Гори бушон на предните чистачки на Фокус 1 2003 година.

Започната от npyah, 13 Януари 2018 08:47:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

npyah

Здравейте Колеги.
Пребирайки се  от работа ми умряха предните чистачки .
Като тръгнах са сменям бушона видях че е сложен 40 амперов който е изгорял явно е давал проблеми и преди това.Фабрично бушона като проверих трябва да е 20 ампера жълт.Смених го и  като пуснах чистачките бушона изгоря. Идеи къде може да е проблема.

G_o_c_e_v

При мотора на чистачките може да е. На мен също ми се е случвало и се оказа при пистите, където са пластините за прекъснатия интервал. Под една пластмаса май се намираха. При мен се беше стопила пластмасата преди пистата и точно не знам какво се случваше. Затопих с поялник и закарах материал да попълня дупката и се оправи.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

npyah

Тези писти се намират на мотора на чистачките, така ли?

Mondeicho

Най-вероятно нещо товари моторчето и оттам ти гори бушона както е предположил колегата. Ако не си много в час го закарай на някой ел.техник той да диагностицира проблема. Но щом и новия бушон е изгорял има причина за това.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

locke

Рамената на чистачките, дето са под пластмасовата кора клеясват, замръзват в студа, зацапват се. Пускаш чистачките и бушона гори за да предпази моторчето и инсталацията. Тази кора почти винаги е отлепена от стъклото и влиза вода, кал, листа и всякаква гняс и няма изчистване. Поредната тъпотия на форд, ама гледам че в следващите модели са се усетили.

За начало напръскай доколкото можеш да достигнеш с вд40 или подобна смазка или ги разглоби и го направи. За разглабянето трябва специален инструмент, който не знам как се казва и може да се наложи да идеш на сервиз. Нека там да ти замерят напрежението на мястото на бушона за да си сигурен, че е ок моторчето.
Има малък вариант проблема да ти е в лоста на чистачките, което пък би било най-добре.

Също така никога не си купувай от онези бушони в комплект, продавани по бензиностанции и хипермаркети и така нататък. Отиди в ауто плюс в хаджи димитър и си вземи необходимите резервни бушони на бош

Mondeicho

За бушоните съм напълно съгласен, аз бях взимал така от тези по 2 лв. 10 бр и ми се стопяваха. Сложих оригинален и не съм имал повече проблеми. Затова от морга си взех шепа бушони и релета и сега когато ми потрябват си ги ползвам.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

yumyum

Само да добавя вд40 не се води смазка,по добре с него да се зачистят движещите елементи и след това с бяла грес или силиконова смазка.Иначе не знам колко са го оправили това с отлепената пластмаса от стъклото ама при мене също не седи правилно.

ivchotr

Пластмасата на моя я хванах с едни черни видии и заспа.

Иначе, за да гори бушонът, явно някъде нещо окъсява. Моторчетата държат на натоварване, едва ли е от замръзнали рамена. Не, че е невъзможно, ама е малко вероятно.

locke

Цитат на: ivchotr в 14 Януари 2018 11:22:49
Пластмасата на моя я хванах с едни черни видии и заспа.

Иначе, за да гори бушонът, явно някъде нещо окъсява. Моторчетата държат на натоварване, едва ли е от замръзнали рамена. Не, че е невъзможно, ама е малко вероятно.

В руския форум има теми и ръководства как да се захванат с видии корите, също за залепване на кората с хидро лента. За да е сигурно дали от клеясване или от друго гори бушона е добре да се потърси и второ мнение от квалифициран монтьор.

Става и със силиконова, бяла грес вместо вд-то.
За това, че са го оправили съдя по един фокус около 2010, на който стоеше перфектно кората, но не изключвам и проблемни да има

npyah

В крайна сметка се оказа разкопчана пластмаса на двигателя на чистачките.Затова пистите които са 3 дават на късо .Въртейки се не се движат по правилна траектория.Пластмасата се закопчава на три пъпки
.Като я закопчах всичко се оправи.Нямам идея защо се е откарала.По принцип държи здраво.

locke

Цитат на: npyah в 18 Февруари 2018 16:41:50
В крайна сметка се оказа разкопчана пластмаса на двигателя на чистачките.Затова пистите които са 3 дават на късо .Въртейки се не се движат по правилна траектория.Пластмасата се закопчава на три пъпки
.Като я закопчах всичко се оправи.Нямам идея защо се е откарала.По принцип държи здраво.

Радвам се че е било нещо малко при теб. Това ли имаш предвид

Също да те питам лесно ли свали моторчето, само гаечни ключове и тресчотка ли трябва за вадене на чистачките, че в сервиза гледах един специален инструмент, с който издърпват рамената на чистачките нагоре?

ivchotr

За моите рамена, тези които са над кората, си купувах скоби за вадене на лагери. Иначе механизмът отдолу се вади лесно.

На колегата по моторчето явно някой е човъркал и преди това, щото този изолирбанд не ми се вижда много заводски...

npyah

Ето тези щипки бяха разкопчани.
Лесно се сваля.

locke

Цитат на: npyah в 19 Февруари 2018 13:38:20
Ето тези щипки бяха разкопчани.
Лесно се сваля.

А това пък е моето моторче. И то има лепенка тиксо, значи ли че е отваряно? Иначе щипките, за които говори колегата са закопчани при мен. Възможно ли е моторчето да се замери с мултицет за да се разбере в него ли е проблемът?