Монтиране на фарове с лупи на Фокус 2 фейслифт

Започната от Flatmo, 09 Октомври 2014 16:48:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Flatmo

Понеже много харесвам фарове с лупи започнах да се замислям за "ъпгрейд" на фаровете на Фокуса ми. Пред мен стоят 3 варианта - два вида заводски фарове и тЮнинг лупи за вграждане в рефлектор. Вариант 3 с лупи от тЮнинг магазините съм го играл вече на старата кола, използвах Morimoto Mini H1 и бях изключително доволен от резултата. Бих ги препоръчал на всеки на когото му се занимава да си ги монтира. Този път предпочитам да използвам заводски части до колкото е възможно и преди да се насоча към вариант 3 искам да разгледам двата заводски варианта:
1. адаптивни (завиващи) фарове с лупи и халогенни крушки
2. Bi-xenon с автоматично регулиране на височината и пръскалки за измиване

Някой може ли да ми помогне с информация има ли разлика в електрическата система на колите с обикновени фарове и тези със завиващи халогенни фарове или ксенон? Има ли разлика в буксите към фаровете? До тук знам, че обикновенните фарове са със 7 проводника (каквито са моите) а другите 2 типа са с по 10 проводника. Буксата еднаква ли е?

За ксеноновите фарове видях как се е справил колегата Pyrhel в неговата тема.

Аз съм се насочил към прожекторните фарове с халогенна крушка и се надявам да мога само да разменя фаровете на колата и всичко (без завиването) да работи. Дали ще е така наистина? Завиващите фарове сигурно имат и модул за управление. На къде ще сочат като го няма?

Pyrhel

При Фокус 2 преди фейса буксата на халоген и би-ксенон с автоматична нивелация е еднаква, но броят пинове и кабели е различен. След фейса би трябвало да е същото. Моторите за позиционирането нагоре-надолу са различни и трябва да се сменят с онези от халогенните фарове, както и да се оправи захранването на ксенона през нормалната букса.

Завиващите имат модул, с който се получават някакви мазаници страшни при последните софтуери. Вероятно ще останат в ъгъл, в който са били изгасени, т.е. теоритично трябва да сочат направо.

Не бих се занимавал с ретрофит на завиващи, далеч по-лесен вариант е оригиналният биксенон, а още по-лесното е да се вгради афтърмаркет лупа. С последното прескачаш момента с фабричните баласти и преправянето на фара, която някой баласт замине.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Димитър Паунов

Здравейте понеже купихме форд фокус мк 2 преди фейса за брат искам да монтирам фарове с лупи и оригинален ксенон кажете някой сервиз в софия който биха го направили адекватно видях че колегата. Pyrhel е по в час ако може да съдейства

Pyrhel

Прочете ли темата за монтирането на заводския незавиващ ксенон?

Димитър Паунов

Попринцип съм от днес във форума и единствената тема която намерих беше тази ако е удобно един линк или нещо благодаря предварително

Pyrhel