Активиране на екстри с диагностика?

Започната от envo, 18 Октомври 2019 12:59:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

envo

Здравейте!

Мога ли с диагностика да си включа някои от следните екстри по автомобила Ford Focus mk2.5 2010?

- автоматично заключване на вратите при потегляне
- премахване на звуковата сигнализация за поставен колан
- повдигане/смъкване на предни ел. стъкла при закл/изкл на централното
- активиране на автоматични светлини при запалване на автомобила
- активиране на мигачи тип американски стил (примерно на BMW E39 активацията става само с диагностика, не е нужен допълнителен модул)

Благодаря предварително!
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

Pyrhel

- автоматично заключване на вратите при потегляне -> да
- премахване на звуковата сигнализация за поставен колан -> да
- повдигане/смъкване на предни ел. стъкла при закл/изкл на централното -> не
- активиране на автоматични светлини при запалване на автомобила -> не
- активиране на мигачи тип американски стил (примерно на BMW E39 активацията става само с диагностика, не е нужен допълнителен модул) -> не
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

envo

Цитат на: Pyrhel в 18 Октомври 2019 13:02:52
- автоматично заключване на вратите при потегляне -> да
- премахване на звуковата сигнализация за поставен колан -> да
- повдигане/смъкване на предни ел. стъкла при закл/изкл на централното -> не
- активиране на автоматични светлини при запалване на автомобила -> не
- активиране на мигачи тип американски стил (примерно на BMW E39 активацията става само с диагностика, не е нужен допълнителен модул) -> не

THANKS!!!

ADiDimitrov

Ха това със стъклата при мен е активно! Явно може.

ivopolr

Цитат на: ADiDimitrov в 18 Октомври 2019 15:46:31
Ако окабеляването е налично, то тогава софтуерно може да се активира и дезактивира тази функция. На моя Фокус - оборудване "Тренд", фунцията не може да се активира, пробвал съм.

Pyrhel

Цитат на: ADiDimitrov в 18 Октомври 2019 15:46:31
При теб не е ли стандартното над Тренд със задържане? До колкото разбирам, Енво пита при отключване/заключване, не при за задържане? Което и от двете да е, ако фабрично го няма - не може.

По спомен, за да работи отдалеченото вдигане/сваляне на прозорците, управлението им трябва да поддържа one-touch функцията + GEM-ът да го позволява.

envo

Цитат на: Pyrhel в 18 Октомври 2019 16:03:29
При теб не е ли стандартното над Тренд със задържане? До колкото разбирам, Енво пита при отключване/заключване, не при за задържане? Което и от двете да е, ако фабрично го няма - не може.

По спомен, за да работи отдалеченото вдигане/сваляне на прозорците, управлението им трябва да поддържа one-touch функцията + GEM-ът да го позволява.

Малко съм те подвел. Става въпрос при задържане на дистанционното. Пробвал съм и нищо...Само да уточня, че задните ми стъкла не са ел.!
А ако си сложа модул за американски мигачи има ли опасност да прецакам нещо?

Pyrhel

Ако имаш one-touch, но не са "обучени" - няма да работи също. Колко позиции за затваряне имаш на бутоните в купето - 1 или 2?
За техния модул нямам представа. Може и инсталацията да е различна. Сигурен ли си, че мигачите светят постоянно, да не са marker lights (имат по една крушка повече във фаровете си)? Видео или снимки имаш ли?

envo

Цитат на: Pyrhel в 25 Октомври 2019 10:53:27
Ако имаш one-touch, но не са "обучени" - няма да работи също. Колко позиции за затваряне имаш на бутоните в купето - 1 или 2?
За техния модул нямам представа. Може и инсталацията да е различна. Сигурен ли си, че мигачите светят постоянно, да не са marker lights (имат по една крушка повече във фаровете си)? Видео или снимки имаш ли?
Имам 1 позиция за затваряне (над дръжката за отваряне).
Ще направя снимки тези дни и ще кача.
Купих ето такива модулчета за "американски мигачи", но още не съм ги монтирал: https://www.otoaksesuarcim.com.tr/amerikan-park-modulu

redchampions

Цитат на: envo в 21 Октомври 2019 08:10:26
Само да уточня, че задните ми стъкла не са ел.!

Доколкото съм чел, за да се отварят и затварят стъклата при задържане на бутона на дистанционно, трябва и четирите стъкла да са електрически.

Gredarov

Може ли да се активира асистент на тръгване под наклон на кола с ел ръчна?

Pyrhel

Асистентите за тръгване под наклон, които съм виждал, работят с хидравличните спирачки. Не знам дали и при Форд е така. Не знам и дали без допълнителен сензор "разбира" колко силно е натиснат педала, за да активира hold-a.