Focus mk3 ниво на горивото

Започната от bronc, 12 Септември 2018 09:31:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bronc

Прави ми впечатление, че стрелката за нивото на горивото не отчита много коректно. Пада доста бързо до 1/4, задържа се там повече време и после пак започва да пада, но вече по-бавно. Освен това, карах на резерва докато показваше, че ми остават 60км (на извънградско каране с 6/100 разход), при което заредих догоре и влязоха само 44 литра, което би означавало, че са ми останали 11 литра или към 150км, а не 60км. Попаднах на този TSB: http://www.underhoodservice.com/ford-focus-fuel-gauge/ Някой да е забелязал нещо подобно?

exclusiveremix

Мога да изпиша много по темата.4 форда са минали и някой все още се карат в семейството ни.МК 6,5 1,4 дизела пълниш догоре докато почне да прелива,стрелката изобщо не мърда надолу първите 110-120 км.Същото се повтаря и при МК 7,5 1,5 дизела и моя фокус МК3,5 1,0 Еко.Точно на фокуса всяко едно деление на горивото отговаря точно на 12.5 литра гориво.С едно деление при нормално каране(среден разход 5,4л/100км при средна скорост между 40 и 50 км) изминавам 250 км.След минаването на тея 110-120 км, стрелката се движи "нормално" надолу както и при другите ни фордове.Не съм забелязал да забива примерно на средата и впоследствие бързо да се изразходва.

За резервата...трябва да прегледам снимките,но ако не се лъжа при 70 км оставащи на борд. компа,успях да набутам около 45 литра при същия среден разход.Отделно и самия борд.комп при мене лъже с 0,3 грама на 100 км.Отчита по-малко.На два пъти си я зареждах сам на една и съща бензиностанция и колонка.
Същия номер и на фиестата МК6,5 с резервата.При среден разход 5,0 и оставащи 14км по борд.Комп аз успях да набутам 40 литра при резервоар 44 литра мерен многократно от нас с туби.
За МК 7,5 все още нямам много опит и не мога да дам точни обяснения.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White