"Изтърбушване" на катализатор

Започната от envo, 14 Август 2019 08:31:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

envo

Здравейте колеги!
Някой премахвал ли е софтуерно и физически дпф и катализатор на фокус 1.6тдци 109к.с.? Каква цена му е коствало всичко?
Моля, ако някой е извършвал тази процедура да каже как става махането физически (какъв заместител се слага на мястото на дпф+катал.). Мисля, че и двата са в един корпус, разположени пред двигателя, под турбото? Дали се разрязва корпуса и след това пак се заварява или се слага заместваща тръба?
Също така ме интересува каква цена са ви дали за катализатора при изкупуването?
Благодаря предварително!
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

bronc

Изтърбуши ДПФ и катализаторите и после си свържи една тръба от ауспуха към купето и си дишай прекрасните газове, които ще бълваш.

envo

Цитат на: bronc в 14 Август 2019 11:51:22
Изтърбуши ДПФ и катализаторите и после си свържи една тръба от ауспуха към купето и си дишай прекрасните газове, които ще бълваш.
Ти акъл не ми давай!

Pyrhel

Често се слага права тръба на мястото и на 2те. Дизелът става леко доловимо по-шумен с нея и според мен няма смисъл от гърнета при положение, че имаш крайно.
Цената на катализатора зависи за коя държава е произведен и се дава спрямо номера му.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

envo

Често практикуват по следния начин: разрязват корпуса и вадят дпф филтъра и катализатора и заваряват разрязаната част.
Ще проверя тези дни за номера върху корпуса на катализатора.
За софтуерно премахване иначе искат 150 лв.
Отделно физическото премахване е според зависи от сервиза.
Предполагам, че ще стане малко по-шумна работата на ДВГ.
Повече ме притеснява какво ще е влиянието върху турбокомпресора, тъй като катализатора и дпф-а са веднага след него.

Pyrhel

Освен да се зарадва - нищо друго от турбото.
Определено не бих предпочел да се заварява тръба вътре. Бих предпочел да личи, че са премахнати, за да нямам проблеми с евентуални кражби и кофти заварки м/у различни метали (фланците).
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sasko12345

Моя е изтърбушен и вътре няма нищо ама незнам имам ли дпф не съм забелязал да влизат кабели в катализатора. Тая кола тръгна след изтърбушването и почистване на всички колектори, егр и така натам.