Как да възстановим водонепроницаемоста на фара

Започната от доницети, 27 Август 2018 00:18:22

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

доницети

Счупени са ми закопчалките на фаровете и стъклото се разместваше от вибрациите, в следствие на което пък при силен дъжд или на автомивка, вътре почваше да влиза водица. Знам, че много хора ще кажат " Много по-лесно е да си залепиш стъклото с лепило!", но аз предпочетох да мога да си отварям фара и да си го почиствам (или да го направя тип ангелски очи например) по всяко едно време. За това измислих как да закопчая стъклото.
[attach=1]
За целта намерих подходящи скобички от корпус на парно за кола (не знам за каква- от моргата ми събраха от тук, от там) и ги подрязах от едната страна, за да се изострят и да се забият в пластмасата на стъклото, т.е. премахнах едната завъртулка на Омегата.
[attach=2]
С червена линия съм показал къде режа (в интерес на истината ги изпилих на шмиргел).
Освен това залепих на стъклото D уплътнениe от микропореста гума с подходящ размер, вместо оригиналните гумени, които се разпаднаха преди време. Уплътнението е като това дето го продават за врати и прозорци, но това е черно. Купих го от фирма Микромакс- отидох да търся гумено/силиконово, но цената беше убийствена, а това беше нещо около 1лв/1м.

Надявам се да бъда полезен на някой. :-)

V.Buzev

Чудесно, а само тая скоба ли ползваш? Стъклото не си го лепил до колкото разбирам. На хечбека също се е отлепило едното и при мивка влиза влага. За сега го лекувам като съм махнал тапата на габаритната светлина, ама ще трябва да го лепна с нещо :(. Също и уплътнението ми се скъса и май откакто него го няма стават тия гадости с влагата.

доницети

Не, не съм го лепил до колкото не съм ползвал лепило, а намерих уплътнител като оригиналния- нещо като маджун или болкит, който се разтегля и отлепя (особено при нагряване). Тъй като беше последна бройка с изтекъл срок и не бяха сигурни, че въобще ще стане, ми го дадоха без пари- оставих им 2 лева да се почерпят и не сбърках.
Разбира се поставих по няколко скоби на фар в зависимост от пораженията по тях. А от както сложих и гуменото уплътнение е още по-добре- почти като оригинално, но за много по-малко пари.
И да поясня, ако не е съвсем ясно- изрязаната страна на скобата се поставя от към стъклото.
Вчера научих, че един колега си е поръчал от Китай и монтирал лупи на рефлекторите и се замислям и аз да го направя, особено като се има в предвид, че вече година карам с ксенон и съм страшно доволен. Ако бях ги залепил истински, сега нямаше да се чудя  :D

V.Buzev

Слагай лупи - няма да сбъркаш. Има доста колеги направили тази интервенция. Ако стъклата на фара не са пожълтели и надрани ще установиш че след монтиране на лупата имаш фарове.
Това ксенон на рефлекторен фар не го разбирам :(.

ivchotr

Цитат на: V.Buzev в 03 Септември 2018 16:30:21

Това ксенон на рефлекторен фар не го разбирам :(.

Тези ги благославям всеки път, когато се разминавам с тях. Може и колегата да е отнесъл някоя благословия.

доницети

Просто не знаех, че се продават такива универсални лупи когато си купувах ксенона. Постарал съм се да не заслепявам другите и ги накланям толкова по-надолу колкото по-натоварена е колата. Когато съм сам са на 2~3. И според мен не са чак толкова заслепяващи, защото мноого рядко има мигащи насреща и то май когато са на върха на някой хълм, а аз идвам от долу. За сметка на това има много автомобили, които веднага разбираш къде са удряни защото единия фар свети в небесата.

Mondeicho

Опрделено зависи от рефлектора, но като цяло си заслепяват. Бях слагал на една Корсичка и не заслепяваха. Тези с нерегулираните фарове и мен много ме дразнят, добре че като са отзад имам фолио и затъмняващо се огледало  (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

V.Buzev

Както ми е надрано челното стъкло, като дойде някой с ксенон на рефлекоторен фар насреща направо спирам да карам :(.

ivchotr

Някои фарове бият в небето не заради регулировка или удар, ами заради криви балони на крушките. На някои марки произведенията от 3 бр. две са с криви балони. Слагаш такава крушка във фара и колата става кривогледа :D

Mondeicho

Цитат на: V.Buzev в 05 Септември 2018 16:43:07
Както ми е надрано челното стъкло, като дойде някой с ксенон на рефлекоторен фар насреща направо спирам да карам :(.
Сменявай челното стъкло значи  (rofl)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.