Focus MK3 2014 съединител проблем.

Започната от Everio, 12 Март 2019 16:59:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Everio

Колеги закупих го миналата година от МП върнат лизингов 80 000км .Проблема със съединителя е следния:
Градско никакви грижи на магистрала 6 предвака грубо като мина над 50км без да ползвам съединителя и ми потрябва, натискам супер мек е изключвам без проблем от скорост махам си крака от него връща се 5см (до половината) и седи. Връщам го с подвигане натискам 5/6 пъти и се оправя вкарвам предавка махам си крака връща се. И така до след малко пак забива. Влизам градско почвам да го позлвам оправя се след десето натискане.
Може ли да е помпа съединител за друго не се сещам. Той е само с горна помпа.
Април месец съм за масла и филтри ще разкажа и в МП ама все пак ако някой има идей.

Alexi

няма как да е само с горна помпа ,долу какво движи притискателя .. почни с горна помпа ако не се оправи значи си изтеглил късата клечка и ще се маха кутия

sinnerman

Аз имах същия проблем преди време. Оказа се горна помпа на съединител. Нищо страшно. Смени я и я обезвъздуши добре. Покарай 5-6 дни и пак я обезвъздуши.

Everio

Развитието е следното:
Вчера взех колата от МП, Април месец трябваше да сменям масла и филтри но да не хода по два пъти вчера всичко.
Оказа се че по план на 5г се сменя и спирачна течност.Съединителя тотално си "припадна" и на градско каране.
Казаха, че са сменили спирачна течност обезвъздушили два пъти няма загуба или теч никъде и около помпата няма капка.
Сега работи добре и вчера като я взех и сега си е супер.Но аз и тях ги питам как така постепенно на извънградско после и градско пропадна.А са го оправили само с обезвъздушаване!? От къде е влязъл въздух в системата!? Не можаха да ми одговорят.
Но това било първа стъпка и в случая засега се оправи.Но ако пак "припадне" вече била горната помпа 100%.

sinnerman

Помпата не тече, когато се прецака. Не създава налягане. Готви се да ги посетиш скоро. Ако си в гаранция, настоявай да ти я сменят. Над 200 лв е ОЕМ помпата.

Everio

Само не ми е ясно как сега са я подкарали да работи с едното обезвъздушаване...

stefato

Цитат на: Everio в 15 Март 2019 08:01:48
Развитието е следното:
Вчера взех колата от МП, Април месец трябваше да сменям масла и филтри но да не хода по два пъти вчера всичко.
Оказа се че по план на 5г се сменя и спирачна течност.Съединителя тотално си "припадна" и на градско каране.
Казаха, че са сменили спирачна течност обезвъздушили два пъти няма загуба или теч никъде и около помпата няма капка.
Сега работи добре и вчера като я взех и сега си е супер.Но аз и тях ги питам как така постепенно на извънградско после и градско пропадна.А са го оправили само с обезвъздушаване!? От къде е влязъл въздух в системата!? Не можаха да ми одговорят.
Но това било първа стъпка и в случая засега се оправи.Но ако пак "припадне" вече била горната помпа 100%.

Освен на извънградско каране, "припадането" на съединителя ще се появи и при много студено време. На -10 да речем, ако натиснеш съединителя до края, той ще "забрави" да се върне. Имах същия проблем. Горна помпа е, скоро ще сменя и съединителя. 
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

Everio

Айде и съединител нали само помпата  (rofl)

zloster

Цитат на: Everio в 15 Март 2019 08:01:48
Колега,
провери си сервизното разписание за твоята кола тук: http://www.etis.ford.com/fordservice/serviceScheduleView.do
Няма спирачна течност, на която някой да дава 5! (пет) години експлоатационен срок. Масовото предписание е 2 години. Прикачам документа от ЕТИС (Etis) за твоя дизел. В раздела "Поддръжка в разширен период" ще видиш за спирачната течност "На всеки 2 години: Сменете - спирачната течност (раб.поз. 12 154 4)".

