Обороти на празен ход и трудно палене | Форд Мондео МК3 2.0 газ/бензин

Започната от Balygata, 18 Октомври 2018 22:28:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Balygata

Здравейте колеги.

На скоро се сдобих с Мондеото, страхотна кола е. Внос от Германия, преди да я вземе собственика преди мен не е била карана на газ.

За съжаление се случват две много странни неща с нея.

Сутринта при първото палене на колата ѝ падат оборотите веднага щом запали и изгасва. След като повторно я запаля този 'феномен' изчезва и си пали нормално.  Попитах стария ѝ собственик за този проблем, а той ме посъветва като запаля малко да я форсирам да си задържи оборотите и това е. Въпроса ми е някой от вас сблъсквал ли са е с подобен проблем и какво бихте ме посъветвали?

Другото е когато колата се движи, но на празен ход оборотите ѝ играят м/у 950 - 1100. В момента в който спра това изчезва. Включа ли на скорост изчезва. Карам ли изключил от скорост играят оборотите.

По колата са сменяни масла, филтри (горивен и маслен), водена е на диагностика, от която нищо не излезе. Да уточня, че не съм я водил във форд център на диагностика. Посъветваха ме да видя свещите в какво състояние са.

Моля помогнете ако не с нещо поне със съвет.

Благодаря ви предварително.

ivchotr

Почистване на тръбата след дросела на първо време. До блясък. Ако има стъпков мотор (някои му казват ел.клапан за празния ход), почисти и него. Ако не се оправи, ще даваме и други препоръки ^-^

Bizu

Колега, имах същия проблем. Оказа се един спукан маркуч между двигателя и всмукателния колектор, от който системата смучеше въздух. Заедно с маркуча смених и една клапа.

(link)

ivchotr

Инжекционът би трябвало да компенсира допълнителния въздух от такива спуквания по маркучите.

Bizu