Ремонт на дюза(и) Delphi

Започната от oem, 01 Август 2017 11:21:31

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

oem

Здравейте колеги,

Имам проблем с мигането на лампата за подгрева и ходих в МП за диагностика. Казаха ми, че единствения проблем в двигателя е втора дюза.
Бихте ли ми препоръчали сервиз за София и въобще какво мислите за ремонт и рециклиране, понеже нова дюза на делфи намерих за 600лв от директен вносител.

Поздрави

Pyrhel

Това е висока цена за нова дюза, с какъв код са твоите?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

oem

Нямам представа, знам само, че колата по талон е декември 2004та година. Ако таблицата е вярна има само един код, която върви от 2003-2007 година:    EJDR00501Z. Или много може да греша

Pyrhel

Най-сигурния вариант е лепенката на самия инжектор, а цените от недиректен вносител са между 150 и 200 лв надолу от тези 600лв за 501z.
Във всеки случай излиза по-евтино рециклирането, но трябва да се ходи на изпитано място. Обикновено като се е обадила 1, скоро ще се проявят и останалите.

oem

В Бош Дружба ми казаха, че някаква подкачаща помпа пуска стружки по системата и това е причинило целия проблем. Ремонт с нови дюзи и чистене на цялата система - 3000лв :D

hotblooded

Рециклиране на помпа и дюзи стъпва под половината на тая цена. Преди 3 години колега от форума му рециклираха помпа и дюзи за 1300 лв...

oem

1300 звучи по-добре, ако имате контакти за сервиз в София би било чудесно.

petermitkov

Цитат на: oem в 03 Август 2017 09:34:28
1300 звучи по-добре, ако имате контакти за сервиз в София би било чудесно.
Супер Дизел на околовръста виж каква цена ще ти кажат
sapienti sat

oem

На много места вече ми казват едно и също, явно е така - от тази помпа, която пуска стружки навсякъде е заминало всичко.
Единственото което много ме тревожи в момента е това - в Бош ще чистят резервоара, на други места ми казват, че най-добре е да се вземе втора употреба резервоар, защото чистенето може да не е толкова ефективно. Естествено гаранция за чистотата на резервоара втора употреба няма. Накратко - ужас за много пари.
*цената, която преди писах поне е и за нови дюзи

Pyrhel

Не бих свалял резервоара, тия стружки от помпата отиват в инжекторите и от там обратно във филтъра... А дори и пясък да има в резервоара, нали затова е филтъра. Ако не е такъв за 20 лева, де.

Въпросът е дали се говори наизуст за помпа + инжектори или помпата е наред.

През 2010та година имах Мондео като на ОЕМ, 2.2 TDCi, светкаше лампата за подгрева и гаснеше в движение. От ТомФорд и после МП казаха, че трябва да се сменят инжектори, помпа, тръбички, чистене на резервоар и т.н., като тоталът беше около 7000 лв, това по спомен беше с 20% отстъпка. Реших да си купя IDS-а за около 1000лв и ако проблемът наистина е такъв - да си взема предимството на някое кръстовище. В крайна сметка смених горивен филтър и 100 000км по-късно продадох Мондеото без да съм пипал горивна с-ма.

За Супердизел не съм чул една добра дума от сервизите, които са изпращали компоненти за ремонт там.

1300лв за сваляне/качване на помпа, ремонт на помпа, горивен филтър, ремонт на 4 инжектора, кодове за тях и програмиране?

oem

Преди 50 хил. им имах същия проблем и точно във томфорд ми дадоха този добър съвет - смени филтрите пък тогава да го мислим. И сега направих така, но този път проблема остана, та затова тръгнах с препоръките за ремонт, щото колата определено не може да се кара безопастно.

Pyrhel

При теб със сигурност не е това - още в момента, щом каза, че само 1 от инжекторите не е в нормите. Имах предвид, че трябва да се проверява внимателно, а не сляпа вяра, защото не винаги всичко е за ремонт. Не казвам какъв е (или не е) проблемът в твоя случай, а че трябва да се диагностицира добре винаги, преди 4-цифрени ремонти.

Alexi

след фейса помпата не е проблемна ,това със стружките е говорене наизуст и се отнася за моторите преди фейса .. как е диагностицирано "стружки" ? гледано ли е горивото под микроскоп ? въпроса ми е риторичен знам отговора :)

opex

Типично за БОШ сервиз. Тия на околовръстното са същите измекяри. Винаги гледат да те хлъзнат по дебелата лайсна. За тях почти всяка кола е за сваляне на ГНП и ремонт.
И цитирам цени:
Сваляне: 100лв
Качване: 100лв
Гарнитури: 100лв
Ремонтни части вътре: колкото е нужно.
Това ми го изтропа ГЛАВНИЯ им там на монтьорчетата, "официален господин", след като въртяха бмв-то по околовръстното, правиха диагностики, чудеса... След консултация с истински специалист на гнп, който също я кара - категорично няма!! проблем в гнп, проблема е от друго.
Само щото са "БОШ сервиз" хората си мислят, че са голямата работа...
qaяכSTuning
"I'd rather lose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car is your story, so don't let someone else write the book."
Нося отговорност за това, което съм казал и което съм имал предвид - Не нося отговорност за това, което е разбрал някой отсреща.
Suum cuique