистачка
51   15   Горивна помпа
52   25   Размразяване на задното стъкло
53   7.5   Лампи за паркиране, странични светлини, задни светлини (лява страна) \ t
54   7.5   Лампи за паркиране, странични светлини, задни светлини (дясна страна) \ t 
55   20   Модул на вратата (врата на водача), система за централно заключване
56   20   Система за влизане без ключ
57   10   Аларма
58   15   Аудио модули (захранване с батерии)
59   25   Допълнителен захранващ контакт за багажното отделение, модул за теглене на ремаркето
60   15   Десен фар (къси светлини)
61   15   Ляв фар (къси светлини)
62   20   Силова седалка (от страната на водача)
63   25   Ел. Стъкла
64   -   Не се използва
65   10   Модул на въздушната възглавница
66   7.5   Превключвател за регулиране на фаровете, къси светлини, ксенонов модул
67   10   Модул за имобилайзер (WFS), инструментална група (захранване на запалването)
68   7.5   Радио, инструментална група
69   20   Фар за мъгла
70   10   Електронни модули (запалване)
71   10   Дневни светлини
72   25   GEM
73   7.5   Светлини на регистрационния номер
74   15   Спрете светлината
75   10   Модул за управление на трансмисията, педал за газта
76   7.5   Електрическа ръчна спирачка (EPB)
77   25   Релета за централно заключване
78   15   Чистачка на задното стъкло
79   15   Сгъваемо огледало
80   10   Вътрешни светлини, външни огледала за обратно виждане
81   20   Модул на вратата (дясна задна)
82   20   Модул на вратата (лява задна)
83   10   CD-чейнджър, забавление на задните седалки (RSE)
84   10   Резервна светлина, модул за теглене на ремарке
85   10   Охладителна система
86   20   Нагревател на седалката
реле
K1   Размразяване на задното стъкло
K4   Горивна помпа
K5   Дневни светлини

ivchotr

Предполагам, че мултимедията ти има блутуут. Една такава диагностика ще можеш да я подкараш с нея и да виждаш живи данни - ЦЪК

П.П. Фордманиакът е инженер :D

Това клатене на оборотите може и да е от нарушена хлабина на клапаните. Този мотор ако не е със саморегулиращи се клапани, нищо чудно да се налага да се регулират ръчно. Още повече щом е на газ. 12.5 /100 на извънградско ми се вижда твърде много със скорост от 140 км/ч. Моята, макар и 1.6, миналия уикенд ми даде среден разход 8.5/100, при почти постоянно движение със 140 по магистралата и планиско каране в Родопите, с трима човека и багаж. Явно имаш нещо по газовата уредба, което трябва да се бутне. Или по принцип по мотора, защото газта е по-придирчива към изправността му, отколкото бензинът.

П.П.2. Със здраве да си го караш! И да има нещо за правене, не е МКС все пак. Няма да се плашиш ;D

F Focus

Добро утро и много благодаря за отговорите!
Вчера успях за един ден да узаконя газовия инжекцион и да сменя собствеността и номерата в КАТ, за което може да се напише отделна тема-не особенно приятна, разбира се!
Сега отивам да сменя всичко течащо и филтриращо, както и свещите и привечер ще пиша.
Хубав ден!

F Focus

Здравейте отново!
Днес смених масло на двигателя, в скоростите долях 0.7л. масло 75/90, щото било голям зор да се източи всичко( ???), антифриза( и там било голям зор да се източи всичко, та се доляха към 4л.), маслен филтър, филтър купе-сваля се педала за газта( :o)), който, като видях мисля, че не е баран 3-4 години.Въздушният филтър и той мръсен, но поне не беше омаслен, за смяната му се свали цялата коруба...абе всичко зор! >:(
На почти студен двигател се доля антифриза(червен Г-12), питах обезвуздушава ли се-сам го правил, ама на връщане ми направи впечатление, че двигателят вдигна 2-3 градуса температура повече.
За тези неща-210 лв.
До свещи и спирачна течност не стигнах, защото сервиза в събота не работил. Спир. течност мисля да е с ДОТ 5.1.
Пластмасовата кора под двигателя е с липсващо парче отзад в дясно и се халтавее, та я махнах, дано нова не е майка си и баща си, защото втора ръка такава е трудно да се намери запазена.
Засега това е от мен-хубава вечер!