Ford Focus 1.6 74kw 2011

Започната от Soura, 17 Декември 2016 10:19:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Soura

Не съм още. Можеш ли да предложиш къде в София газ? Alexi и чести да са се тая :)

Soura

Ново филтърче от ибей юк. След кратък пазърлък, понеже дойде в посмачкана кутия, ми излезе 80 лв с доставката при обявена 115 лв. :D (tooth)

Ivaylo.dimitrov

В Горна Баня има едни много кадърни момчета.5 години съм карал с тяхна газова....никъкви проблеми

sinnerman

Карай си на бензин и не се занимавай с газ, газаджий, рейки, дюзи, настройки и други подобни. Разхода на двигателя е приличен, поддръжката не е скъпа. Остава ти само да караш.

Tzekov

И аз бих посъветвал колегата да не се бави с газификацията. Сервиза в Горна Баня е наистина добър, предната ми кола бе газифицирана там и 5 години наистина никакви ядове. Водил съм там и колеги, те също са много доволни. Галаксито което карам в момента е газифицирано на друго място но и от тям за момента съм доволен. Внсъбота при един приятел пуснахме една диагностика на колата- няма грешки, върви много добре.

Ivaylo.dimitrov

Една единствена настройка за 5 години

gsto

Моето мнение е да си я караш на бензин.

Soura

Мерси на всички колеги за изказаните мнения  (notworthy) (fe)

didon80

Честито и от мен. Хубав е Фокуса, малкия данък, ако не смяташ да го продаваш скоро задължително слагай газ да не ти натоварва бюджета. Няма смисъл да плащаш за бензин при положение че на газ е двойно по изгодно.

Soura

Нови капачки на джантите :D 4$ от алиекспрес...ако скоро някой не си ги хареса аз ще ги сваля  :D

Soura

8) :D

Soura

За вярната си служба фокусчето получи награда нови джанти, както и греди с които да мъкне допълнителен товар, когато се налага.

Soura

За 2 г и два месеца изминахме 30 000 км и вече е на 65 000. Засега съм сменял само масла и филтри и в сервиз за друго не е влизал. Дано се държи така добре и за напред.

Soura

Скоро не съм писал в дневника. Юли месец сложих газов инжекцион с OBD на Romano в официалния им сервиз в София. Пичовете дават 150 000 км гаранция....Дано скоро не опра до нея.. За сега съм навъртял почти 15 хил км и съм повече от доволен. Не ми се е налагало да ходя за настройки и тн. Разхода се вдигна с 1-2 литра на 100, но не е проблем.. Все пак газта е левче.

Ilian Petrov

Напълно нормално е на газ да харчи повече.
А с 1.6 на бензин колко ти е средния разход?

Mondeicho

До 2 литра се преживяват, въпреки че масово се твърди как газовия инжекцион почти не давал разлика с бензина. Важното е да не ти прави проблеми, като цена пак ти излиза по-изгодно.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Ilian Petrov

При неправилна настройка и бедна смес, може и почти да няма разлика. Но и последствията ще са само въпрос на време. От физиката не може да се избяга. За пример на дуратек 2.0 от Форд дават среден разход на бензин 7.2, а на газ 9.3.

Soura

И аз бях чел, че разхода не се вдига, но в сервиза ми казаха, че е нормално 1-2 литра нагоре. Обикновенно не се усеща разлика във вървежа, но зависи и на каква газ ще попадна. В момента разхода ми на газ само софийско градско е 12-14 л.а на бензин беше 11 - 13л.Не карам бързо, но и не се опитвам да пестя гориво. Като цяло съм супер доволен от инвестицията. Трябваше по-рано да се реша.

Ozzie

Калориите в LPG-то са с около 1/3 по- малко от тези в бензина, та ако се търси мощността при LPG да е идентична с тази при бензин, логично е недостига на калории да се компенсира с повече гориво. :)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Mondeicho

Мощността се компенсира с джоба  (rofl)

Ilian Petrov

Цитат на: Soura в 02 Декември 2018 14:37:45
В момента разхода ми на газ само софийско градско е 12-14 л.а на бензин беше 11 - 13л.Не карам бързо, но и не се опитвам да пестя гориво.

