Android и Convers+

Започната от imitev, 05 Август 2018 21:53:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

imitev

Някой слагал ли е андроидска навигация на Мондео МК4 2010 (преди фейслифта) да препоръча модел, който има връзка с конверс+ (да показва мегахерците на радиото, CD поне)

jo_jo

не ги показва (всичко изчезва), единствено работят копчетата на волана (моите даже са разменени, предишна със следваща)

imitev

На предното ми мондео дисплеят беше малък и там не ме бъркаше че не показва нищо. Бутоните работеха всичко беше ОК. Но го смених и новото е с конверс+.  Виждал съм видеа че има модели, които имат базова поддръжка на конверса...

choko66

И мен ме интересува този въпрос, че искам да сменя сонито с мултимедия/андроид (моята е фейслифтова ако има значение). Ако някой е сменял да каже какво става с колата така да се каже :)!

VKNikov

Аз си сложих андроид радио на мястото на фабричното Сони. За момента съм доволен. Може да се контролира радиото от бутоните на волана, Convers+ показва станциите, за момента са ми обърнати бутоните за смяна, дясното вместо напред, движи станциите назад и обратно. Това доколкото се разрових и успях да установя се оправя ако имаш задна камера, ако не трябва да режеш жицта за задната камера. Моят форд има и гласови команди, те разбира се вече не работят. Фабричният блутут все още се вижда, може да се кънектваш към колата, да разглеждаш контактите от колата, но разговорите, разбираемо, не работят. Това вече става отделно чрез новото радио. Не съм пробвал бутоните за приемане/прекъсване на разговор от лосчето дали работят.

При слагането на новото радио се наложи да се изреже малко от конзолата в дъното, тъй като кабелите за GPS и WIFI антените опират. Отделно старото радио се оказа с два кабела с факра букси за антената, а новото е с DIN. Все още не съм му намерил такъв двоен преходник и съм вързал само единия кабел. Като си взема камера за задно виждане и предна камера ще връзвам пак.

Моето радио го взех от Амазон УК, модел на Pumpkin с Андроид 9 и приличен хардуер - 8 ядрен процесор, 4ГБ рам и 32ГБ ром. Тук цените са изключително завишени.

Това е което се сещам за момента. Ако някой се интересува от нещо конкретно да пита.