Буксуващ съединител след смяна на аксиален лагер

Започната от ceco.deyanov, 19 Ноември 2017 10:26:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ceco.deyanov

Здравейте колеги!
Наложи ми се да сменя аксиалния лагер защото много жестоко свиреше.
Смених само него защото преди 40000км смених притискател, феродов и маховик.
Не смених лагера защото майстора каза че е ОК пък и бях свършил парите. Смяната беше инцидентна а не планирана.
Новия съединител е с едномасов маховик.
След смяната на лагера обаче забелязах леко буксуване. Педала почти няма празен ход.
До този момент съединителя не е буксувал.
Най осезаемо го усетих когато я качих на магистралата. Можех да изпреварвам само като ускорявам плавно.
Подам ли газ по рязко оборотомера полудява а колата стой на място. На всички предавки е така.
Отидох в сервиза и се започна. Пробва я майстора. На 1 ва се изтрелва казва не е съединителя.
Може да е от турбото. Да изпуска при натоварване. Може да е компютърен проблем и тн.
Въпреки това ако се окаже, че е неправилен ремонт той си поема отстраняването.
По думите му останах с впечатление, че не е наясно какво точно е направил.
Но определено не му се отваря колата пак.
Въпросът ми е дали съм си направил правилно заключение и каква може да е причината за проблема ми за да го насоча и да спре да експериментира с колата ми.
Извинете ме за дългия пост но исках да изнеса максимално факти.
Благодаря.   

Alexi

ceco.deyanov

Това е ясно ама първо да си оправи грешката

ceco.deyanov

Какво се е объркало та да буксува.
Преди смяната нямаше проблем.

Mondeicho

Според мен първо ти си имаш вина, защото като се отвори кутията се сменя всичко. Лагера и семеринга на коляновия вал задължително. За да не стане твоя случай и да отваряш отново, като си платиш работата която обикновено не е евтина защото си е трудоемко. Сега по твоя въпрос-нещо не е както трябва защото няма причина да ти приплъзва ако всичко е монтирано коректно. Не вярвам точно когато сте сваляли скоростите да се е развалил и друг компонент на двигателя. Търси причината там,където е пипано последно.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

На първа ще се изстрелва, защото там предавката е такава и дори да буксува съединителят по някаква причина, няма да се усеща толкова. Накарай си майстора да я пробва в движение на 5-а предавка по начина, по който ти си установил проблема.

И търсете механици. Майсторите са за бой всичките до един :D

ceco.deyanov

Утре му я карам да се оправя. Направи ми впечатление, че преди смяната съединителя отделяше ниско.
Сега отделя много високо почти без празен ход.

ivchotr

Високо отделя, когато феродовият диск е силно износен.

ceco.deyanov

Преди да сменя лагера отделяше ниско.
След смяната отделя високо и буксува.
Кога се е износил?
Възможна ли е друга причина?
Видях с в чудо направо.

ivchotr

Най-невероятната причина би била да ти е подменил феродовия диск с износен. Не го вярвам, освен ако не е сред онези 80%, за които наскоро говореше един депутат  (rofl) По-скоро не е сглобил нещо като хората. Аз бих отишъл при друг механик, който си разбира от работата. Ако е оторизиран сервиз, в който могат да дадат протокол какъв е бил проблемът (обясняваш им, че  документът ти трябва да подгониш предишния "майстор"), ще е най-добре. После с изправната кола се връщаш при майстора и с документа в ръка си искаш парите, в това число и тези, които се е наложило да дадеш за да ти оправят колата на другото място. Ако не ще да плаща, пускащш жалба в съда и го опукваш както си трябва. Ако пък няма и нужното образование за да извършва авторемонтна дейност, може да отнесе и присъда по наказателно дело. Упражняването на професия без правоспособност е престъпление според НК.

Pyrhel

Тия работи само по филмите стават... Бай Гошо не дава касова бележка, в която изрично е опоменато за какво е платено и хващаш на босия цървулите, за жалост. Нека не забравяме, че тука лайнарите не изяждат лайната :(
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Като му сринеш имиджа по форумите, като му пратиш проверка от няколко служби, дето само се чудят кого да отсвирят и ще му се види черен светът. Пък като знае какво го чака, може и да върне парите.

ceco.deyanov

Дали моя съединител е саморегулиращ се?
Попаднах на мнение че, при смяна на лагера притискателя се заключва със специален ключ.
Тогава той се самонастройва към новата помпа.
И още нещо дали има само един модел лагер за моята кола.
Може да съм ви досаден обаче няма как.

hotblooded

Лагер помпата не е монтирана правилно, или не е каквато трябва....   

ceco.deyanov

Сагата приключи.
След смяна на целия съединител колата е както трябва.
Според тях феродото и притискателя са си отишли. Феродото се е "Опекло" притискателя има драскотини.
Мистерията остава.
Факт е, че със същата помпа но с нов съединител колата се оправи.
Дали ме метнаха с някоя част в повече незнам.
Не съм им висял на главата.
Направих си хубав коледен подарък и малката утеха, че не платих за труд.
Получих даже и гаранция 6 месеца. Ти да видиш.
И на тези които им предстои смяна на някой компонент от съединителя ще кажа:

СМЕНЯЙТЕ КОМПЛЕКТ ВСИЧКО.
СЛУШАЙТЕ КАКВО ВИ ГОВОРЯТ КОЛЕГИТЕ ОТ ФОРУМА. МОЖЕ ДА ПЛАТИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ВИ СЕ ИСКА НО ПОНЕ НЯМА ДА СЕ ВКАРАТЕ ВЪВ ФИЛМ КАТО МЕН.

Mondeicho

Браво, хубаво е че всичко е завършило благополучно.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Мишо

Сигурно тая година ще правя и аз съединители  ( и на двете коли ) и съм на същото мнение, че отвориш ли там, се сменя всичко което може да се смени. От семеринга на коляновия вал, маховик + болтовете за него ( на 3-ката ), феродов, притискателен диск, лагер помпа. Докато е разколачена колата, ревизия на стартера, на 3-ката смяна на тампоните на стаб. щангата докато магарето е на земята, оглед и смяна при нужда на маншоните на полуоските, смяна на семерингите на скоростната кутия при полуоските, смяна на маслото на скоростната кутия, при нужда смяна на някой от 3-те тампона....може да пропускам нещо, но аз лично така ще направя като ги започна защото не искам да правя повторно отваряне на този възел. Радвам се, че при колегата са се оправили нещата.