Фокус мк2 2006 - проблем със стъклата

Започната от Nighmare, 25 Юли 2020 15:42:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nighmare

Колеги, някой имал ли е подобен проблем - колата я карам от няколко дни, снощи ми даде някаква грешка и прозорците спряха на едно ниво и не искат нито да се вдигнат, нито да се свалят? В същият момент халогените спряха да работят, задният стоп за мъгла, както и светлината за задна скорост и ми се появи снежинка на таблота.Всичко това се случи в един и същи момент.Няколко пъти махах клемата на акумулатора с идеята да се изчисти, но нищо не се промени.През ноща беше със свален акумулатор, но ефекта беше никакъв.

ivchotr

Погледна ли какъв е кодът на грешката?

Nighmare

Как да го погледна кодът - от скоро имам колата, а досега не съм имал Форд.
Освен изброените неща се оказа, че не ми работи климатроника и въобще каквато и да е вентилация...

Ozzie

@Nighmare
Натискаш бутона за нулиране на дневния километраж и го задържаш, после завърташ контактния ключ до положение на контакт, като по този начин влизаш в сервизното меню. Веднъж като си в него, щракаш, докато стигнеш до подменю DTC, в което са записани грешките.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

jo_jo

Nighmare

D900 01
E510 02
9600 03
9602 04
A103 05
A286 06
9681 07
9318 08

ivopolr

Ако снежинката на таблото ти е червена това означава, че датчика за външната температура засича "0" или отрицателни градуси. Ако снежинката е жълта, датчика засича между 0 до 5 градуса, т.е. и датчика за външната темпуратура не ти е в ред. 

Ozzie

9600 PATS Ignition Key Transponder Signal Is Not Received / Damaged Key or Non-PATS Key
9602 PATS Received Invalid Format Of Key-Code From Ignition Key Transponder (Partial Key Read)
9681 PATS Transceiver Signal is Not Received (Not Connected, Damaged, or Wiring)
9318 Battery voltage low - Кофти акумулатор

Имаш някакъв проблем с комуникацията между ключа и приемника в колата.
Другите кой ги знае какви са, обикновено кодовете са четирицифрени, без букви.

Пробвай с нов акумулатор и ако имаш модул за автоматично вдигане и сваляне на прозорците, пробвай да ги обучиш отново, един по един. Сваляш до долу, задържаш бутона за поне три секунди, после вдигаш до горе и пак задържаш бутона. Така три пъти за всеки един.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Nighmare

Взех я със скапан акумулатор и й купих нов - даже като влeзна в под менюто на колата ми показва волтажа на акумулатора, който е нормалeн - 12.7

Интересното е, че всичките тези неща се случиха, след като бях карал колата цял ден с новият вече акумулатор и то по време на движение.

Поне стъклата имате ли идея как мога да ги затворя? Колата няма опция за вдигане на стъклата от дистанционно.
Има ли вариант сам да си изчистя всичките грешки и какъв е той?

Благодаря за отговорите!

ivchotr

Без диагностика май няма да можеш. Въпросът е защо ги записва.

Nighmare

Може ли да ми препоръчате място в София?