Навигация на мк3 - заслужава ли си?

Започната от stefato, 02 Май 2017 08:19:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stefato

Здравейте

От няколко дни насам ми се върти идеята да си сложа навигация в колата. Карам мк3 с базово CD и честно казано нямам никакви ядове. Но видях това ~> http://www.ebay.com/itm/Car-Multimedia-Player-for-Ford-Focus-2012-2014-DVD-GPS-Navigaiton-Radio-Stereo-/162472150698?hash=item25d41846aa:g:07cAAOSwB-1Y7ums <~ и нещата се промениха.
Има ли някой колега, тук във форума, който може да ги завърти, въпреки, че гледах в youtube как става смяната и не е нищо особенно? И според Вас има ли смисъл от подобен "ъпдейт" по интериора?
(fe)
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

ivopolr

Аз стоях пред същата дилема. Накрая взех, че смених стандартното Ford CD със Sony CD. Заложих на качествения звук и наистина разликата  и огромна в полза на Sony-то. Това което ти дава мултимедията го имаш и на телефона си. Единствения плюс на мултимедията е фацата на големия дисплей.

Pyrhel

На Мондеото свалих Сони и бутнах такава навигация, за да ползвам камера за заден ход. Повярвай, звука няма нищо общо между китаеца и Сонито, огромна разлика и то като се има предвид, че ми е почти все едно как звучи радиото. Според мен ако не искаш камера - не си заслужава. Картите на телефона са по-пресни винаги, а и с тези винаги има някакви бъгове. Според мен дебни на търг някое Сони ако искаш ъпгрейд.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sinnerman

Цитат на: ivopolr в 02 Май 2017 09:08:21
Накрая взех, че смених стандартното Ford CD със Sony CD. Заложих на качествения звук и наистина разликата  и огромна в полза на Sony-то.
Ако си смениш и заводските говорители с по-качествени, ушите ти, ще ти ръкопляскат. (rofl). Около 220- 250 лв. излиза конверсията в зависимост от говорителите и фланците.

Mondeicho

Аз съм със Сони-то и колонките към него и съм много доволен от звука. Също обмислях тази смяна с един андроид плеър, но сложих задна камера с дисплей в сенника и другото се обезмисли. Отделно и тук с много то набези от автоджамбази съвсем се отказах....
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivopolr

Май не е точно тук мястото на този въпрос, но тъй като стана въпрос за Sony, да запитам останалите колеги със Sony CD. При мен,  при занулена позиция на баланса, има чувствителна разлика в децибелите на предния кръг говорители в сравнение със задния кръг /в полза на предния/. При вас така ли е? Възможно ли е това да е ефект в следствие връзване на бас туба към задния кръг?

Mondeicho

Принципно колонките и отпред и отзад са с еднакви показатели, така че няма причина едните да звучат по-слабо. Най-вероятно нещо не сте вързали правилно допълнителното озвучаване.

stoianmitkov

И още един въпрос, свързан със сонито, за да не отварям нова тема.Сонито има ли някакви кодове за въвеждане, ако примерно колата остане без ток (паднал акумулатор,или при смяната му с друг и т.н.),и ако има такива кодове,какво се прави за да тръгне, защото аз не разполагам с такива.
Ford Focus C-MAX 2005г. 1.6tdci 109к.с.

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

stefato

Аз за сега съм доволен от звука на стандартното СД, но и не съм чувал никога как звучи Сони-то. Дали има някой колега с подобна навигация, за да го чуем този звук..? Щом пък толкова казвате, че има разлика.. Честно казано не съм много на зор, но пък промяната в интериора е осезаема. Въпроса е  - Ако сложа навигацията и смена колоните няма ли да се получат нещата?? 
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

ivopolr

Качеството на звука в една музикална система е ограничено от компонента й с най-лоши параметри /звукови качества/. Така, че ако сложиш навигацията/мултимедията и смениш колоните с по-качествени от оригиналните, ефект няма да има защото системата ще е "спъната"  от навигацията.

stefato

Цитат на: ivopolr в 04 Май 2017 11:18:23
Качеството на звука в една музикална система е ограничено от компонента й с най-лоши параметри /звукови качества/. Така, че ако сложиш навигацията/мултимедията и смениш колоните с по-качествени от оригиналните, ефект няма да има защото системата ще е "спъната"  от навигацията.

Значи става въпрос за по-добър интериор за сметка на по-лош звук. Мерси за информацията.. аз ще търся някой, който е направил това упражнение за да видя разликата! (fe) 
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

stefato

Здравейте!

Реших да не пиша нова тема, а да повдигна старата. Идеята по която пиша е същата. Половин година от както съм ви попитал за мнение за мултимедията.. още не съм сложил. Не сложих поради простата причина, че не можах да намеря в София. Всички, които продаваха мултимедии нямаха за моя Форд. Сега намерих едни пичове Double Din и мисля да действам с тях. Някой дали е ползвал услугите им? Може да споделите опита си.
Иначе това, което съм си харесал е ~> http://double-din.bg/Navigacia-Dvoen-Din-Android-za-Ford-Focus-GPS-DVD-TV-DD-5712 . Реално погледнато не виждам никаква разлика между това от линка и следващия артикул, който те продават. Ще говоря с тях и ще ви държа в течение.. стига да съм от полза на някой.

