Mondeo Titanium S 2.2

Започната от jovani68, 13 Май 2015 17:36:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jovani68

Здравейте,

вчера бях в МП за да си запиша час за боя на предна броня (има няколко люспи от камъчета) и джантите.
Резултата е - 18-ти Септември ???
Ще се чака явно.

Pyrhel

Пожелавам ти да си първия, който да остане доволен от боядисването в МП :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

AlexanderBozhinov

Аз съм за 29.09.15 за оправяне на щетите от миналогодишната градушка.

jovani68

Здравейте,

малко информация да споделя за Марешки.
В събота 01 Април заредих за 40 лв. нафта от Марешки. ( до сега съм сипвал само от Еко и ОМВ)
След 40км ми светна жълтата лампа - двигател. Стигнах до Кюстендил и веднага на компютъра за диагностика.
Грешка в горивната система ! Смяна на филтър, източване на останалото гориво и добавка.
Повече лично аз там не смятам да припарвам. За по-старите коли сигурно е ок горивото, но са по-новите твърдо не е. Съдържанието на сяра е 50% над допустимото.

Alexi

Сярата има мазителни своиства и подобрява качествата на нафтата .. елиминирането и от горивото е единствено с екологична цел ,защото попаднала в атмосферата от изгорелите газове и при контакт с водни пари, се превръща в сярна киселина което е вредно за растенията .. недейте да вярвате на всички писаници във фейса :) Марешки е най проверявания човек в БГ ,ако горивата му не отговарят на наредбата да го бяха затворили ,че здраво е наритал картела и му бърка в купичката .

jovani68

Alexi. цитираш само добрите страни на сярата, а и ма и лоши.
Изказвам лично мнение.
Може да прочетеш и статия по въпроса.
Пак повтарям нямам никакво отношение към човека, просто не мога да си позволя да правя експерименти с автомобила.

Alexi

мда ве добре ама как реши ,че от сяра ще ти светне чек енджина .. в мотора няма химична лаборатория :)

jovani68

Не съм казал, че от сярата е светнал енджина а от нафтата. Може и да е съвпадение, не обвинявам никого.

jovani68

Здравейте, трябва ми малко помощ. В Гърция съм и спукат маркуча за грубото. Трябва ми място от където да го поръчам понеделника. Една позната ще пътува насам в събота. Колата е от подписа. Ще съм ви много благодарен.

hotblooded

Купи една ролка Duct Tape и увивай стегнато, ще се прибереш и тука ще я правиш

jovani68

Изби и енджин мейлфънкшън, щото я карах дълго. Това нормално ли е?

Pyrhel

Напълно нормално е да светне чекът.
Виж как са дадени, не мога да разбера дали оригинално се продават отделно или цялата страна върви заедно: 2 маркуча + метална тръба. Някакви китайски има, а в ибей е пълно със силиконови. Ако държиш на оригинални и ако са еднакви с PSA, вероятно в СФА ще са по-евтини и ще има и наличност. За ориентир ако твоята позната търси ги надписах - номер 3 е към турбината, номер 2 е към всмукателния колектор.

jovani68

Номер 2 е. Влиза в ер-то ако не се лъжа. Значи от пежо става?

Pyrhel

Сега проверих в servicebox-а на Пежо, тотално различни са, явно тръбите не съвпадат :(

jovani68

Здравейте,
вчера се прибрах от гръцко с дъктейп и изчистени грешки 2 за въздуха.
Поръчах си от силиконовите маркучи и до дни трябва да е при мен.
На Сандански погледнах маркуча и беше целия в мехури (явно изпуска)
Така се прибрах без да избиват грешки.
480км. - 4 часа и малко.
Между другото магистралата е вече до Солун от Промахон. Не се минава през Серес.

jovani68

Предстои смяна на накладки и спирачна течност.
Има ли някой представа дали 1 литър ще ми стигне?

Mondeicho

Трябва да стигне. Обикновено е около 700-800 гр. цялата за смяна. Предполагам, че и тук от абс се източва и софтуерно както при Мк3.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Мишо

Цитат на: Mondeicho в 31 Юли 2017 22:40:07
Предполагам, че и тук от абс се източва и софтуерно както при Мк3.

Човече тука ме заинтригува меееега много. Как става тоя номер ?

Mondeicho

По спомен, когато сменявах моята,четох че в МП или някой с подобен софтуер може да го направи защото малко количество оставало и не могло да се източи без подобна намеса. При мен нямах време да ходя до тях и я смениха без тази процедура. Вече повече от 40 000 км нямам оплаквания.

jovani68

В мото пфое смениха всичко.
Сложих и маркуча от ЕГР към кулера. Сега е с червен силиконов.

Mondeicho

Браво, сега ще си караш спокойно ::)

jovani68

Спокойно докато жената не седне зад волана.
Резултата одрана предна броня и ляв калник. Няма криво.
Не видяла пожарната кола (rofl) в Кюстендил.
Както и да е, Вторника влиза в бокса.

Mondeicho

Тя сигурно е била от тези малките пожарни за тесни улички (rofl)
Бързо поне са ти я взели за боядисване!

jovani68

Бронята е боядисана отново. Имам много странен проблем а автопилота. Изключва се сам, като е изключен премигва на таблото са секунда надписа за него. На диагностиката дава грешка в него. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем?

hotblooded

Някой бутон на волана  прави проблем

Septerra

На МК4 се случват такива работи - свали ги, почити отдолу, където дават контакт, и нещата заспиват. :)

jovani68

Правих тази процедура миналата година. Спирам и токовете и свалям еърбега и така стигам до копчетата. Проблема се яви пак. Ще сменя направо копчетата.

jovani68

Малко ъпдейт на темата. Сменени 4 гуми 235/40/18 Michelin Pilot SPort 4 DOT 2218. По-добри са от Nokian Zline.
Сега с проблемите : Имам много леко чукане като минавам по неравности с ниска скорост и волана при набиване рязко на спирачки вибрира при всякаква скорост, като при висока се усеща повече.
Водих я на майстори и всеки каза че е перфектно всичко. Утре в 8:30 влиза и в Мото Пфое за диагностика и дано намерят проблема. Ако някой е имал сходен проблем моля за помощ.

Mondeicho

След като си сменил гумите и тресенето продължава най-вероятно е от криви спирачни дискове, тях на око няма как да ти ги проверят. Трябва ти стенд и там се виждат отклоненията.

jovani68

Проверени са на машина а и от както се появи тропането,  почна и вибрацията при спиране.