Съвет за закупуване на Mondeo MK5 бензин

Започната от enen, 25 Октомври 2019 09:38:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

enen

Здравейте,

Дойде време да сменям старата кола и се оглеждам за нещо в класа на Мондео. Алтернативи са ми Мазда 6 и Пасат. Търся само бензинови, понеже минавам максимум 15 хил. км. на година и няма особен смисъл от дизел.

Търсих във форума, но не открих да се обсъждат по-подробно ecoboost двигателите в MK5 (като цяло има доста малко теми за MK5).
Та какво ви е мнението за 1.5 двигателя? Слаб ли идва за това купе, има ли някакви известни проблеми? За съжаление много рядко се намира с по-големия двигател, а бюджета ми е 25-30 хил. лв. като гледам да е максимално нов, ако може с остатъчна гаранция.
Въпреки че годишният ми пробег е малък, 70% от него е на магистрала. Как се държи този двигател при скорости между 130-150 и какъв разход дава като се кара в ограниченията? Най-дразнещото нещо в сегашната ми кола (Мазда 3) е, че на 140 държи 4000 оборота и става доста шумна.

Също така как се държи автомата. Доколкото разбрах при бензиновите не е Powershift, прав ли съм? Някакви проблеми с него има ли, за които да внимавам?

Все още нямах шанс да покарам такова Мондео. Но доколкото разбрах е с доста добра возия и добре обезшумен. Имате ли някакви впечатления за силни и слаби страни в сравнение с Мазда 6 или нещо от VAG групата? Като цяло най ми се иска да е Мазда 6 като че ли, но за тези пари бензинови почти няма. Пазарът е залят с коли от САЩ/Канада, но те не са опция за мен.

Благодаря предварително.

Pyrhel

До скоро за около 27к имаше нови Мк5 1.5 ЕкоБууст, но с ръчни кутии (нови = 0 км, с гаранция от МП). Може още да изпадат, не съм гледал.
Автоматикът на 1.5Т при 4000 оборота на 6та е на 220-230 км/ч и няма да е проблем. Нито мощността според мен.

Във форума има няколко дизела, бензини не се сещам да съм засичал.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

enen

Да, има още 1-2 бензинови, които се продават нови. Това са коли печелени от тотото. :)  Те също са вариант, въпреки че са ниско оборудване и някак не хващат окото, прекалено постни изглеждат. Но пък за сметка на това са си съвсем нови, което е голям плюс.

Но има и някои с LED фарове на малко километри. Аз основно тях гледам. Например:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11566836660269848 (тази е с обикновени фарове, но пък е автомат)
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11561306579518675

Alexi

бих избягвал автоматика .. втората ми хваща окото но за 30к има доста богат избор от автомобили ,огледай и другите марки че тоя форд след 5г трудно ще му вземеш 15к лв ако го запродаваш ..

Pyrhel

Точно за тези от тотото говоря. Какво от смислените екстри нямат + че са нови и са по-евтини? Тези и двете са някакви доста базови оборудвания, не се подлъгвай по едните фарове. Те дори камера за паркиране, адаптивен темпомат или SYNC нямат... Имам приятел, който кара последните 10 години спечелена от лотария и това беше една от малкото рентабилни покупки на нов автомобил, които съм виждал.

От опита ми с ЛЕД-овете на други марки, ако това е дългогодишна покупка, бих ги прескочил. Особено щом обикновения фар е с лупа, афтърмаркет ксенон е МНОГО по-добър вариант. Всеки с вкуса си, де...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

envo

Онзи ден един приятел ме помоли да проверя преден фар за пасат 6 с адаптивни светлини и ксенон. 1000лв!
Не мога да си представя колко ще струва този фар на мондеото с лед...
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Ozzie

Всеки месец ли се сменят фарове? Всяка година?
Има каско за такива неща и други застраховки.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

за тия дето 1000 лв за фар им е много не карат коли от по 30-35к лв ,простичко е :)

envo

На кого са му малко 1000 лв за фар? Дори да карам кола за 50-60 хил. пак са много!
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Alexi

Така му се струва на човек когато си представи че кара кола за 60к лв ,но не си представя че заплатата му е 5 цифрено число ,примерно .. представи си сега и това :)

dimkaraganchev

Цитат на: Alexi в 25 Октомври 2019 16:39:30
Така му се струва на човек когато си представи че кара кола за 60к лв ,но не си представя че заплатата му е 5 цифрено число ,примерно .. представи си сега и това :)
Я се пребройте тези, с 5-цифрените заплати, колко сте и колко имат форд. (rofl)

Alexi

аз не съм от тях ,но исках да покажа че "скъпо" и "евтино" са доста относителни неща предимно съизмерими с доходите на човека .. ако караш кола която не ти е по джоба обикновено става "скъпо" в един момент  (фар стоп гуми ремонти )