п.п - Силно се надявам да няма разлика в звука.
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

Everio

Почти 1000лв.
Аз незнам колко струва оригиналната (която има по малко опции от тоз китайски андройд) но ако е 1500лв примерно бих сложил оригинална не харесвам как работят тези китайция във всяко едно отношение.
Музика,тъч,нави....
Но тази може да е доста добра пиши ако я сложиш или видип наживо.

stefato

Цитат на: Everio в 09 Ноември 2018 14:30:45
Почти 1000лв.
Аз незнам колко струва оригиналната (която има по малко опции от тоз китайски андройд) но ако е 1500лв примерно бих сложил оригинална не харесвам как работят тези китайция във всяко едно отношение.
Музика,тъч,нави....
Но тази може да е доста добра пиши ако я сложиш или видип наживо.

Прав си. Но имам познат, който е много доволен от Андроид 8 Орео и от тъч скрийн-а на такъв тип мултимедия.
Имам ходене до МП в Четвъртък и ще ги питам дали имат оригинална. Ще напиша какво са казали.
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

exclusiveremix

А защо не пробваш с 2ра ръка от ударен?Излизат много такива оферти на хубави цени, а отделно ще ти стои като заводско.
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

igivanov

Без да искам да подкопавам българския бизнес. Тези мултимедии са от али експрес и цената им е коренно различна (понякога фрапираща). Като доказателство за това е времето за доставка, което този български сайт има.

ivopolr

Между другото се навих и си сложих китайска мултимедия с Android 8 Oreo -4GB RAMq 32GB ROM. Не съм бил прав в горния си пост като твърдях, че китайските музики са боклуци. И тъча е добър а за музиката да не говорим, много по-добра е от оригиналното Сони.

Mondeicho

Оригиналната със сигурност не е под 2500-3000 лв. Големият плюс за китайската е, че като я взимаш от БГ  има гаранция и ако нещо стане им я даваш да си я ремонтират. Големият недостатък да поръчаш направо от Алито е, че нямаш гаранция и ако се развали си примерно 500 лв. назад. Тогава се замисляш сериозно има ли смисъл да дадеш още 500 с риск отново да имаш проблеми или да си вземеш оттук с гаранция ???
Хубавото на андроида е възможността за онлайн навигация с трафик и задръстване, докато заводската от тези години не предлага тази опция.

stefato

Цитат на: exclusiveremix в 09 Ноември 2018 15:02:38
А защо не пробваш с 2ра ръка от ударен?Излизат много такива оферти на хубави цени, а отделно ще ти стои като заводско.

Помислих го и този вариант. Не можах да намеря никъде. Андроида и заводската седят почти еднакво и не смятам, че има проблем. Единствения проблем идва от там, че не се знае дали ще може да се ползва мулти волана. Заради това в следващия работен ден се пускам до магазина  и ще коментираме.

П.п - Съгласен съм с мнението на mondeicho.
(whogives) ?

(fe) FORD rlz  (fe)

ivopolr

Относно предния пост на колегата stefato:
При мк2 няма никакъв проблем с командване от волана, дори се дава още по-голяма свобода на персонализиране.

jo_jo

Цитат на: Mondeicho в 09 Ноември 2018 20:46:37
Оригиналната със сигурност не е под 2500-3000 лв. Големият плюс за китайската е, че като я взимаш от БГ  има гаранция и ако нещо стане им я даваш да си я ремонтират. Големият недостатък да поръчаш направо от Алито е, че нямаш гаранция и ако се развали си примерно 500 лв. назад. Тогава се замисляш сериозно има ли смисъл да дадеш още 500 с риск отново да имаш проблеми или да си вземеш оттук с гаранция ???
Хубавото на андроида е възможността за онлайн навигация с трафик и задръстване, докато заводската от тези години не предлага тази опция.

Гаранция, гаранция, ама цената аз като си вземах беше почти х2. Отделно днес е разпродажбата в али-то, може и някой купон да се вземе. Аз си поръчах едно mi a2 lite, за без пари.

iwo_19

Цитат на: ivopolr в 09 Ноември 2018 16:30:34
Между другото се навих и си сложих китайска мултимедия с Android 8 Oreo -4GB RAMq 32GB ROM. Не съм бил прав в горния си пост като твърдях, че китайските музики са боклуци. И тъча е добър а за музиката да не говорим, много по-добра е от оригиналното Сони.
Колега , да ме прощаваш , но вероятно си напълно глух. Който е със Сони ще го потвърди , звука е невероятен даже и с МП 3. Да ти е жив  и здрав китаеца. Данните  му са  като на телефона ми. Е , малко ми е   по-як телефона от музикатата ти , но щом се кефиш ....

Mondeicho

Честито, сега остава и да споделиш след време как се държи китаеца, особено през студените дни-включване, забавяне, забиване и тем подобни  ???

ivopolr

Цитат на: iwo_19 в 13 Ноември 2018 19:49:00
Колега , да ме прощаваш , но вероятно си напълно глух. Който е със Сони ще го потвърди , звука е невероятен даже и с МП 3. Да ти е жив  и здрав китаеца. Данните  му са  като на телефона ми. Е , малко ми е   по-як телефона от музикатата ти , но щом се кефиш ....
Преди китаеца бях със SONY колега, дори сега го продавам. Наистина зимата ще видим как ще се държи тъча. Имам китаеца от 3-4 месеца засега работи безупречно.

jo_jo

аз съм с китаец от 4 години, предполагам сега са по-добри, но като цяло звука е по-зле от сонито, но с малко игра с еквалайзера не е такава драма. Зимата никога не е имала проблем с тъча.

Ilian Petrov

А някой да използва марката Xtrons и да сподели впечатления?
Видях, че вече предлагат Android 8.0| Octa core 32GB ROM | 4GB RAM