За избор на спирачна течност може да се ползва обобщаващата табличка в Оил-клуб.ру за спирачните течности и техните най-важни характеристики (температури на кипене - чиста и замърсена с вода, вискозитет на студено и при 100оC). Задължително проверявайте типа, който ви трябва (DOT4,DOT5.1 и т.н.):
https://www.oil-club.ru/forum/topic/27227-svodnaya-tablica-tormoznyh-zhidkostey/
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/

Everio

Ами явно е пропуснато (той го спомена) но сега се заглеждам и затова сега....[attach=1]

Alexi

мда но не е това проблема .. и 10г да я караш ,съединителя ти няма да пропада

Everio

Да това е ясно просто колегата е забелязал несъответствието :)
Но според мен е въпрос на дни да пропадне пак. Трябва да е имало причина а не просто изведнъж обезвъздушавеме и хоп това е било проблема.

Alexi

те не са я пипали ,99% .. помпата на съединителя се самообезвъздушава ,няма пробка за обезвъздушаване ( поне на мондеото ми беше така ) а спирачките са си на съвсем отделен кръг ..

Everio

Еми все пак трябва да са пипнали нещо за да работи адекватно в момента ::)

ivopolr

Цитат на: Everio в 15 Март 2019 13:13:48
Еми все пак трябва да са пипнали нещо за да работи адекватно в момента ::)
Не е задължилетно да са пипали нещо. При мен проблема също се проявява и то на моменти. Понякога държи педала надолу с месеци и изведнъж, от самосебе си, докато карам, се оправя. Няколко месеца е ок и послу пак пропадане и т.н. В паднало положение съединителя пак си работи коректно, вече не се връзвам да се нервя.

Everio

И месец по късно пак почна да потъва отново и се усеща след дълго каране по магистралата.Като напомпам се пооправя но до месец пак ще е долу.
Имам чувството,че като го ползвам и вкарва в системата въздух. Днес го огледах няма течове прожината е ок.
Изчетах доста неща в UK форума има си драма доста голяма.Има след смяната на горна и долна помпа пак проблеми. Било доста спезифично обезвуздушаването. Имало и сервизен бюлетин за смяна на маркуч след горната помпа. Но има и такива при който след замяна на горна помпа се оправят нещата.
Ще видя да запиша час утре за края на седмицата.

martiiito

Колега, гледам, че ползваш и сервиза в Стара Загора. Имаш ли някакви ъпдейти по темата със съединителя и смяната на спирачната течност, че и на мен ми предстои обслужване на 40к км на моята 1.5 тдци?
Благодаря!

Everio

Колата е била на фирма до преди аз да я купя и е въртяла София-Стара Загора.Затова е ползвала и сервиза Стара Загора.
Това оплакване,което съм описал е често срещано при МК3 1.6 при 1.5 май го изчистват.
Става дума за долна помпа на съединителя тя дефектирала (още незнам дали тече или е дефект) Това ми каза сервизния инженер на MП а не горна помпа.След подмяната 9 от 10 случая се оправяло.Имат си сервизен бюлетин и при задаване на проблем от клиент излиза препоръка какво да се прави.
От четвъртак е в МП- Младост в петък пристигнаха частите.
Тя струва 160лв което си е ок. Но колата е на 90к и той ми казва,че между 80 и 130к се сменя най често съединителя на тези екземпляри разбира се от стила на шофиране значението е голямо.
И като стигнат до там ме съветва да го сменя не да давам пари в близко бъдеще за труд отново пари.
Казах им да ми оставят стария да го погледна от любопитство.
Смяна комплект съединител,притискател и долна помпа с прилежащи още доста части (май и масло ск.кутия) + труд към 1200лв
Точната цифра ще я знам в понеделник като взема колата и въпросните "прилежащи части"

Everio

Сагата надявам се завърши.
Сменен е съединителя,притискател,легер съединител (долна помпа) и сумати болтове, гайки, гарнитура.... Всичко което е прилежащо към главните части.
Сега определно има усилие а преди натисках нещо дето нямаше никакво съпротивление и не се чувстваше така добре както сега.

S2N1

Дано няма повече драми! Къде го прави?

Everio

Цитат на: S2N1 в 18 Май 2019 12:48:07
Дано няма повече драми! Къде го прави?

Да дано няма,че то остана само горна помпа всичко друго е ново.

Мото Пфое Младост тя мойта лигла само там я карам и съм много доволен за труд ми везеха 178лв,което си е много добре за оторизиран сервиз.