Шум/стържене в движение

Започната от begov.p, 27 Декември 2019 11:48:03

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

begov.p

Здравейте,

В движение от 50км на горе при въртене на волана в двете посоки се чува шум като стържене и колкото е по висока скоростта толкова по силно е стържене то.за да се чуе е необходимо съвсем леко да се премести волана. Някой имал ли е подобен проблем и от какво може да е проблема. Благодаря

ivchotr

Къде го чуваш това стържене?

Bizu

Аз имах такъв проблем на стария форд. Мисля че се оказаха лагер на главина. Проверявал ли си ги?

ivchotr

Лагерите на главините обикновено започват да вият дори когато се кара направо. Виенето се усилва колкото повече се кара колата. Ако нищо не опира по колелата при завиването им, е възможно хидравличната помпа на хидравлика да се обажда.

Bizu

Цитат на: ivchotr в 27 Декември 2019 19:28:30
Лагерите на главините обикновено започват да вият дори когато се кара направо. Виенето се усилва колкото повече се кара колата. Ако нищо не опира по колелата при завиването им, е възможно хидравличната помпа на хидравлика да се обажда.

При мен при каране направо не стържеше, а само когато тръгнеш да въртиш волана на ляво или дясно, т.е. както точно го е описал колегата по-горе.

Alexi

според мен също е тръгнал лагер на главина .. отначало се обажда само в завой щото натиска на съответното колело рязко се увеличава

begov.p

Стърженето се усеща на волана като лека вибрация и звук съответно.Не опира нищо на гумите иначе под 50 пак би трябвало да се усети.Не съм проверявал главината, явно ще я проверя сега. Мерси много