Мигаща лампа за подгряване на свещ преди запалване

Започната от petarivanov, 15 Юни 2019 11:22:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

petarivanov

Здравейте,

ОТ 2 дена имам проблеми с паленето и не мога да разбера дали е акумулатора или някакъв друг проблем. Подгрявам колата стандартно, чакам да изгасне лапмата за подгряване на свещите и се опитвам да запаля. Върти и се мъчи, но не става. След това въпросната лампа започва да премигва. Ако ми дадат ток, колата пали от раз и не свети лампата на акумулатора. Най-вероятно акумулаторът ми е приключил, но исках да попитам тук, за да съм сигурен преди да купя нов. Какво мислите вие?

Благодаря и поздрави!

chokolino771

Коя лампа колега , на акумулатора или за подгряването ? Ако е втората ЛОШО и не е акумулатор .

Запрян Б.

Цитат на: petarivanov в 15 Юни 2019 11:22:46
Здравейте,

ОТ 2 дена имам проблеми с паленето и не мога да разбера дали е акумулатора или някакъв друг проблем. Подгрявам колата стандартно, чакам да изгасне лапмата за подгряване на свещите и се опитвам да запаля. Върти и се мъчи, но не става. След това въпросната лампа започва да премигва. Ако ми дадат ток, колата пали от раз и не свети лампата на акумулатора. Най-вероятно акумулаторът ми е приключил, но исках да попитам тук, за да съм сигурен преди да купя нов. Какво мислите вие?

Благодаря и поздрави!

Помоли да ти услужат със здрав акумулатор и ако с него няма признаци то значи е от него. Замерете и алтернатора дали зарежда ! Ако ли не, то тогава се почва с по-сложните операции. Успех !

Пламен Пенков

Лампата за подгрева обикновено не е от акумулатор,по скоро е проблем с горивната система.

Pyrhel

Тая лампа започва да мига, когато подържиш на стартер няколко секунди и не запали, независимо от причината. Варианти - бол, дано имаш късмет и да е от акумулатора...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

bronc

А що не видиш в книжката на колата. Там обикновено ги пише тези работи ::) Иначе на предишната ми кола, това беше знак за изгоряла подгревна свещ/проблем с управлението на подгрева.

V.Buzev

Цитат на: bronc в 19 Юни 2019 11:13:07
А що не видиш в книжката на колата. Там обикновено ги пише тези работи ::) Иначе на предишната ми кола, това беше знак за изгоряла подгревна свещ/проблем с управлението на подгрева.

При мондео не е така. Тази лампа свети за всичко друго, но не и за изгоряла свещ :).
Най-вероятно акумулатора е дал фира, подмени го с нов.

Petrov

Имам идентичен проблем с Мондео мк3, TDCI 130кс. Акумулатора е на 2000км.
Набързо - колата си върви нормално, но се случва 3-4 пъти да не мога да я запаля. Ситуация: спирам да заредя гориво, плащам, качвам се на колата и не пали. Случвало се и у дома и пред работата ми. Може да запали след няколко минути, може да е и след няколко часа. Когато не иска да запали мига лампата за подгряващите свещи и в този момент колата не може да се прочете от диагностиката.
Какво обаче забелязах. Понеже винаги като паля въртя ключа и изчаквам за загаснат всички лампи, винаги като не мога да запаля тази лампа за подгрева си мига преди да е завъртял стартера. Мисля, че в същия момент чувам някакво слабо жужене като зумер или може би реле, което като няма проблем не се чува.
Карах колата на сервиз, диагностиката не показва никакви грешки, провериха ми ел инсталацията и не откриха проблем, но явно нещо убягва.
Ще съм благодарен за всякакви идеи и помощ!

Pyrhel

Коя година е мк3-то, ако е преди фейса - имат отделен модул за управление на инжекторите и звучи като той да прави номера.

Мишо

Моята кола е след фейслифта и на диагностиката ми излиза ICU (injector control unit) като отделен модул.

Pyrhel

Всяка шано диагностика със своите особености - дали ги вижда като два, дали PCM го нарича ICU... :)
Обзалагам се, че на 2.2-то нямаш отделен модул за инжекторите.

Petrov

Цитат на: Pyrhel в 15 Август 2019 16:34:41
Коя година е мк3-то, ако е преди фейса - имат отделен модул за управление на инжекторите и звучи като той да прави номера.
Фейслифтова е - 2005 година.

Мишо

Цитат на: Pyrhel в 16 Август 2019 11:04:44
Всяка шано диагностика със своите особености - дали ги вижда като два, дали PCM го нарича ICU... :)
Обзалагам се, че на 2.2-то нямаш отделен модул за инжекторите.

Гледам колата с Форскан (вярно, не е IDS), но ми открива към 13 модула мисля, че бяха. PCM и ICU ми ги дава като два отделни модула човече, отделно данните които мога да гледам са различни в двата модула.