Проблем-Фокус-климатик-температура

Започната от blago87, 25 Април 2012 21:40:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

blago87

Колеги, проблема ми е следния- днес карам и тъй като беше топло реших да си пусна климатика..и в движение всичко е наред, но като спра оборотите започват да варират от 300 до 1200, чува се как магнита на климатика постоянно цъка...ту се включва- ту се изключва и най- странното- в това положение стрелката на температурата се вдига до червения сектор и в началото играе заедно с оборотите, а след малко вече стабилно стои в червеното, а като потегля температурата пак си става на нормалното ниво. Иначе климатика си духа студено като съм в движение, зареждал съм го с фреон миналото лято. Питах се дали е възможно да ми е  паднало нивото на фреона и това да е причината да прави тия номера или има нещо друго. Моля, дайте идеи

П.С. Само да спомена, ако има значение, че този проблем се проявява на газ, на бенз не сън го пробвал, но утре ще го видя как е и ще допълня

Pyrhel

Перката, която охлажда радиатора не работи. Трябва да търсиш причината или в ел. мотора, в бушона или в модула, който я управлява. :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

blago87

Мерси за отговора, колега. Ще я закарам да го отстранят  (fri)

blago87

Значи, днес се разрових под капака, в кутията с бушоните и видях, че е изгорял единия бушон 30А, който е за втората перка, която се включва, като пуснеш климатика, смених го и запалих колата и пуснах климатика. След около 2 минути работа на място бушона горна пак. Та следващият въпрос ми е, дали е възможно релето, което е за перката да е изгоряло и да кара и бушона да гори или пък ако има някакво късо в самия модул, който управлява перката, който е закрепен за гърба да се окъсява системета. И ако се наложи да се сменя този модул, каква ще бъде стойността му в паричен измерител  ::) .

Alexi

а перката върти ли се докато е здрав бушона .. подозирам ,че е в нея проблема ,опичат си самите намотки след време ..

Pyrhel

Откъде купуваш бушоните и колко струва един 30А? :)

blago87

Не, перката въобще не се включва, колата работи с климатик към 2 минути и след това изгоря бушона, което и мен ме навежда на мисълта за повреда в модула на перката, да, ама май той върви заедно с перката или се лъжа?!?...Иначе големите бушони си купих от един магазин за авточасти от Асеновград и бяха в едно пакетче, като цената им беше 1,50 лв. за брой без значение колко ампера.

Pyrhel

Дай VIN да погледна за модула на перката, може пък при теб да е отделно. При мен беше заедно с перката и цифрата беше 4-цифрена от МП...

blago87

Pyrhel

А колко перки имаш, една голяма или двойна перка? Микроката казва, че имаш двойна с резистор. Голямата е с модул, който върви с нея :(

blago87

Имам 2 малки перки, зад радиатора

Pyrhel

Значи при теб не би трябвало да има каквито и да е модули. Измери резистора и перките като за начало. Пробвай да им пуснеш директно 12V и ще се разбере дали и как работят.