Форд фокус 2 1,6 тдци 90 коня не пали

Започната от vasil_t, 15 Март 2020 16:08:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vasil_t

Добър ден, група. Имам проблем с Форд Фокус Мк2 1,6 TDCI, 90 к.с. комби. Онзи ден както се прибирах от малка разходка с колата, тя изгасна в движение и светна жълтата предупредителна светлина на таблото. Врътнах ключа на нулево положение и после опитах да запаля. Въпросната лампа не светеше, но при опит за запалване не успяваше. На третия опит акумулаторът отказа. Купих нов акумулатор, обаче двигателят върти, но не пали. Рових се из маркучите за гориво и установих, че до горивния филтър не стига нафта. На снимката съм показал, докъде качва нафта. Новият акумулатор беше изтощен след четвъртия опит за палене.

ivchotr

Май ти е дребен екранът на телефона :D
Има ли достатъчно гориво в резервоара? Горивният филтър откога не е сменян? Някакви течове покрай пътя на горивото от резервоара до горивния филтър и след него?

vasil_t

горивния филтар е на 20000 километра оше като купих колата сичко беше сменено, август месец също рециклирах и торбината и алъернатора и други неща несъм жалил нищо сичко което е казал майстора е сменено но ми писна от майстори едно ти оправят друго ти строшат за тава тоси път аз искам да сия оправя няма теч от резервоара до двигатела нафтата е на половина вав резервоара не чакам да светне лапма за фанта гледам дая държа до половина

Ozzie

Василе, без да я закачиш на компютър, да видиш де са ѝ болките няма да стане.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

iwo_19

Продухай маркучите до горивния филтър де

zloster

"правописна редакция": ПокажиСкрий
Добър ден, група. Имам проблем с Форд Фокус Мк2 1,6 TDCI, 90 к.с. комби. Онзи ден както се прибирах от малка разходка с колата, тя изгасна в движение и светна жълтата предупредителна светлина на таблото. Врътнах ключа на нулево положение и после опитах да запаля. Въпросната лампа не светеше, но при опит за запалване не успяваше. На третия опит акумулаторът отказа. Купих нов акумулатор, обаче двигателят върти, но не пали. Рових се из маркучите за гориво и установих, че до горивния филтър не стига нафта. На снимката съм показал, докъде качва нафта. Новият акумулатор беше изтощен след четвъртия опит за палене.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

iwo_19

Какъв е тоя  акумулатор за 4 завъртания да даде фира ? Нещо с тоците да не  е наред ли ?

ivchotr

Някои нови акумулатори стоят заредени незнайно колко време в магазините и на практика се нуждаят от дозареждане, преди да се качат на колата. Ако колата пали без проблем, ще се дозаредят в движение. Ако обаче не ще да пали като на колегата, се скапват бързо и им трябва зареждане на кабел.

Мариян Тодоров

Здравей колега интересувам се как реши проблема с паленето защото аз вчера сутринта отидох на работа сутринта запали от 1во въртене следобяд обаче да си тръгвам в тъобще не иска да запали а колата е имам няма и 1 месец а по лошото е че се намирам в Чехия и където ида да питам никой не иска да дойде с диагностика на място да я види. Викат ми докарай я до сервиза , то ако мога да я закарам до сервиз няма да ги търся.ще съм ти благодарен ако ми отговориш със съвет къде да търся проблема.Хубав ден

ivchotr

Тази тема е мъртвец от почти две години и е от типа: "имам болежка, кажете как да я излекувам" и независимо от резултата, колегата повече не намира причина да се появява във форума.
Някои препоръки бяха дадени по-горе.
Другият евентуален проблем е свързан с неработеща горивоподкачваща помпа. Тази, която изпраща горивото от резервоара до двигателя. Като възможен проблем могат да се посочат и неработещи подгревни свещи, запушени или по някаква друга причина неработещи дюзи, скапан датчик и каквото още се сетиш. Двигателят е на Пежо, ако не бъркам, и е известен с проблемите си.

