Mtx75 - скоростния лост не се връща

Започната от nixel, 05 Октомври 2017 17:33:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nixel

Здравейте колеги и колежки.
От известно време имам проблем със скоростния лост. При изключване от 5та и задна се връща в средата, но не и при изключване от 1ва и 2ра.
Казано с прости думи си ходи свободно от ляво до средно положение.

Какъв е механизма за връщане в средата? Понеже поразглобих ололо скоростния лост и разкачих ябълките на двете жила, мога да кажа че там няма механизми.
Притеснява ме да не се наложи отваряне на кутията.  :'(

Pyrhel

Жилата водят отпред до кутията и там има 2 рамена, всяко с по една голяма тежест. Едното е за хода наляво-надясно, другия е за напред-назад. Виж дали не му е станало нещо на реглажа (трябва да са едни пластмасови щипки) или да задържа жилото при връщането от ляво надясно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nixel

Супер, събота ще се правя пак на майстор  :D
Надявам се премахването на акумулатора и кутията му да са достатъчни за оглед и ремонт.

nixel

sinnerman

Чак такъв филм не. Свали си маншона на скоростния лост и смажи хубаво механизмите с грес. Ще ти се оправи. Като мърдаш скоростния лост напред назад и наляво надясно, ще видиш къде точно да смажеш.

nixel

Там вече разглабях, не е от там проблема. Свалих двете жила от ябълките към скоростния лост. Точно това за регулиране ляво-дясно-среда се връща в средата само от дясно положение, но не и от ляво. Някъде отпред е проблема.

OL DiRTY

Аз имам абсолютно същият проблем с моят фокус мк1( така го купих.) Някъде из форума четох, че пружината, която връща лоста се е счупила. Мен ме дразнеше много този дефект, но с времето свикнах и така не се стигна до отремонтирането!

nixel

Аз едва ли ще го оставя така,  ама тези дъждове ми развалиха плановете

nixel

В неделята поразглобих, поизцапах се и пак сглобих всичко  (tooth)
Поне разбрах механизма.
Най вероятно и при мен е счупена въпросната пружина. Целия механизъм се движи нагоре-надолу при местене на лоста от ляво на дясно и обратно. Механизма не се връща до средна позигия от най-долната.