Бучене като 500 коня на нов-стар фокус МК2 2009 2.0 дуратек

Започната от nosferatu, 15 Февруари 2019 10:06:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nosferatu

Здравейте, от няколко дни сме собственици на един Форд Фокус 2009 2,0 Дуратек. Количката е страхотна.Върви много добре и е пъргава.
Искам да попитам дали има и някой друг със същия проблем и ако го е решил да удари едно рамо.
При студен двигател цялото табло вибрира, все едно ще изхвърчи всеки момент, докато не позагрее.После изчезва.
И има едно страхотно бучене, все едно колата е 500 коня. Бучи все едно сте си отворили леко някой прозорец. Колата е  с газова БРЦ. Притеснява ме това бучене. Всички които са гледали колата , казват , че това бучене е нормално,но не съм съгласен с тях. Ако някой е имал този проблем, моля ви да помогнете.

ADiDimitrov

Дай повече подробности бучи на празен ход, в движение, при ускорение, на определени обороти? Това че ти трака таблото студена най вероятно е от неравномерен празен ход! Почисти си дросела като начало!

G_o_c_e_v

Предполагам, че хидравличния тампон е свършил. Яриса ми е така, студена бучи в купето, като се стопли тампона и нещата притихват, но не изчезват на 100%
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

nosferatu

Колата бучи постоянно. Дори загрята.Всички ми казват ,че е ок, но това не ми харесва.

nosferatu

Днес покарахме колата извънградско. Пробвах и при бензин и на газ, все така бучи. На 120 вътре през музиката се чува. Все едно минава голямо количество въздух през двигателя. Знам, че фордовете не се славят с голямо обезшумяване, но надали толкова много да бучи този двигател.  За дрънкането на пластмаси в момента в който колата загрее, изчезват.

Ilian Petrov

Провери си и трите тампона. Един горе до казанчето за антифриза, а другите два  са отдолу.

nosferatu

Здравейте, открихме проблема с бученето. Оказа се горен тампон на двигателя. Оправихме го и сега колата е като пушка. Сега съм чуденка, защото е време за нови гуми. Гледам, че оригинално колата и дават 15 цола, но ние я купихме на 16 цола. Ако я сваля на 15, по-комфортно ли ще вози или няма голяма разлика с 16 цола. Мисля да купя 205/55/16 Дебица за лятото. Някой има ли няблюдения или друг вид гума до 100 лв.

Ozzie

Цитат на: nosferatu в 10 Април 2019 16:54:36Някой има ли няблюдения или друг вид гума до 100 лв.
Аз съм си харесал MAXXIS ME3. По евроетикет са 69 децибела и клас В при спиране на мокро и икономия на гориво. Последното обаче май важеше само за тези със скоростен индекс до 190 км/ч.
Последно ги гледах на ~ 95 лв. бройката за 205/55 - 16
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

пусни си нова тема за гумите или пиши в голямата тема

G_o_c_e_v

Цитат на: nosferatu в 10 Април 2019 16:54:36
...Оказа се горен тампон на двигателя...
Горен от към скоростната или масления смени и каква марка взе?
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ekstremniat

Цитат на: nosferatu в 10 Април 2019 16:54:36
Здравейте, открихме проблема с бученето. Оказа се горен тампон на двигателя. Оправихме го и сега колата е като пушка. Сега съм чуденка, защото е време за нови гуми. Гледам, че оригинално колата и дават 15 цола, но ние я купихме на 16 цола. Ако я сваля на 15, по-комфортно ли ще вози или няма голяма разлика с 16 цола. Мисля да купя 205/55/16 Дебица за лятото. Някой има ли няблюдения или друг вид гума до 100 лв.

15ка няма да влезне заради голямите спирачни дискове отпред.Само малките мотори са с 15ка.За гуми мога да съдействам с отстъпка от Диана и Примекс.Аз лично карам с Унироял Рейнспорт 3 205 55 16 и съм предоволен от поведението на тази гума