Така че ако не ти се бута колата до сервиз, можеш да ползваш услугите на репатрак. Разбираемо е на механиците в сервиза да не им се разкарва с цялата покъщина, за да установят, че тази кола няма да може да се ремонтира извън сервиза и на теб така или иначе ще ти се наложи да я закараш някак си до там.
Освен това не всеки проблем се хваща с компютърна диагностика.

Успех и да пишеш какво е станало.

Alexi

мотора не е особено проблемен ,първите версии хвърляха турбина поради лош дизайн на маслената магистрала към турбото - мисля че отдавна е отстранено фабрично .. основния проблем е че тук се внасят коли на незнайни км които яко се връщат ,занемарени пастират ги изпират ги да придобият вид и отиват някой да си чука главите с тях .

ivchotr

А, да. Това също.
Специално за този модел - бях на крачка да купя такъв. Казвал съм го и друг път. Но ме усъмни някакъв теч покрай турбото, врътнах един телефон на човека, на когото имам безгранично доверие по отношение на проблемите в различните марки и се отказах от покупката. Причината - моят човек този модел го обичал най-много, защото изкарвал най-много пари от ремонтите му (rofl) (rofl) (rofl)

Ozzie

те и прословутите TDI-та на Фолксваген ги хвалят, 'щото от тях си хранят семействата
от ремонти на френски не изкарвали толкова, та и затова ги плюят
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

И Мариян си би камшиците както много други :D

Ozzie

чакай де, рано е да се съди, минали са само 12 часа  8)

Мариян Тодоров

Цитат на: ivchotr в 06 Януари 2022 22:26:43
И Мариян си би камшиците както много други :D
Днес колата я взеха на платформа и чакам да ми се обадят да видя какво ще ми кажат

Мариян Тодоров

Цитат на: Alexi в 06 Януари 2022 15:33:40
мотора не е особено проблемен ,първите версии хвърляха турбина поради лош дизайн на маслената магистрала към турбото - мисля че отдавна е отстранено фабрично .. основния проблем е че тук се внасят коли на незнайни км които яко се връщат ,занемарени пастират ги изпират ги да придобият вид и отиват някой да си чука главите с тях .
Тук където съм в Чехия законите са други глобата за върнат километраж е от 1 000 000 крони и затвор до 10 г. Колата е купих от автокъща  на лизинг и ако има проблем като в моя случай след установяване на проблема  звънят на собственика и решават казуса  иначе авто къщата може да развали договора със предния собственик и го задължават да възстанови дадената му сума за автомобила. И направените разходи от моя страна .

ivchotr

Сериозна организация.
Само не разбрах как ще обвинят предишния собственик , че е пробутал развалена кола, при положение, че вече е ползвана известно време от друг човек, а преди това е стояла известно време при търговеца, където не е ясно кой какво й е правил. Съмнява ме чехите да са божи кравички, в смисъл да са им чужди чисто човешките недостатъци и пороци. А пък и едва ли само чехи са заети в подобна търговия. А и законодателството им не би трябвало да се различава по същество от нашето. Все пак сме страни членки на един и същ съюз, с приравнени правни норми. У нас също вкараха текстове за връщането на показанията на километражите. Обаче както у нас трябва да се докаже, че някой е виновен за нещо, така трябва да е и при тях. И съответно който продава последен, в някакъв разумен срок от продажбата, да е отговорен за състоянието на продадената стока. Викат му гаранция.
Ама дано ти решат проблема бързо и евтино, де.

Alexi

няма ли сервизна история в официален сервиз - остави тая работа с глобите .. просто печалбите са твърде големи и някакви глоби няма да спрат автомобилната мафия .. и бас държа ,че автокъщите в Чехия се държат от същите турци араби сърби и т.н. както и в Германия ,Австрия ,Холандия ..

