Бутона за отваряне на багажника на капака отказа на C-Max 04

Започната от dak, 18 Март 2017 17:38:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dak

Привет колеги , днес установих , че не се отворя багажника на C-Max , от бутона на ключа се отваря без проблем но с бутона на капака не става  :-X Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем ?

Pyrhel

Ръчно какво имаш превдид - с бутона на багажника или с ключа в ключалката (Максът не знам дали има ключалка изобщо)?
На Мондеотата този бутон отказваше ако лайстната със светлините за номера не прилепва добре за капака и се пълни с вода.
Ключалките имат механизъм с рамо от тел, може да се е разпаднал.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

dak

Имам в предвид от бутона  :-\  коригирах заглавието

urishov

Имах същият проблем. Отиди до някоя морга и си вземи бутон втора употреба- 20-40лв вървят! Смяната отнема 10-15 мин!

dak

urishov

Сваляш кората на багажника,отвиваш 4 болчета който държат  пластмасовата дръжка с осветлението на номера и въпросният бутон! Отнема 10-15 мин!

omirhit

Имах такъв проблем. Оказа се разпоено кабелче на микроключето.

Palio81

При мен беше същото,но трябва да се внимава със запояването защото може да се изгори ключето

omirhit

Няма страшно едно микроключе струва 50 ст. смяната е лесна.

dak

Като свалих кората , 4те болта на лайсната бяха толкова корозирали че нямат махане сега ще търся някой с подходящ инструмент да ги реже :-X и вероятно после ще трябва да търся цялата лайсна  ???

ceslav

Рязането е трудно с лайстната.по сериозна отверка и напъваш докато изпукат и излезнат болтовете,те са с обли глави и превъртат.Стреми се да счупиш по-малко.после вече може да се режат.Лайстната според зависи колко е счупена,купуваш двукомпонентна смола и моделираш,но по чевръсто,че стяга бързо.намираш каруцарски болтове ,запиляваш ги на шмиргел докато паснат и може да ги фиксираш със същата смола.Ключето го изтърбушваш внимателно,че е залято със смола.Аз взех от компютърна мишка и стана.
Като приключиш намазваш гайките с грес обилно и си свиркаш!

ivchotr

Преди да се започне с напъването на ръждясалите болтове, е добре да се напръскат обилно с някакъв спрей против ръжда и да се оставят да се разкиснат.

dak

Развитието  :D лайстана вече е потрошена в момента колата е без нея до като намеря друга същия цвят. С риск да засегна някой ще добавя , че до сега съм имал 3 японски и 5 немски коли но толкова глупаво проектирано нещо като този Форд не съм имал  :-X  (майстора ме успокой , че Френските кене*и са още по зле) . Пък като разбрах къде е филтъра на купето и ми стана зле и да отбележа , че ламарината е като кашкавал ! Добрата новина е , че лайсната я намирам за под 15 лв.

ivchotr

Ако някой е склонен да се засяга на тема марка автомобил, значи има сериозен личностен проблем. Между другото, лайстните са най-малкият дерт. Мен ме втрещява идеята да се захваща ангренажната шайба към коляновия вал без шпонка. Ама какво да се прави?

dak

Нашия Форд е с 1,8 Duratec , успокоява ме факта че в разработката на мотора имат участие Мазда и това в същност е причината да се навия да го купим . Сега пък се появи еднократно щракване в момента на потегляне , чува се някъде от предната част от долу , предимно на заден ход се чува  :-[ скоро и за това сигурно ще пускам тема ... Колата като цяло е удобна с приятна визия , добре замислена но с кофти зглобка и много компромиси  >:(

dak

Колеги , от къде мога да взема такова микро ключе за да подменя бутона на багажника , лесно ли се приспособява ? Рзглобих го но гнездото си е специално за такова бутонче  ::)

omirhit

В магазините за електроника го има със същите размери.

omirhit

Гледам, че си от Пазарджик виж в магазинчето до светофара на полицейската школа.

dak

Много благодаря , при първа възможност ще проверя !

dak

Взех подобно микро ключе , взех и друга лайсна , вече е боядисана , на колата е и всичко работи . Благодаря за съдействието !!!

Данаил Дачев

Здравейте колеги!От 3 г. карам Форд фокус ц макс,току що се регистрирам във форума.Присъединявам се към тази тема понеже и аз не мога да отворя багажника.Четох че се сваля кората и се развиват 4 болта,но как сваляте кората като в краищата е затисната и няма как да се изкара?И някоя от страничните кори ли се свалят?
Темата е доста стара,дано някой види и даде акъл как да стане тази работа.

Ozzie

От бутона на дистанционното на ключа пак ли не се отключва?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...