Ford C Мax (2003-2010) фабрична газ

Започната от chosenone, 02 Май 2020 17:00:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

chosenone

Привет,
В търсене на модела за покупка попадам на различни газови инжекциони(уж всичките фабрични). Искам да попитам как би трябало да изглежда фабричната газ (как най-общо мога да проверя дали е фабрична или не) и къде в купето трябва да е превключвателя досега три коли видях и на трите различно място беше...

PS Ако някой е с такава може и да щракне двигателя...
PS2 Това от снимката фабрична ли е ?

Pyrhel

Добре дошъл. Най-сигурният вариант е да й вземеш VIN и да го погледнеш в ETIS.
"Фабричната" газова също не се монтира заводски, но има разлика в леглата на клапаните (и двигателят е с друг код), уж по-издържливи са.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ADiDimitrov

Това фабрична газ не е точно така! Първо гледаш мотора ако на него има код SYDA то заводски мотора е пригоден за газ / уж с подсилени клапани и легла, както и подсилени вложки на леглата / от там колата е излязла и е отишла в Италия където в 90% в сервиз на БРЦ е сложено ГИ! След това дилъра я е предал на клиента! Ако няма лепенка с код SYDA, то ГИ е монтиран в последствие!

chosenone

Колеги благодаря за полезната информация.
Нека търсенето на Syda започне сега :D...

dragozow

Кода на мотора е SYDA, газовата е BRC и я пише в талона. Внимавай като купуваш, 90% са за клапани. Моята също беше, но я купих с идеята, че ще я вкарам да ги правя.

ADiDimitrov

Цитат на: dragozow в 04 Май 2020 15:07:30
Кода на мотора е SYDA, газовата е BRC и я пише в талона. Внимавай като купуваш, 90% са за клапани. Моята също беше, но я купих с идеята, че ще я вкарам да ги правя.
Ако не е тайна до къде я докара с клапаните?

Bizu

Цитат на: chosenone в 02 Май 2020 17:00:56
Привет,
В търсене на модела за покупка попадам на различни газови инжекциони(уж всичките фабрични). Искам да попитам как би трябало да изглежда фабричната газ (как най-общо мога да проверя дали е фабрична или не) и къде в купето трябва да е превключвателя досега три коли видях и на трите различно място беше...

PS Ако някой е с такава може и да щракне двигателя...
PS2 Това от снимката фабрична ли е ?

Хич не ми прилича това да е заводска газова.

dragozow

Цитат на: ADiDimitrov в 04 Май 2020 16:02:18
Ако не е тайна до къде я докара с клапаните?

Оправени са, минал съм почти 30 000 км от тогава. На следващото обслужване ще отваряме да гледаме, но не ги чувам за сега. При мен беше по-особено, чуваха се и я купих с ясното съзнание, че след три дни ще я вкарам за това. В Италия бяха сменили верига и зъбни колела, но от 16 клапана не бяха регулирали нито един. Нямаше пулове и трябваше да се чака, но при шлайфиста имаше донор от който взе пулове, шлайф, нова гарнитура и заспа. Не знам дали не трябваше да сменя сегментите, защото погорва масло, но може следващия път. Повечето такива горят масло.

saggy

Цитат на: dragozow в 10 Май 2020 07:34:08
Оправени са, минал съм почти 30 000 км от тогава. На следващото обслужване ще отваряме да гледаме, но не ги чувам за сега. При мен беше по-особено, чуваха се и я купих с ясното съзнание, че след три дни ще я вкарам за това. В Италия бяха сменили верига и зъбни колела, но от 16 клапана не бяха регулирали нито един. Нямаше пулове и трябваше да се чака, но при шлайфиста имаше донор от който взе пулове, шлайф, нова гарнитура и заспа. Не знам дали не трябваше да сменя сегментите, защото погорва масло, но може следващия път. Повечето такива горят масло.

Каква е цената за регулиране на клапани- ориентировъчно?

ADiDimitrov

Каква е цената за регулиране на клапани- ориентировъчно?
[/quote] Като гледам при него е била ревизирана цялата глава с отваряне и шлайф. Само регулиране не е правил

ivchotr

100 - 200 лв в зависимост от механика.