Счупен лагер на полуоска Форд Фокус 2017

Започната от martiiito, 19 Юни 2019 20:34:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

martiiito

Привет!
Моля някой от колегите да ми разясни тук как е възможно на автомобил, който е на 36000 км да му се счупи вътрешния лагер на полуоската - дясната. При положение, че карам автомобила си само по хубави пътища, не въртя гуми и автомобила не е имал катастрофи за тези 36к км. Автомобилът е Форд Фокус 1,5 тдци 2017, комби.
Благодаря за отделеното внимание!

Pyrhel

Как - лайняно качество или производствен дефект.
Нали затова му е гаранцията :P
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

iwo_19

Alexi

е чакай де ,той не е почнал с проблемите :))

saggy

Какви са симптомите? Ще го сменят ли гаранционно?

ivchotr

На чисто ново Сузуки Гранд Витара му се беше скършила надлъжна щанга на задното окачване. Шупла. Никой не е застрахован от подобни проблеми. Още повече с това изнесено производство в знайни и незнайни фабрики из цял свят. Контролът на качеството би трябвало да е един и същ навсякъде, ама дали е така на практика?

martiiito

Цитат на: saggy в 20 Юни 2019 18:26:00
Какви са симптомите? Ще го сменят ли гаранционно?
Да, оставих я в сервиза в едно село, ще я сменят гаранционно... дадоха ми един чисто нов голф да търкалям докато ми я поправят... няма да си купя никога голф с 1.0 двг това адски не върви.. че и автомат
Между другото смених няколко сервиза тук в Триер, Германия и в Люксембург, където всички ми казаха, че проблема с чукането при подаване и отнемане на газ-та идва само от тампона на скоростната кутия и това било нормално... глупости...
Затова отидох в селския сервиз в едно градче Морбах, където след 1-часово каране и търсене намериха проблема вътрешния лагер на дясната полуоска. На мен ми е известно, че такива луфтове ги има, ама чак такъв и с такъв звук при газ и без си е направо странно.
Благодаря все пак за отзовалите се с мнения. Изглежда е възможно вече всичко на автомобили с части от целия свят...
Поздрави!

Ozzie

Цитат на: martiiito в 20 Юни 2019 22:29:47
... оставих я в сервиза в едно село, ще я сменят гаранционно...
Това в България едва ли ще се случи в близките 100 години. Нашите не признават гаранция, ако не смениш маслото в оторизирания сервиз на представителството, камо ли за такива ремонти.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

martiiito

Цитат на: Ozzie в 20 Юни 2019 23:01:03
Това в България едва ли ще се случи в близките 100 години. Нашите не признават гаранция, ако не смениш маслото в оторизирания сервиз на представителството, камо ли за такива ремонти.
Не признават бате, щото съда не работи, ако работеше нормално винаги можеш да ги осъдиш дори и затова, че дишат...
Автомобила ми е готов в крайна сметка всичко по гаранция мина, и безплатно, дотолкова колкото да се надяваме, че полската както видях полуоска ще се окаже читава и чукането, когато сменям скорости ще изчезне. Ще бръмча един месец /все пак и до Бургас ще ходя с нея през Юли/ и да се надяваме не се обажда за този трип от 5к км и занапред, докато не сбера пари за по-нова и по-скъпа чимуга...
Поздрави!

iwo_19

Колко  по-нова от 2017 и колко по-скъпа ? по-скъпите не се чупят , а ? Така и не каза от магазина ли е  или от ръка , защото тези 36 000 км , ако  не  е от магазина , може да  са и 136 000 ....

Alexi

гаранционна 2 годишна кола върната от 136к на 36 - това дори в БГ не е възможно .. за ДЕ да не говорим .. колегата е имал лош късмет ,новите коли бих казал че са доста надеждни като взимам за база Дачия  - възможно най евтина кола ,до около 150-180к не се пипа нищо освен някоя биалетка - тампон

iwo_19

Мой приятел пък си купи Дачия от магазина и на 80 000 км я продаде и каза , че по-голям боклук през живота си не  е карал / на 66 г , цял живот шофьор/.
Няма да  се обяснявам тука как се продават коли върнати от лизинг. Караш 2 години , навърташ 250 000 км , връщаш я  за 12 000 лв я оценяват и веднага  я правят в ОТОРИЗИРАНИЯ  сервиз на 30 000 и търсят късметлията. Мога да го кажа за 3 коли различна марка, но не във форума , че ще стане бой. Мога да  кажа дори  и коли в Русе с регистрационния номер , които са били тотал-щета по пълно каско , но сега нови собственици им се радват ....
Във един друг форум  в раздела "кога си сменяте маслото " , един колега беше написал - всяка събота - сещайте се за какво иде реч ....

martiiito

Цитат на: iwo_19 в 22 Юни 2019 22:28:25
Колко  по-нова от 2017 и колко по-скъпа ? по-скъпите не се чупят , а ? Така и не каза от магазина ли е  или от ръка , защото тези 36 000 км , ако  не  е от магазина , може да  са и 136 000 ....
Колега, спал си накриво снощи с тия 136000 км май, тва да не ти е Хасково пристанището Али автокъщата дето продава морги от цял свят... Дай по-конкретно... :D

martiiito

Здравейте! История с продължение... най-ги обичам тия... (tooth)
Днес отново към сервиза, тъй като чукането остана... както спомена един колега от форума, май ще се насоча и аз към късата полуоска също.
Ще пиша като имам резултат.
Поздрави!