Е'аси, то и 1.6 си харчи доволно...

Soura

При някои шофьори харчи по-малко. Един комшия има същия модел и мотор и твърди че му харчи 9-10..не знам, защо при мен почти никога не е падало на 10 а на 9 абсолютно никога хаха.

Soura

И комшо като мен твърди, че не кара по околовъстното (което си е извунградско и там с 80 ми харчи 6/100) а само по натоварени улици със светофари.

Ilian Petrov

Е с тоя разход и 1.6 си плаче за газ. Но не забравяй, че двигателя не е мислен за работа на газ. Сигурно си чел, че газта има по-висока т-ра на горене, клапани и т.н. Гледай дали на газ ти харчи повече от на бензин и то поне 20% повече. Така трябва да е и е по-добре за двигтеля. И проверка на клапаните на 30 хил. примерно, че ремонтите после са скъпи.

Soura

Пичове Фокусчето мина 90 к км. Всичко е 6. Слуша ме и не се чупи. Няма никакви ядове, нооо ми доскуча...взех да заглеждам мондеота 2 дизел 140 кс 320 нютона...определено кефа ще е повече (освен, когато ходя до майстор щото ако взема ще е дърто магаре макар и на реални до 150 к взето от БГ - такива гледам). Проблемите са няколко -1. ЖЕНАТА, 2. (Жената+ сега на газ ми е много изгодно граЦкото софийско, което ми е поне 60%, 3. НЕ МИ ТРЯБВА, ПОНЕЖЕ ФОКУСА ВЪРШИ РАБОТА ЗА МАЛКО ПАРИ И НЕ СЕ ЧУПИ...) НО ми омръзна...а от 140 нютона на 320 сигурно е голям кеф :) от време на време излизат оферти за мондео хечбек 2008-2010  от БГ на добри пари до към 130 000 от мото пфое...Дали си заслужават? Решение - правя второ чаве и фокуса отнеснята...или рискувам семейното щастие...:) ?!Моля за съвет колегите фордаджии !

Mondeicho

Най-доброто решение излиза по-скъпо естествено, ако и жената я кара колата, взимаш още една за теб и готово. Иначе няма база за сравнение особено между тези два автомобила, единствения плюс за фокуса е газта.  Преди дни карах на един приятел екобууста, 1.0, 100 к.с, ами спънат кон е отвсякъде като го сравня с моя дъртофелник  (rofl), това малко извън темата стана...
Другото е, че твоя не ти създава проблеми, което е много важно защото не знаеш на какво ще попаднеш. Аз лично бих сменил колата, все пак екстрите и по-голямата кола са ми приоритет ???

Alexi

Цитат на: Ozzie в 02 Декември 2018 15:07:25
Калориите в LPG-то са с около 1/3 по- малко от тези в бензина, та ако се търси мощността при LPG да е идентична с тази при бензин, логично е недостига на калории да се компенсира с повече гориво. :)
масова грешка в разсъжденията е това .. газта е с по малко калории - факт .. но не може да се компенсира това по никакъв начин ... повече гориво означава и повече въздух инак няма полза и няма повече мощност ,а въздух няма откъде да се вземе в повече .. т.е. на газ имате постоянно по ниска мощност а "не се усеща" тогава ,когато не ползвате максимума от тая мощност и е все тая ( примерно не карате на 4500-5500 оборота постоянно )

Soura

Жената не кара за съжаление... Карам 70-30 в полза на градското и 100 к.с. са достатъчни..100 км софийско ги минавам с около 12 лв.. На нафта сигурно ще ми е към 22 лв... Общо взето няма логика да сменям колата. Единственото е че ми омръзна, а нали кеф цена нямал..

Mondeicho

Толкова около 10/100 дават някъде. В най-добрия случай 8-8.5 което пак е около 18-19 лв. Така, че си карай твоята и не го мисли  :'(

Ilian Petrov

И аз мисля, че ще се вкараш в излишни филми :)
Или пък потърси някоя запазена 2.0 на газ, доста по-пъргава ще е ;)