Търся тенекеджия и майстор

Започната от Svetoslav_92, 05 Ноември 2017 18:00:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Svetoslav_92

Здравейте. Имам Форд фиеста '91 GFJ 1.4
Карах го и се надявах така още годинка,две докато събера за нещо друго,но съединителя му замина и го смених. В тоя ден реших,че с нов съединител не мога да я захвърля след време и по-добре да я стегна.

Ето лист със това,което трябва да направя.

Външно:
1. Смяна на прагове.
2. Смяна на задни вежди.
3. Работа около резервоарната капачка.
4. Изправяне на леко изкривени лява предна и задна врата.
5. Китосване и шкурене.
6. Пребоядисване

Ходова част:
1. Смяна на шарнири.
2. Смяна на предни амортисьори.

Едва ли ще намеря човек,които би могъл да я направи външно плюс ходовата част. Ако все пак има нека да пише.
Разгледайте прикачените снимки. Пребоядисването съм го дал курсив,защото аз ще я грундирам и пръсна със матов шпрей цялата.
Горе долу мога да кажа колко пари мога да дам и съответно дали Ви устройват.

Външно -> 300 лева за работа, като ще дам задните вежди,праговете, частта около капачката. Трябва да се подготви като за преди боядисване.
Ходова част -> Частите отново от мен монтаж вие кажете ,но предполагам не повече от 100 лева с реглаж.

Предпочитам някой печен от форума да се разберем от колкото да ходя по сервизи,които са менте или поне хората са им такива.

https://imgur.com/a/jzQmc

Благодарности!

Mondeicho

Честно казано познавам майстори тенекеджии, но вече трудно в София ще се съгласят да ти направят тези неща за толкова малко пари. Просто казват, че им отнема много време, а тя колата не струва толкова. Нищо лично, радвам се, че искаш да си я стегнеш, но ако можеш търси някой такъв в околностите на столицата. За ходовата част тази сума само за работа ще ти стигне. ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Pyrhel

Честно казано не бих се занимавал с козметики. Вървят по 500лв, струва ли си да дадеш 400 лв за закърпване на положението?
За 2 години няма да изгние, че да ти пръска дрехите като минаваш през локви и спестените пари бих ги пуснал в касичката, а после пак ще се продаде за 4-500лв. Колата като стигне такава стойност, колкото и да изгние, цената ѝ не става по-ниска.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Svetoslav_92

@Mondeicho
Е аз точно само за работа говоря. Единственото,което нямам от цялата работа е кит.
Колеги работата е 400 лева.. Частите които предстои да взема са също толкова. 700-800 лева същност ще си заминат общо.

Svetoslav_92

И все пак.. Направих я мат.. Не ми излезна прекалено скъпо.. 400 лева с боядисване което сам си направих. Годна за още 10 години, живот и здраве :D
Стойността и излиза на 2200лв, не мисля,че бих я продал щото вече ми е присърце.
Определено си заслужава да си оправиш колата,въпреки всички дето казват хвърляй.. Читав ли е двг - няма хвърляне.

Ozzie

Това да не е грунд?  (tooth)
Че корабния изглежда долу- горе по същия начин.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Svetoslav_92

Цитат на: Ozzie в 17 Декември 2017 21:03:32
Че корабния изглежда долу- горе по същия начин.

Грунд е да ! И отгоре лак-мат  ;D
Аз го бях споменал във форума,но никой не отговори обаче като знам,че лака запечатва и всичко е наред.

ivchotr

Цитат на: Ozzie в 17 Декември 2017 21:03:32

Работата с тази матова боя  (rofl) прилича малко на онзи виц, дето един американец чул за бруталното творение на източногерманското автомобилостроене - Трабант. Поръчал си той една бройка, получил я и след седмица се заприказвали с приятели в кръчмата. Питат го те как се представя чудото от ГДР, а пък той им отговорил, че трябва да е наистина брутална кола, като се има предвид, че макетът й вдига 120 км/ч  (rofl) (rofl) (rofl)

Светославчо, май си отсъствал от часовете по бояджийство в техникума. Трябвало е да удариш още някоя и друга ръка. И си съсипал лайсните под прозорците.

П.П. А, и ако с тези гуми ще караш зимата, вземи си направи застраховка "Живот".

Svetoslav_92

Цитат на: ivchotr в 17 Декември 2017 21:29:25
Работата с тази матова боя  (rofl) прилича малко на онзи виц, дето един американец чул за бруталното творение на източногерманското автомобилостроене - Трабант. Поръчал си той една бройка, получил я и след седмица се заприказвали с приятели в кръчмата. Питат го те как се представя чудото от ГДР, а пък той им отговорил, че трябва да е наистина брутална кола, като се има предвид, че макетът й вдига 120 км/ч  (rofl) (rofl) (rofl)

Светославчо, май си отсъствал от часовете по бояджийство в техникума. Трябвало е да удариш още някоя и друга ръка. И си съсипал лайсните под прозорците.

П.П. А, и ако с тези гуми ще караш зимата, вземи си направи застраховка "Живот".

(rofl)
Ръцете са предостатъчно.. тук е боядисана от едната страна без престилката.
Когато германеца си караше колата, американците си режеха скалповете.А дилижансите ги обираха.
Ето завършена.

ivchotr

При мен изглежда като на петна. Но може да е от компа ::)