Мариян Тодоров

Цитат на: Alexi в 09 Януари 2022 08:56:08
няма ли сервизна история в официален сервиз - остави тая работа с глобите .. просто печалбите са твърде големи и някакви глоби няма да спрат автомобилната мафия .. и бас държа ,че автокъщите в Чехия се държат от същите турци араби сърби и т.н. както и в Германия ,Австрия ,Холандия ..
Не автокъщата е на Чех повече от 25г е на пазара .Колата в петък я взеха на платформа днес ми се обади човека и каза ,че проблема идва от помпата в резервоара ниско налягане и от там не искала да запали .

ivchotr

Значи не сме писали пълни глупости по-горе :D Успех с ремонта! За предпочитане е да ти сложат нова помпа.

Мариян Тодоров

Цитат на: ivchotr в 10 Януари 2022 12:31:52
Значи не сме писали пълни глупости по-горе :D Успех с ремонта! За предпочитане е да ти сложат нова помпа.
Да обаче преди малко ми звъня моя механик и ми каза че нямало такава помпа в резервоара направо се чудя

ivchotr

Твоят механик и този в Чехия, дето си му пратил колата за ремонт, едно и също лице ли е? Помпа, която да изпраща горивото от резервоара до двигателя със сигурност имаш, но може и да не е потопена в него. Но всички говорим за нея, освен твоя майстор :D

Мариян Тодоров

Цитат на: ivchotr в 10 Януари 2022 13:58:15
Твоят механик и този в Чехия, дето си му пратил колата за ремонт, едно и също лице ли е? Помпа, която да изпраща горивото от резервоара до двигателя със сигурност имаш, но може и да не е потопена в него. Но всички говорим за нея, освен твоя майстор :D
един и същи е човекът. Според мен би трябвало да е в резервоара и клипове гледам и е там само ме съмнява да не е срязал от страната зад шофьорската седалка защото тя е от страната на пасажерската седалка 🤔🤔

ivchotr

Какво да среже? Като се вдигне задната седалка, би трябвало да има място в постелката на пода, през което да се стигне лесно до капака на помпата. Поне при всички коли с помпи в резервоара, които съм гледал, е така. Няма как да се обърка. Освен ако не е закачена някъде под резервоара, както беше при едни дърти Ескорти.

Мариян Тодоров

Цитат на: ivchotr в 10 Януари 2022 14:07:26
Какво да среже? Като се вдигне задната седалка, би трябвало да има място в постелката на пода, през което да се стигне лесно до капака на помпата. Поне при всички коли с помпи в резервоара, които съм гледал, е така. Няма как да се обърка. Освен ако не е закачена някъде под резервоара, както беше при едни дърти Ескорти.
и аз надигах под седалката отвор за помпата няма  единствено сваляне на резервоара на колата.ама аз като я купих и напълних резервоара до горе щото нямаше нафта

ivchotr

А, това е гадно. Хубавото е, че няма да се гърбиш ти :D

П.П.
Да разбирам ли, че майсторът е срязал дъното на купето, за да стигне до помпата?

Мариян Тодоров

Цитат на: ivchotr в 10 Януари 2022 16:38:17
А, това е гадно. Хубавото е, че няма да се гърбиш ти :D

П.П.
Да разбирам ли, че майсторът е срязал дъното на купето, за да стигне до помпата?
май да утре сутринта ще ида да видя какво е станало че сега съм втора смяна на работа и нямах това време когато ми се обади да се върна до Пилзен

ivchotr

Чувал съм за подобни модификации, ама да режат докато открият помпата, не е много професионално. Можеш да си избиеш ремонта с една жалба :D

Мариян Тодоров

Цитат на: ivchotr в 10 Януари 2022 20:31:44
Чувал съм за подобни модификации, ама да режат докато открият помпата, не е много професионално. Можеш да си избиеш ремонта с една жалба :D
Незнам сега съм писък във форума на Пежо и всеки почти ми казва че като е изписала грешка за ниско налягане на горивото че е от клапан на рейка