Focus 1.6 TDCi изгасна в движение и не иска да запали

Започната от VdKalinov, 25 Май 2020 23:08:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

VdKalinov

Здравейте,
Притежавам Fokus 1,6 TDCI 109hp 2007,проблема е следния:Миналата седмица както си карах колата изгасна и всетнаха всички лампи(карах на темпомат).Върнах ключа и пробвах пак да запаля но само въртеше и незапали.Живея в германия и звъннах на ADAC закараха ме в сервиз на бош и я закачиха на диагностика.Показа грешка колянов вал,смениха сензора но пак не запали и ми казаха,че трябва да я закарам в специализиран сервиз на Форд защото с тяхната диагностика не могат да продължат ремонта.Понеже Форд сервиза си вземат доста парички реших да я закарам на друг сервиз(сервиз не гаражен майстор),като преди това прочетох,че за този проблем много хора казват,че се получава от горивния филтър заради добавката за ДПФ,тоест се е запушил.Смених филтъра но пак не запали,във втория сервиз стоя два дни и ми казаха мотора е заминал няма компресия.Чесно бях в шок,единия сервиз ми казва едва ли не нещо електронно,а другия механично.Кажете какво да правя,някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Ozzie

Поне нещо като документ дадоха ли ти?
Някакви разпечатки със записани данни / грешки при диагностиката?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Мишо

Направи едно клипче докато някой друг върти на стартера.

VdKalinov

Здравейте,снощи закачихме колата пак на диагностика и показа само грешка(P0087 Твърде ниско налягане в системата),или помпата е заминала или датчиците на рейла за регулиране на налягането и за налягането.Ако отида във Форд сервиз процедурата е следната:нова помпа и нови датчици=>1500 evro защото тука помпите не си играят да ги оправят като в БГ.Чувал съм,че този мотор има там проблеми ама коя част точно незнам.

Pyrhel

Според мен с тази грешка трябва да пали и да е в авариен режим. Твоята има ли подкачваща помпа за ниско налягане и като смени филтъра напълни ли го с нафта?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

VdKalinov

Напълних го с нафта и незнам дали има помпа за ниско налягане.Интересното е,че когато въртя на стартер след ,като спра се чува едно жужене от ГНП -то и след малко спира,все едно зарежда нещо и си изключва.